Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Здраво, имам проблем со wireless мрежната картица, кога пренесувам преку мрежа или данлоудирам фајлови со големина од над 2GB картицата сама се исклучува.Инаку станува збор за Atheros картица на Asus Лаптоп.Дали некој имал ваков проблем и решение за него?
moze da e problem so driver, ama moze da e i problem so struja ako ne ti e na polnac

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А што е тоа „канопи антена“? Прашав за ова оти прочитав за ОНЕ интернетот брзина, ова WADSL беше многу послаб од ADSL.
Ти монтираат антена ако нема услови за телефон. Со антенава многу е поспор и нестабилен интернетот.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
А кога монтираат канопи антена? Ти напомена дека кога нема услови за телефон. То значи дека ако поврзуваш само телевизија и интернет без телефон?

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Јас напрајв договор за сите три заедно и не ми напоменаја ништо за таква антена. Ми кажаа дека брзината на АДСЛ-от ќе била 4Mbps.

D

Daedalus

Гостин
Не бев сигурен каде да го постирам прашањево пошто опфаќа повеќе теми помеѓу кои и интернетот.
Ако има соодветна тема, преместете го.

Не сум сигурен дали е до серверите, интернетот или сосема различен фактор како антивирусот или друго нешто.
Имам компјутер со ок конфигурации (Дуал Кор 2.6, 1 гб графичка, 2 гб рам).
Играм дота 2 одамна и проблемов прв пут ми се јавува.
Дур играм, пингот наеднаш ми рипа многу и фпсто ми паѓа. Така се задржува цела партија без никаква промена.
Ова почна пред неколку дена. Фпсто стандард послем е ниско (10-20...некад паѓа и под 10) и пингот рипа над 90 со драстични промени на 140 и 200+ што резултира со лаг за потоа пак да падне на 90.

Прво мислев дека е поради близу што го имаат проблемов со мрежата деновиве. Проверив стабилност на нетот за што испадна дека е солидна. Со други ствари не прави проблем освен со Дота. Дури и да е до интернет конекцијата тоа не го објаснува паѓањето на фпсто што ми се случува кога играм и со ботови (што не бара конекција).

Ја реинсталирав дота 2, пробав да го исчистам компјутерот од проблеми со регистри, privacy sweeps, дефрагмент направив и тристо други чуда. Намалив графика на максимум (иако знаев дека не е до тоа) али проблемот со фрејмажата си продужуе подеднакво.
Интернесно е што кога спектејтам игра (гледам други како играат) ако гледам од players perspective нема проблеми со фпсто....А почнам да гледам со free camera односно јас да скролам низ мапа, драстично фпсто паѓа.
Како што напоменав, проблемов започна пред неколку дена.

Пробав со други игри исто така (кои бараат поголема графика и конфигурации воопшто), проблем неам никаков што ми укажува на тоа дека не е некој хардверски проблем (ваљда).

Побарав низ интернетов и сите жалби за фпс и пинг у дота 2 се прича сама за себе од кои ни една не се вклапа со мојава ситуација.

Ако има некој било каква идеја, нека пише.
Однапред благодарен.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Проба со виндоуз апдејтс на ОФФ ? тоа знае многу често да вергла и кочи у позадина
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 23:58 ---
Проба со виндоуз апдејтс на ОФФ ? тоа знае многу често да вергла и кочи у позадина

D

Daedalus

Гостин
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 23:58 ---
Пробав, не е до тоа.

Член од
2 јуни 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
на мсн неможам меил да проверам. кога ќе се логирам ми го пишува ова:

“This account can't be used to access Outlook.com
You're currently signed in with an Office 365 email account, which can't be used with Outlook.com. Please click here to sign out of your Office 365 account, then use another Microsoft account to sign in to Outlook.com (for example, your hotmail.com, live.com, or msn.com account).“

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Не бев сигурен каде да го постирам прашањево пошто опфаќа повеќе теми помеѓу кои и интернетот.
Ако има соодветна тема, преместете го.

Не сум сигурен дали е до серверите, интернетот или сосема различен фактор како антивирусот или друго нешто.
Имам компјутер со ок конфигурации (Дуал Кор 2.6, 1 гб графичка, 2 гб рам).
Играм дота 2 одамна и проблемов прв пут ми се јавува.
Дур играм, пингот наеднаш ми рипа многу и фпсто ми паѓа. Така се задржува цела партија без никаква промена.
Ова почна пред неколку дена. Фпсто стандард послем е ниско (10-20...некад паѓа и под 10) и пингот рипа над 90 со драстични промени на 140 и 200+ што резултира со лаг за потоа пак да падне на 90.

Прво мислев дека е поради близу што го имаат проблемов со мрежата деновиве. Проверив стабилност на нетот за што испадна дека е солидна. Со други ствари не прави проблем освен со Дота. Дури и да е до интернет конекцијата тоа не го објаснува паѓањето на фпсто што ми се случува кога играм и со ботови (што не бара конекција).

Ја реинсталирав дота 2, пробав да го исчистам компјутерот од проблеми со регистри, privacy sweeps, дефрагмент направив и тристо други чуда. Намалив графика на максимум (иако знаев дека не е до тоа) али проблемот со фрејмажата си продужуе подеднакво.
Интернесно е што кога спектејтам игра (гледам други како играат) ако гледам од players perspective нема проблеми со фпсто....А почнам да гледам со free camera односно јас да скролам низ мапа, драстично фпсто паѓа.
Како што напоменав, проблемов започна пред неколку дена.

Пробав со други игри исто така (кои бараат поголема графика и конфигурации воопшто), проблем неам никаков што ми укажува на тоа дека не е некој хардверски проблем (ваљда).

Побарав низ интернетов и сите жалби за фпс и пинг у дота 2 се прича сама за себе од кои ни една не се вклапа со мојава ситуација.

Ако има некој било каква идеја, нека пише.
Однапред благодарен.
Истово го имав и јас, на оне сум. Ги гасев сите програми што цицаат интернет (антивирус, торент, виндовс апдејт) некако се подобри ама по извесно време пак. Е сега ми текна да видам во конфигурација на ви фи рутерот. Има опција да ги блокираш сите мак адреси освен твојата те. само ти да бидеш едиствен што ќе биде конектиран на рутерот. После направив дефраг на играта преку стим. Оди десен клик на играта и пропертис, барај verify game integrity cache (мислам дека беше така, не ме фаќај за збор) и почекај некои 10 минути. Би требало да е во ред. Ако не форматирај го компјутерот или стави друг виндовс на друга партиција (дуал бут) и така ќе видиш дали е до близу или компјутерот (стави 8ца пошто имаш добра конфигурација)

Пс. Обнови ги драјверите на компјутерот, за се.

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom