Предлог за филм со кратка рецензија

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мадагаскар

Прекрасен анимиран филм кој ќе ве насмее до солзи .:smir:
Госовите ги позајмуваат: Невидено добриот комедичар Крис Рок, потоа Бен Стилер, а и Давид Швимер попознат по улогата како Рос во ,,Пријатели,, .
Супер екипа. Што значи дека не треба да го пропуштите ова дело.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
So close

Предобра акција,10/10
Вrothers Chow Nunn and Chow Lui, two powerful businessmen who own a giant computer company, are facing a tense crisis--a powerful virus is rapidly wiping out their computer network. At the last minute a cyber-friend technician arrives to join in the battle to save the company. The mysterious friend, Angel.com, battles the virus and saves the company. Invited by Chow Lui for a visit in-person, Angel.com arrives in the form of the beautiful Lynn, who is a spokesperson for her company; in actuality, the company is comprised of both Lynn and Sue, a beautiful sister duo. Besides being a computer wizard, Lynn is also a professional assassin with amazing kung fu skills, and is asked to use these skills to carry out a separate mission following her visit to Chow Nunn. All of a sudden, Chow Lui turns up dead, and his younger brother, Chow Nunn is behind the death. Therefore, when an investigation by the young, alluring cop, Kong Yat Hong, starts to point to Nunn, he becomes worried and decides to re-hire Angel.com's Lynn and Sue to perform another hit--in order to prevent the police from being lead back to him.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
APSOLUTNIH STO

Уште еден добар филм од нашиот северен сосед, ние само можи да му завидуваме на нивната продукција. Апсолутни сто е приказна за двајца браќа кои што живеат во срцето на Белград, и двајцата имаат љубов кон стрелаштвото како спорт...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The hunted samurai versus ninja.

Одсекогаш сум сакал филмови со нинџи, како дете многу ги гледав, само штета е што во последно време се поретко се прават вакви филмови. Инаку кој сака филмови со самураи, нинџи и боречки вештини, а го нема гледано филмов топло го препорачувам.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

MOTIVES
Ништо посебно онака филм за тепање време овој на постерот е богато бате и нели у потрага по возбудување си уништува цел живот типично амрекинаски ама добар е бе може да го ѕирнете.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Aj nekoj neka dade PredLozi za komedii ali dobri ne lejm komedii

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Ја утна темата, затоа ти го избришав постот. Ама пак си го постирал. Хм...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
ke bide nesto so ovie.....
Филмската игра не е само игра. Еве кои 10 филмови ги одбравме за нај комедии...

1. Yes man
2. American pie
3. Dumb and Dumberer
4. EuroTrip
5. Mallrats
6. Harold and Kumar
7.Step brothers
8.Half Baked
9.Superbad
10. Tom Cats

Па одбери си:)

Член од
4 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
1
Сега само шо го глеав Fanboys. Добар филм со штреберски заебанции. Инаку дејствиево е неколку месеци пред да излезит Star wars episode 1. Ќе се соберат гикој и ќе одат да провлат кај Џорџ Лукас да го гледет филмов пред да излезит в кино. Тој шо сакат Star wars ќе му е интересно, убо ме насмеа пред спиње.

П.С. глумит Kristen Bell(Elle од Heroes) и баш немат фаца за бубалица. злато мое:vozbud:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Nuovo Cinema Paradiso

Е ова во мојот речник се вика филм: Nuovo cinema Paradiso (1988)

Последен пат го гледав како мал уште и ми имаше останато во некое сеќавање, но тогаш не сум можел да го разберам и да уживам во него како сега, иако и тогаш ми се допаднал.

Филмот кој доби Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје е лесно еден од најдобрите филмови на сите времиња. Вистинска ода на младоста, пријателството, и кинематографијата. И филм кој за жал на крајот ќе ве увери во старата изрека: Се тече, се се менува“

Дејствието е сместено во повоена Италија, во едно мало и сиромашно градче на Сицилија, во кое единствена форма на забава е Cinema Paradiso, локалното кино кое некогаш е претесно да ги прими сите оние кои сакаат да ја погледнат магијата на филмовите. Еден од оние кои неповратно се вљубуваат во филмот е малиот Тото, кој по игра на случајот ќе стане единствен жител на градот кој знае како да проектира филм на големото платно...

Филмот и оддава вистинска почит на светската кинематографија, ги прикажува филмовите какви што беа некогаш, и луѓето кои растеа со нив.

За да биде се комплетно, soundtrackot е на Ennio Morricone.

Од мене, чисти и недвосмислени 10/10.

Само една напомена за оние кои ќе решат да го изгледаат филмот: јас ја гледав оригиналната верзија која трае 2 часа. Подоцна е направена верзија во која се додадени предходно избришани сцени, и трае 2 часа и 40 минути. Ако ја најдете втората, претпоставувам дека уживањето ќе ви трае подолго.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Day Of Wrath.

Еве добар филм за сите што сакаат мистерии, трилери и инквизиција во една целина. Во главната улога е Кристофер Ламберт кој што толкува лик на шериф во средновековно мирно и тивко градче. Но нешто ќе тргни наопаку, добро смислена приказна дури и мене ме изненади оригиналноста нејзина. На човек му се причинува како авторот да ја има пишувано од сопствено искуство, мене барем така ми се причине. Едноставно премногу монотони ми се приказните за тајните друштва масони, илуминати, овај филм дава поглед кон нови мистерии и тајни кои се оригинални во секој поглед.
Добар филм гледајте го.

Kajgana Shop

На врв Bottom