Фан клуб - РК Металург

Ау, овие дефинитивно прават чистка чим почнале со Ракчевич кој им беше еден од подобрите во тимот, Никола не знае да игра во напад се уште, Димовски сите знаеме во што форма е, интересно лето следува...

Ау, овие дефинитивно прават чистка чим почнале со Ракчевич кој им беше еден од подобрите во тимот, Никола не знае да игра во напад се уште, Димовски сите знаеме во што форма е, интересно лето следува...

Бога ми,не чистка генералка следува. :icon_lol:

Со доза на несигурност ќе кажам фала богу што Мојсо,Фичо,Вугринец,Станиќ,Манасков,Гоце,Велко,Ацо и Лино остануваат. :D

Не е случајно ова што го прави Лино,еднаш му успеа во Хрватска кога од Вори направи играч,верувам дека следен подлежен на експеримент ќе биде Пешковски.
Мада жал ми е вака кога читам што изјавува Младен,си ги има годините ама душа остава на терен,али штом веќе почнале да го нудат менаџерите ваму таму....

Ќе видиме,ќе разговарал со Мично ама Минчо ко што е заљубен во Лино не верувам дека ќе го задржи во тим ако Лино го сака надвор.

Бога ми,не чистка генералка следува. :icon_lol:

Со доза на несигурност ќе кажам фала богу што Мојсо,Фичо,Вугринец,Станиќ,Манасков,Гоце,Велко,Ацо и Лино остануваат. :D

Не е случајно ова што го прави Лино,еднаш му успеа во Хрватска кога од Вори направи играч,верувам дека следен подлежен на експеримент ќе биде Пешковски.
Мада жал ми е вака кога читам што изјавува Младен,си ги има годините ама душа остава на терен,али штом веќе почнале да го нудат менаџерите ваму таму....

Ќе видиме,ќе разговарал со Мично ама Минчо ко што е заљубен во Лино не верувам дека ќе го задржи во тим ако Лино го сака надвор.

Не е Пешковски туку Пешевски прво мислев си утналм али сега гледам пак така го пиша па да знаеш.
Иначе па ова може и добро да искочи за Металург оваа сеозна може пак нема да бидат шампиони ама ќе ги искалемат овие 7-8 млади деца што ќе ги префрлат у прв тим, плус тоа очигледно е чим Ркачевиќ, Јоновски и Велко сакаат да ги избркаат дека ќе пробаат годинава да ја убрзаат играта, да играат без многу замени 1 до 2 највеќе, и со тоа коа ќе видиш ќе биде оправдано оваа чистка ќе добијат две работи побрза игра, и ем нови играчимлади поспремни.

Ако се распадне Металург ќе биде тапа ракометот во Македонија ќе игра само една екипа, дуели нема да има... Башка што таа лига ќе изгуби директен пласман во ЛШ и ќе спадне рејтингот на Македонија... Во Македонија мора да има јака екипа која ќе дава преднос на домашни играчи ако сакате да имаме репрезентација ако нејкете тогаш со испокупени странци ништо не правиме... Во исто време овие младински школи што функционираат се добра подлога за репрезентацијата есега да играт некаде и тие. Се зависи од приоритетите на екипата ако Металург остане без лига на шампиони и остане да функционира треба да се даде шанса на оние феноменалните младинци за ЕХФ и СЕХА..

Кој е во одбрана oд 43 минута (на видеото) до 01 : 07 минута (на видеото), значи второто полувреме кога се прави 12 разлика? Видете го типот на одбрана, каде се Марковски и Јоновски?
http://www.laola1.tv/en/int/ehf/video/471-0-112339.html

Не знам од каде излегоја наеднаш толку шпекулации за чистки па уште и од типот на заминување на Велко, од друга страна па гледам Вардар ги зеле Шмал, Агинагалде, Дибиров, Чипурин итн итн( в година се прашувам кој ќе ги запри) Ова се сето измислици од сајтови како хандбол планет каде што прв на листата по гласови од фановите за добивање вајлд карта е Металург со 5000 гласа а втор е монпеље со верувале или не 100 гласа. Ракчевич потпиша пред 5 месеци нов договор, ваљда тогаш некој имал визија за ракометот што ќе се игра во наредниве 3 години и сигурно таа визија не се промени за 180 степени после еден несреќен пораз со 2 гола разлика. Евентуално по мое мислење можи да си замини само Ацо, доколку мора некој да си оди, зошто неговата игра некако не е на задоволително ниво, а да не заборавиме дека тука се и КОзлина па сега и Никола па и Мандич кој мислам дека годинава ќе добие повеќе време во прв состав. Од младинците не ми се верува да добијат многу шанса, најмногу 2-3 другите треба уште малку леб да јадат за да фрлат на снага, па после да сркат манџа со иста лајца со сениорите.
Парите исто мислам дека не се до толку голем проблем штом главниве играчи потпишаја по 4 години, дури и очекувам некое покрупно засилување, е сега дали годинава или догодина ќе видиме, зависи од тоа дали сметаат дека со овај тим се способни да го победат вардар.

Кој е во одбрана oд 43 минута (на видеото) до 01 : 07 минута (на видеото), значи второто полувреме кога се прави 12 разлика? Видете го типот на одбрана, каде се Марковски и Јоновски?

Еве пак крај на прво 0:34 и скоро цело второ 01:07 полувреме како се прави разлика со истата одбрана, пак ги нема Велко и Ацо!
http://www.laola1.tv/en/int/ehf/video/471-0-100054.html

Еве пак крај на прво 0:34 и скоро цело второ 01:07 полувреме како се прави разлика со истата одбрана, пак ги нема Велко и Ацо!
http://www.laola1.tv/en/int/ehf/video/471-0-100054.html

Ова е една утакмица со проклетиот Санкт Петерсбург на кој и јас да му бранам ќе дадат 20 гола вкупно. Ацо реков не е нешто посебно, ама Велко не смее да си оди во никој случај.

Најдобрата одбрана на Металург беше 5-1 со истурен Батиновиќ, другите што најчесто играа во таа одбрана беа Вугринец, Додер(или Козлина), Миркуловски, и двете крила.
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 02:31 ---
Ова е една утакмица со проклетиот Санкт Петерсбург на кој и јас да му бранам ќе дадат 20 гола вкупно. Ацо реков не е нешто посебно, ама Велко не смее да си оди во никој случај.

Првата е со Силкеборг којшто не е така проклет :) а и не се работи само за овие утакмици, имаш многу други примери (е сега колку ти или другите пратите или не пратите тоа е веќе сосем друга работа) најефикасна и најбрза одбрана беше таа, без Ацо и без Велко!
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 02:34 ---
Иако и јас сметам дека Велко може да се најде во други ситуации и можеби треба да се задржи...
Ракчевиќ за жал не игра одбрана.

Ако треба побрза одбрана во којашто би се враќал пикерот ете го сега тука е Никола. И Наумче не игра одбрана па според Вардарци со нивната убиствена брза игра со постигнати во просек 21 гол во 5 утакмици ќе треба и него да го продајме. Супер си е играта нека дојди уште еден десен бек од типот на Маркович( кога би се вратил би го чекал пред сала секој ден пред да оди на тренинг со локум и со кафе :D) и нека се погоди во играта Игор Мандич и нека добие искуство следнава година па ќе видиме кој, шо, како....

Ако треба побрза одбрана во којашто би се враќал пикерот ете го сега тука е Никола. И Наумче не игра одбрана па според Вардарци со нивната убиствена брза игра со постигнати во просек 21 гол во 5 утакмици ќе треба и него да го продајме. Супер си е играта нека дојди уште еден десен бек од типот на Маркович( кога би се вратил би го чекал пред сала секој ден пред да оди на тренинг со локум и со кафе :D) и нека се погоди во играта Игор Мандич и нека добие искуство следнава година па ќе видиме кој, шо, како....

Види Наумче како "не игра одбрана" http://www.laola1.tv/en/int/handbal...macedonia-portugal/video/490-2882-122416.html Наумче го одмараат инаку игра супер у одбрана!
Како бе не си ја забележал нестабилноста на Марковиќ во клучни моменти на натпреварите :eek:, добро што си отиде, никад да не се врати, Вугринец за него е како Лазаров за Левов! Ако го чекаш ти Марковиќ со локумче и кафе јас и двајцата ќе ве чекам со снајпер после утакмица :D

Против Силкерборг и јас и ти да игравме одбрана ќе направеа 10+ разлика. Ама јас би ти предложил да ја прегледаш снимката помеѓу Македонија и Португалија, да видиш кој игра таму одбрана.
Види Наумче како "не игра одбрана"http://www.laola1.tv/en/int/handbal...macedonia-portugal/video/490-2882-122416.htmlНаумче го одмараат инаку игра супер у одбрана!
„Супер“ е Наумче, ама за крило. Таму секој може да игра одбрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom