- Член од
- 9 април 2013
- Мислења
- 48
- Поени од реакции
- 2
jas ne sum veterinar,no kako sto gi kaza simptomite mislam deka e paraviroza...taa napaga odma i za 3 do 4 dena moze da bide fatalno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас мислам дека не е.нема ниеден од симптомите на паравироза,а колку што знам асимптоматски не поминува паравирозатаjas ne sum veterinar,no kako sto gi kaza simptomite mislam deka e paraviroza...taa napaga odma i za 3 do 4 dena moze da bide fatalno.
Не ти е јасно прашањето поставено.Сакаш да му го зголемиш или да му го намалиш апетитот?Некој да ми каже нешто за поголем апетит на самојад???
Може и треба да ги прими.Вака, кучето ми има примено вакцина само против беснило, а ги нема примено тие што се ставаат неколку недели откако ке се роди. Веќе има 1 ипол година, дали може да ги прими овие вакцини?
Фала на брзиот одговор. Дали можеш да ми кажеш како се вика вакцината/те?Може и треба да ги прими.
Кажи дека ти треба папи вакцина, другото ветеринарот го знае, ако имаш книшка однеси ја. Исто, пред да го вакцинираш, побарај апченца за глисти,доколку кутрето не е прочистувано, советувај се со ветеринарот, тој ќе ти објасни што понатаму.Фала на брзиот одговор. Дали можеш да ми кажеш како се вика вакцината/те?
Има некој што ќе може да ми одговори(помогне) во однос на прашањето?Сакам да му го зголемам апетитот.Има 2 ипол години и од секогаѓш сум имал проблеми со апетитот ама последниве недели може да се каже дека ништо не јаде.
Има некој што ќе може да ми одговори(помогне) во однос на прашањето?
Глупости на квадратВакцината против беснило, дали е точно дека го забавува растот на кучето? Планирам на Бела моја да и ставам, во Јуни полни 1 година, па читам мислења дека може да и го забави растот ..Колку држи ова?
пс: станува збор за Самојед
Исто и кај мене одбегнува да јаде ..дали е од топлото, незнам ..што најчесто готвиш?
Јас преферирам ориз, со некое месо ( го варам оризот, го цедам и го мијам со ладна вода, во тавче ставам виршли/пилешко/риба, го пропржувам 2-3 мин. заедно со оризот и го оставам да истине малку, да не е претопло ) .. тоа го јаде, друго потешко, или евентуално паштета ..