Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Него во Прилеп да не знаете колку максималната брзина низ град дозволено? 50 или 40 км/х?

Tи ама изглеа немаш возачка а?

Низ било кое населено место низ државата максималната брзина е ограничена на 60 км/ч освен ако со некаков знак е ограничена на помалку.

Tи ама изглеа немаш возачка а?

Низ било кое населено место низ државата максималната брзина е ограничена на 60 км/ч освен ако со некаков знак е ограничена на помалку.

Кај мене е дозволено 40 km/h ама јас сум во село :P

Да прашам нешто..кај моторот на левата и десната страна баш под седиште има две округли железа и унатре има федер и гумичка..ама гумичките се скроз сокинати само федерот стое ама едвај..прашав тука незнаат како се викат тиа ако знае некој како се викат и кај се продават да ми каже

Momci vaka da ve prasam motorot na alanser veke podolgo vreme ne saka ni da pali ni da vergla, a na kurbla 1 2 pati mavam i odma pali gledav crevoto od karburatorot za vazduh so e bese malku skinato go izmotav so izolirban edinstveno samo toa bese mana Zhongneng 125cc e motorot so moze da e problemot so palenjeto nekogas saka nekogas neke na alanser jebem mu mater da mi kazete vo sto e problemot ...

IMAG0167.jpg

Пред некој ден напрајв сообраќајка со веспата и од тогаш ми е вакво тркалото задно. Мислење шо можи да биди? Дали е искривена од шасија и ако е дали можи да се попрај?

Прегледај го приврзокот 66429

Пред некој ден напрајв сообраќајка со веспата и од тогаш ми е вакво тркалото задно. Мислење шо можи да биди? Дали е искривена од шасија и ако е дали можи да се попрај?

не е искривена шасијата треба да смениш буфер гумици стојат на штрафот на машина и на рамото што ја држи машината :)
Да прашам нешто..кај моторот на левата и десната страна баш под седиште има две округли железа и унатре има федер и гумичка..ама гумичките се скроз сокинати само федерот стое ама едвај..прашав тука незнаат како се викат тиа ако знае некој како се викат и кај се продават да ми каже
истото важи и за тебе :)

не е искривена шасијата треба да смениш буфер гумици стојат на штрафот на машина и на рамото што ја држи машината :)

Сменив буфери пред 1 недела :)

Шо пари се тие одприка?
И заборајв да напишам, и гумата со левиот раб стружи на нешто.

Шо пари се тие одприка?

Околу 150 денари ако си ги смениш сам, а ако ти ги мења некој друг од 500-1000 (со негови буфери) зависи колку му треба на мајсторот толку ќе ти рече ;)

Не мисли он на тоа, ти текнува на двотактните дека под седиштето има од лева и од десна страна гумичка и по еден федер, размисли ќе ти текне
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 02:00 ---
Momci vaka da ve prasam motorot na alanser veke podolgo vreme ne saka ni da pali ni da vergla, a na kurbla 1 2 pati mavam i odma pali gledav crevoto od karburatorot za vazduh so e bese malku skinato go izmotav so izolirban edinstveno samo toa bese mana Zhongneng 125cc e motorot so moze da e problemot so palenjeto nekogas saka nekogas neke na alanser jebem mu mater da mi kazete vo sto e problemot ...

Кога стискаш кочница види дали свети задниот штоп, нели ако не стиснеш кочница скутерот не пали, може нема додир..

Шо пари се тие одприка?

Мојот беше еднаш вака, не бев забележал а гумата се стргала од амортизерот. И стално мирисаше на запалено.. Така и приметив. Изгледа и кај тебе е исто.
Лично јас не го носев, ама ми сменија некои 4 штрафа (сум возел на само еден), ги земав по 200 денари, а мајсторот ми зеде 300 плус дека работна рака имало, вадењ мотор, задно тркало, така нешто.. 1100 ми фати цел дефект.

Мојот беше еднаш вака, не бев забележал а гумата се стргала од амортизерот. И стално мирисаше на запалено.. Така и приметив. Изгледа и кај тебе е исто.
Лично јас не го носев, ама ми сменија некои 4 штрафа (сум возел на само еден), ги земав по 200 денари, а мајсторот ми зеде 300 плус дека работна рака имало, вадењ мотор, задно тркало, така нешто.. 1100 ми фати цел дефект.

Кои 4 штрафа жити се ??? Се рабори за 2 тактен скутер така ?
постави слика од скутерот да видиме..

ја кај мене на мојов мотор имам 4 буфер гумици.. 2 на шасија што ги сменив кога правев ремонт и 2 на машина што ги купив и треба да ги сменам деновиве.... задното тркало моментално малце настрана стои - ми рекоа да ги сменам и другите 2 па ке биде океј...

инаку да прашам нешто - ауспухот ми е ПРАЗЕН.. од пригушивач ни П нема и брчи многу моторот.. е сеа - прашањето ми е.. дали се отвара внатре ауспухт и ако евентуално се отвара дали може да се направи нов пригушивач?

Прашање до скутерџиите. Треба да рентам скутерче у Грчка, а со него планирам да поминувам по 20-30 км (20-30 до плажа и 20-30 назад).
Затоа што имам B категорија, тоа сигурно ќе биде 50cc. Е сеа, можда е параноја, ама дали мислите дека би имал мака со прегревање со оглед на топлото време? И, како да знам дали скутерот е со водено или воздушно ладење? :)

Прашање до скутерџиите. Треба да рентам скутерче у Грчка, а со него планирам да поминувам по 20-30 км (20-30 до плажа и 20-30 назад).
Затоа што имам B категорија, тоа сигурно ќе биде 50cc. Е сеа, можда е параноја, ама дали мислите дека би имал мака со прегревање со оглед на топлото време? И, како да знам дали скутерот е со водено или воздушно ладење? :)
Нема да прегрее сигурно, мој совет земи 2 тактно скутерче и НЕ земај атв т.е. четирицикл

друга работа 90% бараат и меѓународна возачка дозвола, од цел град мене само еден ми дозволи со македонската да возам и да изнајмам, така да ако немаш земи си, јас имав ама не ја понесов, не ни планирав да рентам скутер :)

Најлесно да познаеш водено ладење е доле гледаш како со две цефчиња што искачаат ( ѕирни само кај делот кај што почнува ауспухот)
еве пример 2 тактно со водено ладење

Motowell_Magnet_RS-50_Silnik.jpg

и еве пример за 4 тактно со воздушно ладење
4тактното ќе го познаеш по тоа шипчето за проверување масло до перката доле
исто така и воздушното ладење доле ќе видиш перка со мрежичка не е затворено со цефчиња како воденото

38387adff2544dd5a30b64c5ddf8f04b.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom