Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Нишо бе,Пизаро си иде дома,или у Монако на печалба.....А ние остануваме со Манџо и Лева ко класични шпицови и додатна опција Гетце и Милер,или евентуално Пеп ако убаци некое младо дете.

Мислев за сезонава шо иди. Ете Гомез фаќа патот јабана, остануваме со Манџо и (сеуште не потпишан нов договор) Пизаро.

Вака ќе го задржат како сигурна опција,а ќе купат уште еден нов,па ќе имаат време да видат како ќе се уклопи до наредна сезона.

Исто кога го имаа Бариос, а го ангажираа и Левандовски и пополека Полјакот му го зазеде местото на Парагваецот.

Исто кога го имаа Бариос, а го ангажираа и Левандовски и пополека Полјакот му го зазеде местото на Парагваецот.

Значи како сме го разработиле начинов на функционирање на екипите у Бундес тоа е чудо нешто.....:D
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 20:32 ---
Мислев за сезонава шо иди. Ете Гомез фаќа патот јабана, остануваме со Манџо и (сеуште не потпишан нов договор) Пизаро.

Е искрен да бидам и мене тоа ме интересира како ќе одигра Пеп......Дали ќе оди со Пизаро и Манџо....?Дали ќе го даде и Пизаро па ќе земе некој друг....

Знаејќи го како беше у Барса,може да останеме само со Манџо и Пизаро,а бек ап опција за шпиц да му е Гетце...

Незнам,мислам дека Милер не е за таа позиција односно штета е да го стаиш ко класичен шпиц.

Проблемот ќе биде,ако се земе сега некој нов јак,догодина коа ќе дојде Лева ќе бидеме со тројца топ напаѓачи што е тешко за менаџирање.Не е лошо да се проба со некоја опција на млад и талентиран напаѓач за иднината.

Проблемот ќе биде,ако се земе сега некој нов јак,догодина коа ќе дојде Лева ќе бидеме со тројца топ напаѓачи што е тешко за менаџирање.Не е лошо да се проба со некоја опција на млад и талентиран напаѓач за иднината.
Ова ми е и мене муабетот.
Арно си го имавме Петерсен за ваква ситуација, шо му требаше да потпиши за Вердер.

Арно си го имавме Петерсен за ваква ситуација, шо му требаше да потпиши за Вердер.

Мислам дека преголем притисок беше за него играњето во Баерн.

Али нешто во тој стил може да се донесе,само поталентиран и похрабар од него.

Петерсен ти е тип на напаѓач како Гомез така да кај Пеп чим за Гомез нема место тогаш за Петерсен да не зборуваме. Тоа и ќе му биде максимумот во кариерата. Вердер.

Џенингс се враќа во Англија најверојатно.Не успеа да се наметне дали поради повредите или повеќе не можеше да покаже кој знае.:unsure:

За повторно да не се разгори муабетот за Јуп на форумов,еве еден доказ :) :

Heynckes: "Decision to leave Bayern this year was made last summer, nothing to do with Pep" (Kicker-Interview)

Starting from the left, Ribery and Mandzukic have to occupy other defenders concentration, focus and attention on themselves, for Müller to do magic. While Kroos or Martinez are in possession, Müller is out of the game, unnoticed, until the right moment when a ball over the top is played and before the defender can look around and begin to go after it, Müller is through. That is the ideology of a ‘raumdeuter’, of a winger, of finding space.

The space principle isn’t one that is easily thought of by a manager, it’s not a simple logistic that anyone can master within their team and deploy as fluent and successful as others have. It is a testament to managers of overwhelming tactical intelligence and can truly only be successful with players of an esteemed tactical intelligence. Space isn’t always something found, space is something created.

Одлична анализа,препорачувам цела да ја прочитате....http://soccerwithoutlimits.com/total-football/28703

Знам дека Швајни ви е моторот ама според мене Лам е еден од оние играчи што се константни и имаат лоша партија од Ѓурѓовден на Митровден што се вели. Мислам дека и статистички сезонава му е најдобра во кариерата, така прочитав. Треба да е во пократкиот список за играч на годината.

Знам дека Швајни ви е моторот ама според мене Лам е еден од оние играчи што се константни и имаат лоша партија од Ѓурѓовден на Митровден што се вели. Мислам дека и статистички сезонава му е најдобра во кариерата, така прочитав. Треба да е во пократкиот список за играч на годината.

Поконстантен играч од Лам последниве 8 години немало у Баерн.....Лам бил феноменален и кога Баерн бил мизерен.Се работи за играч од таква дисциплина што ретко се наоѓа.

Али за играч на годината реално се бара нешто друго ако мислиш на Бал д Ор....Рибери или Швајни имаат највише шанси за тоа по мене,поготово Рибери.

За Лам нема лош збор, само кога е Швајни во прашање кај мене секогаш тој добива предност. На Лам му е таква позицијата, и да му оди најдобро, ако средината има лош ден, отиде натпреварот.

theguradian.co.uk

Since it became clear that Robert Levnadovski will not go to Bayern Munich this summer, the Administration Bayern began intensive negotiations with Barcelona over the transfer of David Villa, Pep Guardiola insisted on bringing the playes for Bayern which would be paid around 12 million euros, and David Villa would Bayern earned about 5-million euros per season.

theguradian.co.uk

Since it became clear that Robert Levnadovski will not go to Bayern Munich this summer, the Administration Bayern began intensive negotiations with Barcelona over the transfer of David Villa, Pep Guardiola insisted on bringing the playes for Bayern which would be paid around 12 million euros, and David Villa would Bayern earned about 5-million euros per season.

Ееее да....Давид Виља е најреална опција моментално.Помлада варијанта на Пизаро.Доста искусен,31 година,нема да му смета и на клупа да седи а ако е во добра здравствена состојба ќе се мења со Манџо.

Едино ме нервира што е шпанец,не сакам многу шпанци да почнат да се мотаат у Баерн.Тоа ме нервира.

Ситуацијава со напаѓачиве е срање големо моментално. Ако не бива за Левандовски барем Гомез да го задржиме, а не да идеме со Манџо, Пизаро у сезона, или па уште полошо да почнеме пак да купуваме без веза играчи. Ако не бива годинава со Лева, батали го, за догодина којзнае шо може. Може Клоп да го замрзи на клупа да седи ко Љоренте и да падне од форма. Ако не бива веќе, иако сум уште оптимист, пошто мислам дека Дортмунд играат вака додека не купат друг напаѓач, епа тогаш да се свртиме кон човекојадецон. :)

Компилација од играта на Швајни сезонава. Немам зборови, едноставно :cuc:. Човеков мора да ја добие наградата за најдобар играч сезонава.

Колку добар осет за ориентација во простор има, браво. Само ме интересираше дали и сега (после операцијата) одма ќе почне со игра или ќе паузира?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom