Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Колку да ја надминеме разликата од поразот во Португалија :D

Мило ми што се пласиравмо на ЕП,ама денеска завршува кариерата на еден од нашите најдобри ракометари:(.Некако ќе ми биде чудно да не го гледам Алушевски на ракометните терени.Ама тоа е тоа кога тогаш мораше и тоа де се деси.А што се однесува за играта,според мене изиграво солидно,доволно,колку што ни требаше.И можете што сакате да зборите за Обрван,ама човекот има му*а.У ваков натпревар да ротираш да ѓи одмараш,својте најдобри играчи ипак е за респект(y).Затоа што ипак он е нов и имаше притисок.У случај да не успеевмо,он ќе беше главен виновник..

Многу возбуда гледам овде поради пласманот на светско.Па пичкаму во оваа група со вакви играчи какви што сме ние рутина требаше да е пласманот а не да се радуваме на ваква победа.

Еден е Бутинот!:icon_mrgr:
Го реши мечот во клучни моменти :icon_mrgr:

Да бе, Бутино беше, да ти е*ам битолските прекари! :pos:

Ќе бидеме у 3 или 4 барабан на ждребот. Во 1 или 2 ќе бидат: Данска, Шпанија, Чешка, Франција, Хрватска, Шведска, Белорусија, Србија.

Во 3 или 4: Македонија, Австрија, Исланд, Полска, Унгарија, Норвешка, Црна Гора и Дојчланд.

Треба утре да се знаат и точно барабаните и домаќинот да одреди четири селекции кои ќе бидат „носители“ на градот, како што Србија ни го даде Ниш.

Нека ни го дадат нам сеа Копенхаген, како град со најмногу наши и град најблиску до Малме и Гетеборг ако сакаат публика! :D Не друго туку и ја така би отишол! :D

Alusevski e legenda na mak sportot, vakvi luge treba da se na funkcija vo sport federaciite vo drzavata a ne partiski dzebojadci.

btw

uploadfromtaptalk1371413164131.jpg

Конечен резултат Македонија-Португалија 26:19 :) Добри голови на Миркуловски и Кире Лазаров ...Честитки за нашите ракометари и нивниот пласман на ЕП во Данска 2014..бреј со камери од 84-та година, ццц..како и да е треба дефинитивно мора да се обезбеди уште еден десен бек, не може вака цело време да игра Кире, замор е 60 минути.. им посакувам многу успех и среќа на Европското првенство, како што кажа коментарот, ждрепката за групите е во петок..Секоја чест и за Стевче Алушевски, голема ракометна легенда..

Rusija i Slovenija ne se plasiraa na EP , namesto niv ke gi gledame Avstrija i Germanija. Ovaa nasa generacija na rakometari ima uste edna sansa za uspeh. Sedmerecot na Lazarov bese elegantno lobuvanje , kutriot golman se zbuni so potegot:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom