P
PewDiePie
Гостин
хахаха убаво им кажаШтета што Констант не е италијанец инаку ќе имаше зацементирано место во репрезентацијата.
хахаха убаво им кажаШтета што Констант не е италијанец инаку ќе имаше зацементирано место во репрезентацијата.
Абе уреду , сега ја посра кај пеналот, тоа е факт, али факт е и тоа дека у последните 2 сезони Барза е тоа што е ... еден од најстандардите и најконстантните одбрамбени играчи.Тоа го говорат фактите и статистиката, не измисливам ја тука ништо.
Не бе па и ти, кога најдобриот одбранбен италијански играч ќе направи грешка, тогаш тој врска нема од животот, а истите тие кои го плукаат, да ги прашаш кој би требало да игра на негово место, ако знаат да кажат ќе си го исечам на 4 парчиња од по 10 см. Од друга страна кога Џакерини, кој и самите ние Јувенташи го плукаме, ќе направи асистенција од соништата тогаш тој си останува дрво какво што и бил претходно. Fuck logic!!!Абе уреду , сега ја посра кај пеналот, тоа е факт, али факт е и тоа дека у последните 2 сезони Барза е тоа што е ... еден од најстандардите и најконстантните одбрамбени играчи.Тоа го говорат фактите и статистиката, не измисливам ја тука ништо.
Штета и за Мексес....хахаха убаво им кажа
Остај Мексес,оди објасни им во фан клуб дека Константчо е камен.Штета и за Мексес....
Не бе па и ти, кога најдобриот одбранбен италијански играч ќе направи грешка, тогаш тој врска нема од животот, а истите тие кои го плукаат, да ги прашаш кој би требало да игра на негово место, ако знаат да кажат ќе си го исечам на 4 парчиња од по 10 см. Од друга страна кога Џакерини, кој и самите ние Јувенташи го плукаме, ќе направи асистенција од соништата тогаш тој си останува дрво какво што и бил претходно. Fuck logic!!!
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 23:28 ---
Штета и за Мексес....
Не Шарави за Џакерини во оваа формација. Овде може да улета за Маркизио затоа што овој игра каде не му е место и ако тројката во средина мора да биде Пирло, Монтоливо и Де Роси тогаш овде нема место за Маркизио или може да се мањаваат со Монтоливо.ама дискусија има препукување
Барзаљи е добар моментално најдобар дефанзивец за во репрезентација..Шиљо изигра денес екстра..
од овој состав само Шарави место Џакерини би бил супер.
И Балотели изреагира одлично како вистински голгетер ама и Џак го послужи убаво. Сепак ова не го менува фактот дека е просек играч исто како што грешката при пеналот не може да го смени фактот дека Италија моментално нема поквалитетен партнер на Киелини во одбраната, од Барзаљи.Na 'tacna' bese asisstot?!alla Pirlo?!!i toj ne znaese sto i kako..da bese drug napagac,ili pak Balloteli da se odnesuvase opusteno,kako sto znae ponekad,togas nemase da imase nisto od assistot na Men of the Match..
Не Шарави за Џакерини во оваа формација. Овде може да улета за Маркизио затоа што овој игра каде не му е место и ако тројката во средина мора да биде Пирло, Монтоливо и Де Роси тогаш овде нема место за Маркизио или може да се мањаваат со Монтоливо.
Ранокиа? :Абе има некој Интераш во репрезентацијава?
според тоа каде го игра Монтоливо да, инаку вака е зафркнато со еден само шпиц игра и слабо голови..само денеска колку пати можеа да дадат гол ако имаше втор напаѓачНе Шарави за Џакерини во оваа формација. Овде може да улета за Маркизио затоа што овој игра каде не му е место и ако тројката во средина мора да биде Пирло, Монтоливо и Де Роси тогаш овде нема место за Маркизио или може да се мањаваат со Монтоливо.
Италија моментално не е во криза со репрезентативниот фудбал. Во криза е клупскиот фудбал и на тоа поле треба да работат. Репрезентацијата, ваква каква што е, пак е во топ 4-5 репрезентации во свет (на страна листата на ФИФА, зборам за реалниот квалитет а не за листа каде Босна е пред Бразил и Франција).Znaci sostavot bese spored zamislite na selektorot,i negovite idei,koi igraci bi izvrsile odredeni zadaci.nam nekad ne ni se dopaga.ali ovoj sostav ima kapacitet za najmalku polufinale sledno SP.fakt deka Barzagli e dobar partner na Chielini,ali god go gazat,ova e kako test i uvertira za prestojnoto natprevaruvanje,moze da napravi nekoja kombinatorika.da isproba nekoj mlad,koj od Chielini ke nauci nesto,i da se uigra,nekoj po podvizen od Barzagli.kako vtoro mora nekoj dobar lev bek,kako de sciglio bi igral desen bek.deckoto ima neprocenliv telent.seuste stoi na zemja,za razlika od nekoi negovi vrsnici.ke postigne najveke od cela pleada mladi igraci u Italia,samo sreka i zdravje da mu posakuvame.italia ima mn talenti i dobri igraci,eve u vtornik mladite igraat finale,znaci + ovie sto se so seniorite,za 4 god bi bile edni od glavnite konkurenti za evropskiot i svetskiot tron.
Ps.edno mora da usoglasime,tuka sme navivaci na Italia,klubovite nastrana,i tie sporeduvanja.ali nekoi preteraa.(i ja megu niv),mora da bideme realni,za mene site se isti u reprezentacia,ama nekoi zeludnikot ne mi gi podnesuva..
Pps..italianskata reprezentacia se vraka na golema vrata,dokaz EP 2012,samo mora uste rabota treba,italianskite igraci mora da se zadrzat u italianskite klubovi,i da se prosperira.potoa sigurno doaga i uspehot na klubskiot fudbal od Italia.