Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да точно. Само капитенот исклучиго од комбинации за во одбарана, не верувам дека Мурињо ќе го менува средниот ред, тука Занети би го држел добро Роналдо. Е сега за во одбрана могуче е да се прават некои комбинации кај левата бековска позиција. Киву би бил најдобро решение според мене но доколку на позиција централни стопери би играле Самуел и Кордоба, Матераци никако во составот. Значи пак останува Маикон---Кордоба---Киву---Сантон(Максвел).

@ Rossi: Хехе, за Сантон и јас не сум сигурен, ама за Балотели ќе се бесам на центар како Ibracadabra ако игра :pos:

Абе све треба да се очекува од Мурињо , ко Обиња шо го бапна со Рома:pos2:

Доста беа комбинации оффтопик муабети тоа си знае Мурињо да се вратиме на мечот сериозна работа е ова мајката секој прав Интераш знае колку значи и ни е потребна оваа победа. :) Уште од сега ме фаќа еуфорија мене ако не победи Интер срцев удар ке ме бапне :pos2:

Секој си прави свои формации , а јас мислам Мур ке излезе со оние кои нон стоп играат прва , незнам што правите толку дефанзивни формации кога играме дома и кога мора да тепаме , зар дома да играме толку дефанзивно ?
Сите зборуваат за Роналдо , но мислам нема да има некој посебни луге за него , туку нормално како секогаш , кога ке оди лево , пред него ке бидат Маикон и Занети , а кога ке оди десно пред него ке бидат Сантон/Максвел и Мунтари , едноставно.

Значи според мене 99 % оваа ке биде формацијата:

--------------------------Цезар------------------------------

Маикон-----Кордоба------Киву-----Сантон/Максвел

Занети--------------Камбиасо-----------------Мунтари

------------------------Станковиќ-------------------------

-------------Адриано----------Ибрахимовиќ------------

Значи според мене , дилемата е дали Мурињо ке го пушти Давиде прва и дали му верува толку доволно за толку голем натпревар.
Најважно ке биде да не примиме гол , а да дадеме барем 1 .
Верувам во Мурињо и во нашите играчи очекувам Meazza да грми Интер-Интер и да ставиме прво полувреме гол . :smir:

The Special One has confirmed that he will employ a 4-4-2 formation against Manchester United tomorrow night, with Zlatan Ibrahimovic and Adriano in attack...

Details to follow....

Очекувано...
Не знам од кај им е формацијата на гоал, најверојатно Мурињо има даване интервју...

The Special One has confirmed that he will employ a 4-4-2 formation against Manchester United tomorrow night, with Zlatan Ibrahimovic and Adriano in attack...

Details to follow....

Очекувано...
Не знам од кај им е формацијата на гоал, најверојатно Мурињо има даване интервју...
Абе остај гоал , со кој крила ке играме , Занети и Мунтари ?
Чиста глупост според мене...

Абе остај гоал , со кој крила ке играме , Занети и Мунтари ?
Чиста глупост според мене...
Јас помислив на 4-3-1-2 формација

И тоа можи да се смета за 4-4-2 бидејќи дејан сепак е во среден ред. Можеби и тие мислеа на таа формација...

едит:
Токму така, се мисли на формацијата со која играме во Сериа а...
“Adriano, Ibrahimovic, Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Muntari, and four at the back – that is my team."

Јас помислив на 4-3-1-2 формација

И тоа можи да се смета за 4-4-2 бидејќи дејан сепак е во среден ред. Можеби и тие мислеа на таа формација...
Па да до некаде и оваа е 4-4-2 , но она класична 4-4-2 со крила нема да играме тоа сигурно, таа е формацијата нема која друга :smir:

4-4-2 имаш формации колку сакаш.. не мора да биде со крила.. оваа нашава што си ја играме се вика 4-4-2 дијамант формација или ако сакате 4-3-1-2
Цезар
Маикон Кордоба Чиву Сантон
Камбиасо
Занети Мунтари
Станкович
Ибрахимович Адриано

Значи нас не ни требаат крила бидејки доста офанзивни ни се бековите.. имаме доста втрчувања од нив.. а Мунтари и Занети покриваат по тие две страни кога бекот ке закасни да се врати назад...
е сега прашање е дали ке играме со Сантон, Максвел, Чиву лево со Матераци во средина, или пак онаа последната комбинација Занети лево и Виеира во тимот..
Ке видиме.. али како и да е.. како што кажа Мурињо очекувам јас од нив една формација 4-5-1.. со еден згуснат среден ред.. и нормално сите би рекле во таков случај битката ке се добива во средината.. но мислам дека битката треба да ја добијат Адри и Златко со нивната слаба одбрана!!

П.С. Еве читам на Интер веб страната во напад сигурно ке играат Адриано и Златан, во средината сигурно ке играат Занети, Станкович, Мунтари, Камбиасо, на голот се наоѓа Цезар.. едино Мурињо не ја кажа одбраната.. значи можиме да си нагодуваме сега.. секако онаа опција да игра Занети лев бек отпаѓа..

Мурињо го откри својот состав Тренерот на Интер, Жозе Мурињо беше во ’одлична форма’ на денешната пресконференција и откри половина од својот тим кој ќе настапи на утрешниот дуел со Манчестер Јунајтед
mourinho_smile.jpg
Португалскиот стратег е свесен дека и да го освои Скудетото сите ќе му судат според успехот на Нероаѕурите во Лигата на Шампионите.
Шампионот на Италија ќе мора да го елиминира бранителот на титулата токолку сака да премине во следната рунда.
“Мислам дека неможат да се споредат Серија А и Премиер Лигата – тоа се две различни натпреварувања.” – започна Мурињо.
“Продолжувам да кажувам дека играта во Англија е поемоционална, поубава и отворена со неверојатна атмосфера, но тимовите се многу тактички подобри во Италија.”
“Секој тим во Серија А е добро организиран и знаат што треба да прават на тереот. Исто тама има многу погодоци и многу амбициозни екипи – погледнете во Удинезе, Фиорентина и Џенова кои играат на високо нивп.”
Жозе потоа проговори за неговиот дуел со Алекс Фергусон и натпреварот со Манчестер Јунајтед.
“Сер Алекс има повеќе искуство ов мене и Манчестер се во одлична позиција, имаат седум бода предност во првенството.”
“Овој двомеч не е нешто посебен. Целта е само да се помина во следната фаза. Немам некоаја додатна желба да победам некого.”
“Ние сме среќни со исвлекувањето бидејќи за мене е многу полесно да ги подготвам играчите психолошки. Адреналинот е веќе во воздух.”
“Јунајтед се одличен тим кој игра напаѓачки фудбал, но јас го гледам секој нивни натпревар во Лигата на Шампионите од минатата сезона.”
“Тие нема да дојдат овде со напаѓачки пристап. Ние ќе играме на ист начин како и во Серија А.”
“Ќе биде 4-4-2 системот со Адриано и Златан Ибрахимович во нападот. Не се плашам да го кажам тоа.”
“Адриано, Ибрахимович, Хавиер Занети, Естебан Камбиасо, Дејан Станковиќ, Сулеј Мунтари и уште дефанзивната четворка – тоа е мојот тим.”

Ѕвер е.
Знае дека само со правилно поставена одбрана може да победи, затоа ја крие. :)

Ке бде многу интересно утре,мур е многу убеден дека ке тепа утре или во најмала рака ке игра подобро од манчестер,,,дали тоа треба да значи дека братот има некоја од неговите килер тактики? никад се незна....

Типувам побада утре мора да се покаже и да се докаже дека Интер не е само Сериа А тим туку многу повеке од тоа,со победа на Манчестер тоа ке го потврдат на најдобар начин....:helou:

Јас повеќе нема да коментирам за утрешниот натпревар. Мурињо кажа тоа што мислеше дека треба, па кои 2ца ќе бидат покрај Маикон и Кордоба ќе видиме утре. Не би ме изненадило ни Ривас да биде во прв тим, но како што реков Мурињо си знае најдобро...

Еве го и тимот на 25тото коло во Сериа А:

-----------Julio Cesar--------

Britos- Chiellini- Dellafiore- Capuano

Foggia- Sissoko- Cambiasso- Motta- Taddei

---------------Cassano----------------

Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni.
Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 24 Nelson Rivas, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon.
Midfielders: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 19 Esteban Cambiasso, 20 Sulley Muntari.
Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Cruz, 10 Adriano, 45 Mario Balotelli.

Според ова единствена непозната е Сантон или Максвел

Мислам дека Сантон ќе биде стартер.. ајде нека ни е со среќа утре.
Јас ќе бидам одсутен некое време од форумот, ама се надевам дека утре ќе го гледам натпреварот.

поз

„Спешалвано“ денеска има една годишнина, седум години без пораз на домашен терен во лигашки натпревар! :)

Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni.
Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 24 Nelson Rivas, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon.
Midfielders: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 19 Esteban Cambiasso, 20 Sulley Muntari.
Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Cruz, 10 Adriano, 45 Mario Balotelli.

Според ова единствена непозната е Сантон или Максвел

Мислам дека Сантон ќе биде стартер.. ајде нека ни е со среќа утре.
Јас ќе бидам одсутен некое време од форумот, ама се надевам дека утре ќе го гледам натпреварот.

поз
Не верувам дека Сантон ке стартува бидејки не е спремен за толку голем меч... како и да е се надевам на победа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom