Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
jas ne sum veterinar,no kako sto gi kaza simptomite mislam deka e paraviroza...taa napaga odma i za 3 do 4 dena moze da bide fatalno.

jas ne sum veterinar,no kako sto gi kaza simptomite mislam deka e paraviroza...taa napaga odma i za 3 do 4 dena moze da bide fatalno.
Јас мислам дека не е.нема ниеден од симптомите на паравироза,а колку што знам асимптоматски не поминува паравирозата

Ми треба совет во врска со кученцето (лабрадор, 6 месеци). Го зедов од стационар пред неколку дена и уште тогаш забележав дека очињата (на долниот дел од белката) му се црвени, внатрешниот дел под долниот капак зафаќа поголем дел од белката на окото. Мислев дека е од ненаспаност но уште се исти, и долните капаци ми изгледаат чудно, како да се подотворени на надвор. Не знам дали треба некаква терапија или нормално е во растот да изгледаат така.
Еве и слика, па ако некој знае да процени.. IMG_1401.JPG

Јас колку што можам да видам мислам дека се работи за третиот очен капак. Однеси го на ветеринар нека го види, за да не дојде до некоја инфекција или веке да не постои некоја инфекција.

Шо значат неколку бели влакна на вратот?..(на 10 месечен ротвајлер)
Дали е претерана доза на витамини(и давам по 8 кафортани дневно,помалку од половина доза),или од пивскиот квасец,по една таблета дневно....
Оттогаш како да зачестија со појавата....досега немав вакви проблеми....
Од исхрана стандард ројал канин комбинирано со домашна храна(ориз,пилешко)....
Дали е поголема дозата на исхрана?
Знам дека е сега период на митарење,дали е ова нормално?:confused: .

Некој да ми каже нешто за поголем апетит на самојад???

Сакам да му го зголемам апетитот.Има 2 ипол години и од секогаѓш сум имал проблеми со апетитот ама последниве недели може да се каже дека ништо не јаде.

Вака, кучето ми има примено вакцина само против беснило, а ги нема примено тие што се ставаат неколку недели откако ке се роди. Веќе има 1 ипол година, дали може да ги прими овие вакцини?

Вака, кучето ми има примено вакцина само против беснило, а ги нема примено тие што се ставаат неколку недели откако ке се роди. Веќе има 1 ипол година, дали може да ги прими овие вакцини?
Може и треба да ги прими.

Фала на брзиот одговор. Дали можеш да ми кажеш како се вика вакцината/те?
Кажи дека ти треба папи вакцина, другото ветеринарот го знае, ако имаш книшка однеси ја. Исто, пред да го вакцинираш, побарај апченца за глисти,доколку кутрето не е прочистувано, советувај се со ветеринарот, тој ќе ти објасни што понатаму.

Сакам да му го зголемам апетитот.Има 2 ипол години и од секогаѓш сум имал проблеми со апетитот ама последниве недели може да се каже дека ништо не јаде.
Има некој што ќе може да ми одговори(помогне) во однос на прашањето?

Вакцината против беснило, дали е точно дека го забавува растот на кучето? Планирам на Бела моја да и ставам, во Јуни полни 1 година, па читам мислења дека може да и го забави растот ..Колку држи ова?

пс: станува збор за Самојед

Има некој што ќе може да ми одговори(помогне) во однос на прашањето?

Исто и кај мене одбегнува да јаде ..дали е од топлото, незнам ..што најчесто готвиш?
Јас преферирам ориз, со некое месо ( го варам оризот, го цедам и го мијам со ладна вода, во тавче ставам виршли/пилешко/риба, го пропржувам 2-3 мин. заедно со оризот и го оставам да истине малку, да не е претопло ) .. тоа го јаде, друго потешко, или евентуално паштета ..

Вакцината против беснило, дали е точно дека го забавува растот на кучето? Планирам на Бела моја да и ставам, во Јуни полни 1 година, па читам мислења дека може да и го забави растот ..Колку држи ова?

пс: станува збор за Самојед

Исто и кај мене одбегнува да јаде ..дали е од топлото, незнам ..што најчесто готвиш?
Јас преферирам ориз, со некое месо ( го варам оризот, го цедам и го мијам со ладна вода, во тавче ставам виршли/пилешко/риба, го пропржувам 2-3 мин. заедно со оризот и го оставам да истине малку, да не е претопло ) .. тоа го јаде, друго потешко, или евентуално паштета ..
Глупости на квадрат :facepalm: слободно вакцинирај си го кучето, гледам сите што дури од 4 месеци ги вакцинираат се мали кучиња имаат :D

А за апетитот можно е од топлото, сите слабо јадат на жештиниве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom