Ветеринарно катче

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
За кондиција,трчајте малце по малце секој ден,на околу 2-3 дена повеќе,ама гледај да не ја профорсираш,мала е :)
И е многу убава :love:
И ме интереисра,кој ветеринар ја спаси од парво? После ќе ти кажам и зошто те прашаббв :D

Fala na komplimentot..(y) ...Inaku jas sum od Prilep , a za nea se grizat od veterinarna stanica vo Prilep ima prekrasni doktori tamu .
Sto se odnesuva do dvizenje i setanje se setame ..no epten e nemirna-galena-skoka po sekoj i se ucime da odime da ne trgame po ulica..no malku ni e potesko,ama se nadevam deka ke se usovrsime.Ne sakam da ja udiram so vesnik ili da ja karam se trudam da i kazuvam i malku podviknam.Neznam kolku ke uspeam vo toa .:)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Немој да се плашиш да ја удриш со весник. Ќотекот излегол од рајот :D. Подобро е сега да сфати кој е главен, кога е мала, затоа што потоа ќе имаш проблем со контролата.

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
Немој да се плашиш да ја удриш со весник. Ќотекот излегол од рајот :D. Подобро е сега да сфати кој е главен, кога е мала, затоа што потоа ќе имаш проблем со контролата.

:) е тоа со весник никако да го усовршам ,кога ја удирам со весник по задникот или по муцката..таа скока и мисли дека јас играм со незе и го фаќа и го прави парче уствари таа се прави парче ако го дофати :( ..сите ми велат разгалена е..ама што да правам..:) многу ја сакам... знам дека грешам во однос на разгалувањето,но не сакам да биде и па како робор..нека си има свој став..но се трудам да ја научам барем да не скока по секој.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
:) е тоа со весник никако да го усовршам ,кога ја удирам со весник по задникот или по муцката..таа скока и мисли дека јас играм со незе и го фаќа и го прави парче уствари таа се прави парче ако го дофати :( ..сите ми велат разгалена е..ама што да правам..:) многу ја сакам... знам дека грешам во однос на разгалувањето,но не сакам да биде и па како робор..нека си има свој став..но се трудам да ја научам барем да не скока по секој.
Тука има една кучкарска финта.Кога се шетате,кога ќе видиш дека ќе проба да прави бељи,да скока,да се тегне,само наеднаш сецни ја со поводникот,али гледај малце појако,за да сфати,иќ немој да ја жалиш ни да ја удриш ни да ја повлечеш.Не е стаклена,нема да се скрши.Е ако си баксуз да стане по дива од тоа... .:D

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
Тука има една кучкарска финта.Кога се шетате,кога ќе видиш дека ќе проба да прави бељи,да скока,да се тегне,само наеднаш сецни ја со поводникот,али гледај малце појако,за да сфати,иќ немој да ја жалиш ни да ја удриш ни да ја повлечеш.Не е стаклена,нема да се скрши.Е ако си баксуз да стане по дива од тоа... .:D

(y) da se nadevam deka ke se spravam pokusavam so kaisot da ja trgam e toa nekako mi uspeva ..ne bas ama mislam deka na toj nacin ke se ucime pozdrav :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
3
Поени од реакции
1
Добравечер дечки, јас имам прашање за мојата белгиска малиноа. Еве веќе 15тина денови капи крв. Има скоро 11 месеци и нормално е да има период, но колку трае сето ова... Многу луѓе ми кажаа дека ќе има промена на расположение но такво нешто до сега немаше..поздрав и секое добро

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Fala na komplimentot..(y) ...Inaku jas sum od Prilep , a za nea se grizat od veterinarna stanica vo Prilep ima prekrasni doktori tamu .
Од што се прекрасни ветеринарите таму, едното куче ми умре на операција, а другото морав да го успијам. Поштеди ме од пофалиби за прилепските говнари од ветеринари!

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Дечки не знаев кај да го пишам ова, ама ми треба мислење брзо. Дечко ми има кученце земено, старо е можеби 5-6 месеци, не е вакцинирано. Во играње случајно со запче го гребнало на рака и му пуштило крв. Пошо не е вакцинирано кучето (и немало многу контакт со други кучиња го чуваат врзано во двор) дали е можно на него нешто да му се случи? И што може да направи сега во моментов освен да се измие и да се дезинфицира со ракија?

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
Од што се прекрасни ветеринарите таму, едното куче ми умре на операција, а другото морав да го успијам. Поштеди ме од пофалиби за прилепските говнари од ветеринари!

mnogi mi e zal za vaseto loso iskustvo..no jas kazav za moeto iskustvo...nemora da sum vo pravo.pocituvam i drugi mislenja.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Дечки не знаев кај да го пишам ова, ама ми треба мислење брзо. Дечко ми има кученце земено, старо е можеби 5-6 месеци, не е вакцинирано. Во играње случајно со запче го гребнало на рака и му пуштило крв. Пошо не е вакцинирано кучето (и немало многу контакт со други кучиња го чуваат врзано во двор) дали е можно на него нешто да му се случи? И што може да направи сега во моментов освен да се измие и да се дезинфицира со ракија?
Да,може да фати сепса и да умре :D :D :D
Не,шега на страна не може да му биде ништо.Нека стави ракиичка,алкохол,и ќе му помине.Е ако се секира толку многу нека оди утре во амбуланта,ама нема зошто,јас сум бил искасан искасан,па жив и здрав сум :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Да го вакцинира и да го извади од ланец, односно, да му направи бокс! Ако не знае како се чуваат кучиња, макар ни основни услови како што е вакцинација, нека не го чува!

Покрај постов, јас сега треба да бидам загрижена за глупавата гребаница.... Боже сачувај....

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Да го вакцинира и да го извади од ланец, односно, да му направи бокс! Ако не знае како се чуваат кучиња, макар ни основни услови како што е вакцинација, нека не го чува!

Покрај постов, јас сега треба да бидам загрижена за глупавата гребаница.... Боже сачувај....
Таја си бара помош а ти изиграваш шериф .....

Мали се шансите , вакцинацијата само му го зголемува имунитето ама не ги штити 100 % од секакви болести ( на три месеци требаше да го вакцинира ама сигурно мајка му била вакцинирана ко го носела во утробата ) и плус то бактерии вируси насекаде ако му било пишано да заболи од нешто таква му била содбината ...побитно е апчето за прочистување ако можеби му го дал...Сакав да ти кажам и да било вакцинирано пак можел да заболи ако веднаш не му направил дезинфекција на местото со хидроген за рани или алкохол....

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Таја си бара помош а ти изиграваш шериф .....
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 16:15 ---
За вакви "сопственици" не шериф, џелат ќе станам кај и да е! До тој степен ми пука филмот веќе...

-ако му било пишано да заболи од нешто таква му била содбината- најдобар совет до сега.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
За вакви "сопственици" не шериф, џелат ќе станам кај и да е! До тој степен ми пука филмот веќе...

А оти едноставно не ги игнорираш ако не ти е гајле и не си загрижен....

Е ете се случило , бара помош чупето кај нас, вакцините за лујџе не знајме шо супстанции содржа а не па пак тие за животни , можи сака да знај мислење шо можи да ти се случи ако те касни невакцинирано куче , еве на пример не мора да е некое вдомено , случајно на улица ....

Ај ке ве прашам тие што имате ветеринарно завршено , шо можи да се превземи во таков случај , ако недај боже те касни куче заболено од беснило , или не мора да е куче , некое животно шо е заразено со нешто или само те касни ( змија на пример и не знајш дали е отрровна) или да не знајш дали е заразено , ти секако че појдиш да се прегледаш ама шо можиш да превземиш во моменто.

И ЗеенаК9 не коментирај ако не знајш шо да ми одговориш освен некој хејтерски пост.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
А оти едноставно не ги игнорираш ако не ти е гајле и не си загрижен....

Е ете се случило , бара помош чупето кај нас, вакцините за лујџе не знајме шо супстанции содржа а не па пак тие за животни , можи сака да знај мислење шо можи да ти се случи ако те касни невакцинирано куче , еве на пример не мора да е некое вдомено , случајно на улица ....

И ЗеенаК9 не коментирај ако не знајш шо да ми одговориш освен некој хејтерски пост.
Затоа што ми е гајле и затоа што имам совест и не можам да игнорирам. Тоа е вашиот најголем проблем, игнорирате!!! Е па ја не можам. Ја секој ден сум по ветеринари со повредени кучки, мачки, гулави, глувци... за разлика од вас, што игнорирате и што сметате дека убивањето кај нас се прави на хуман начин, само поради тоа што другар на татко ти работи како касап! И ако ти не знаеш што содржат вакцините, оставе не нас што знаеме на мира.
Ова е мојот хејтерски пост! А ако те касни кутре на улица и нема алка на наго, иди нека ти стават тетанус ако толку ти е став, а за змија, змијата под рака и на вет, за да знаат што серум да ти дадат.

Kajgana Shop

На врв Bottom