Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Е тоа е правилна цел.Не само да бидат плеснати туку да има изживување врз нив.Од кошарка да се одвикнат.Коњушарски лингури.

И би сакал еден играч да продаде МЗТ за пари,на крај на следната сезона.

.

Бакич :D :D :D

Ни ги тупнаа во Јане и ЖРК и РК Вардар, како ќе се играат толку натпревари во една сала не знам.
ЖРК Вардар ЛШ, РК Вардар ЛШ и Сеха, МЗТ АБА и Еврокуп :facepalm:
Значи нема теоретски шанси да не се поклапаат со термини, многу глупа работа направија со ова а и на крај ако не пушта пари русинов кај нас ондак ние сме го изеле најмногу. (n)
Tesko da pusta pari i vo MZT zasto se shpekulira deka ako investira i vo tret klub toa pak ke e Vardar, Fudbal, a znaes i sam deka u Fudbal ako investiras, prilicno poveke pari ke ti trebaat za razlika od eden rakometen ili kosarkarski klub. Inaku nit zenite nit mazite trebase da igraat vo Aerodrom, tuku u BT, se soglasuvam deka do nekade ve poebaa, salata trebase da e sinonim samo za MZT i eventualno reprezentacija Basket, ili rakomet, seedno, toa sekako pominuva.

Tesko da pusta pari i vo MZT zasto se shpekulira deka ako investira i vo tret klub toa pak ke e Vardar, Fudbal, a znaes i sam deka u Fudbal ako investiras, prilicno poveke pari ke ti trebaat za razlika od eden rakometen ili kosarkarski klub. Inaku nit zenite nit mazite trebase da igraat vo Aerodrom, tuku u BT, se soglasuvam deka do nekade ve poebaa, salata trebase da e sinonim samo za MZT i eventualno reprezentacija Basket, ili rakomet, seedno, toa sekako pominuva.
Во државава не се исплати да инвестираш во фудбал. Условите се ужас, „стадионите“ се ораници, без тушеви, тие што имаат немаат топла вода. И да се игра ЛШ, сепак доколку дојде играч ќе треба да сака да игра во такви ужасни услови, што е тешко.

Додека кошарката е далеку поевтин спорт, каде имаме и добри наши играчи, успех на национален план и клуб кој веќе игра надвор од државава со амбиции и со шанса уште од оваа сезона да излезе во Европа. Така да помала инвестиција би било во МЗТ а и по исплатлива, сепак во кошарка сме многу подобри од фудбал како држава. Плус салата во која ќе игра МЗТ ќе биде негова следниве 35 години.

Во државава не се исплати да инвестираш во фудбал. Условите се ужас, „стадионите“ се ораници, без тушеви, тие што имаат немаат топла вода. И да се игра ЛШ, сепак доколку дојде играч ќе треба да сака да игра во такви ужасни услови, што е тешко.

Додека кошарката е далеку поевтин спорт, каде имаме и добри наши играчи, успех на национален план и клуб кој веќе игра надвор од државава со амбиции и со шанса уште од оваа сезона да излезе во Европа. Така да помала инвестиција би било во МЗТ а и по исплатлива, сепак во кошарка сме многу подобри од фудбал како држава. Плус салата во која ќе игра МЗТ ќе биде негова следниве 35 години.
Уф друже, да се игра ЛШ, клубот над 10м евра ќе ќари од групната фаза, тв права плус премии од УЕФА, дај боже некој клуб да отиде у ЛШ али тешко тоа, те сваќам инаку што сакаш да кажеш али он да инвестира у трет клуб после ова тешко, тоа е едно, и второ, сега за сега, Ако тоа би го правел, како најсериозен кандидат се споменува фудбалскиот клуб Вардар.

Како и да е све се тоа шпекулации, за МЗТ немам искрено ништо разбрано дека и таму би сакал да влегува, мада МЗТ и вака доста добро функционираат, проблемот се јавува при изборот на одредени имиња адекватни за тимот, а не дека клубот не може да си дозволи нешто поквалитетно зашто е финансиски слаб.

А зошто мислите дека би вложил во МЗТ само заради салата ? Јас попрво мислам дека би вложил во КК Вардар што се однесува за кошарката, едноставно ако се створи хемија меѓу Самсоненко и Комити, КК Вардар е следна инвестиција, но прво да скокнеме па да кажеме оп.

А зошто мислите дека би вложил во МЗТ само заради салата ? Јас попрво мислам дека би вложил во КК Вардар што се однесува за кошарката, едноставно ако се створи хемија меѓу Самсоненко и Комити, КК Вардар е следна инвестиција, но прво да скокнеме па да кажеме оп.

Тоа би му била најголема грешка што може да ја направи и гарант и ќе предизвика големи инциденти зошто не може на земјиште кое го поседувал МЗТ и сала која што ја поседувал МЗТ да била изградена нова сала каде што МЗТ би бил последна дупка на кавалот.

Веќе огромна глупост му е ако се направела салата како што најавувал со црвено-црни столчиња и тоа ќе направи уште одма инцидент на првиот натпревар на МЗТ.

Македонците што се околу него се размислат што го советуваат да не излезе на плачка целата работа на крај.

Ќе направи црвено црни столчиња али Аеродром нема да спие, ќе се сруши до темел цела сала за 2 дена.
Како и да е, јас си стојам на моетое мислење дека меѓу него и Конески има некој договор за спонзорство, е сега дали ќе се објави јавно неговото име или ќе дејствува од сенка не знам.

За разлика од ЖРК каде Самсоненко финансира се, а според изјавите на Михајло можно е Самсоненко да финансира се и во РК Вардар Про, во МЗТ би било ок да плесне некои 200-300 К таман ќе си е!

Општината ќе си ја добие салата по 35год, а видете Јане на што личеше после 20-25години, што ќе им е тогаш ќе биде руина.

Како и да е лани АБА годинава ако се успее Еврокуп, клубот би имал одличен подем за само две години!

Русинот да не го спонзорира МЗТ,и да ги направи столчињата црвено-црни и МЗТ ке испадне задња рупа на свирало:mad:

Русинот да не го спонзорира МЗТ,и да ги направи столчињата црвено-црни и МЗТ ке испадне задња рупа на свирало:mad:

Што има врска бе каква боја ке се столчињата , толку ли ви смета црвено - црната комбинации... човек да се запраша дали се гради салава во Чаир или Аеродром

Што има врска бе каква боја ке се столчињата , толку ли ви смета црвено - црната комбинации... човек да се запраша дали се гради салава во Чаир или Аеродром

Па баш дека е во Аеродром не треба црвено-црна ,да беше во Чаир нормално дека ќе беа црвено-црни.Аеродром е плаво-бел.

Неможе да бидат црвени-црни бе,прво салата треба да биде на МЗТ и плави да бидат столчињата и треба русинот и МЗТ да го спонзорира коа веќе ја прави салата на МЗТ,а ја неам ништо против Вардар да игра таму

Абе не мора да го спонзорира МЗТ и негова си е салата ќе игра кој сака,али нека има осет.Ова треба да му го објаснат Македонците што го советуваат.

Неможе да бидат црвени-црни бе,прво салата треба да биде на МЗТ и плави да бидат столчињата и треба русинот и МЗТ да го спонзорира коа веќе ја прави салата на МЗТ,а ја неам ништо против Вардар да игра таму:)

Ќе ви смета на вас ако русинот направи дресовите на Вардар да бидат плаво бели ?

Неможе да бидат црвени-црни бе,прво салата треба да биде на МЗТ и плави да бидат столчињата и треба русинот и МЗТ да го спонзорира коа веќе ја прави салата на МЗТ,а ја неам ништо против Вардар да игра таму:)

Aj вака , од една страна фемили , од друга комити ... кој ке бидат погласни такви ке бидат столовите може ?:свиркам: се зезам бе ... абе какви сака нека се столови се да им ебам матер што има везе :D
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 21:45 ---
Ќе ви смета на вас ако русинот направи дресовите на Вардар да бидат плаво бели ?

Дрес и стол ли споредуваш бе :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom