Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Ме интересира како ке излезат сега на протест. Сакаме да плаќаме! Жерновски му го одзеде основното право на секој македонец - да плати за паркинг! Паркингот е нашата црква!

Јас само сакам да ги истакнам основните права на Македонците, кои некои сакаат да им ги ускратат. А дали ќе дадам донации за црква, тоа е ирелевантно.

Пимен не е виновен што православието е поделено. Секоја земја со своја црква. Може да се мрчи за католици, ама барем сите се под капа на Ватикан и нема вадење очи.
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 16:25 ---
Јас само сакам да ги истакнам основните права на Македонците, кои некои сакаат да им ги ускратат. А дали ќе дадам донации за црква, тоа е ирелевантно.

Јас иако Македонец не сум Христијанин, а припаѓам на многу мала верска група. Дали во Македонија може мојата верска група да ужива права и слободи за кои нема никој да се противи?

Seriously каков спас гледате во градоначалникот на Центар не ми е јасно? Демек тој е спасител? Проектот овие од власта ќе го остварат а тоа добро го образложи еден член на една друга тема, поточно која е главната причина па сега читајте меѓу редови... Ама ај да не одиме по патот на политиката само не ми е јасно што се постираат вести поврзани за новиот градоначалник :icon_mrgr:

A за другите што не се од центар, нема да важи за неплаќање?Или лични карти ќе бараат.А за тие од Пустец што ќе прави?

Извини, јас не лижам ВМРОвски шупаци, ниту сум член на некоја партија. Едноставно не можам да не реагирам кога некои шовинисти ги дискриминираат етничките Македонци, само зошто биле Македонци.
Еве уште ова и не пишувам оф-топик по тебе.....
Хронолошки....
Црква на плоштад - градоначалник од ДПМНЕ, неизградена и пренаменета во трговски објект, реакции од „верници“ и од МПЦ за пренамената 0, дивјачки реакции и на „верници“ и на МПЦ против сограѓани Македонци и тепани Македонци....

Црква на Кале - градоначалник од ДПМНЕ, градење во обид и срушена, иднина - нема никогаш да биде изградена, реакција на мала група - навивачки групи, реакција на МПЦ - 0, пак тепани Македонци....

Црква пред дом на АРМ - градоначалник од ЛДП, дивјачки реакции на „верници“ против „наводен обид за промена на ДУП“, од владиките реагираа: Агатангел во дивјачко-простачки стил и Пимен повика на смирување.

Сума сумарум, постои тенденција по секоја цена 2014 да има верски објект, од другата страна на Вардар државните институции не функционираат, за плоштадот некој има јадено заушки од Европа и на мала врата се избра компромисно решение, кое е како џокер за предизвикување дополнителна омраза кон веќе омразениот градоначалник. Не се протестираше против свињарот врањански кога ја смени намената на градежната парцела, не се кршеа прозори - па тој ви ја зема црквата - никој друг..... сега ти и понатаму збориш за некакви верски поделби? Што не делевте палици и сендвичи на Кале? Зошто не отидовте да ги истепате оние што ви ја срушија црквата, а не оние што сакаа да заштитат пешачка површина да стане зграда? Бљуете политички оган и патетично е да се разговара за религија или архитектура и урбанизам (не дај Боже)....банално е, многу сте провидни....

А Жерновски може да части паркирање колку сака, ама попаметно е да фати да се бави со мафијашите што се прешалтаа по министерствата и со сите сомнителни договори и криминали околу 2014....

A за другите што не се од центар, нема да важи за неплаќање?Или лични карти ќе бараат.А за тие од Пустец што ќе прави?

Најверојатно ќе го решат како тука во Лондон.Например, ако живееш во Фулам добиваш стикер, кој се става напред на шофершајбна и со тоа стекнуваш бесплатен паркинг.
Тие што немаат стикер ќе си платат најнормално(саат,ден) или пак ќе си платат за годишен стикер. Многу елегантно решение.

За црквата мислам дека тоа е тоа, треба да се стиши прашината која беше непотребно дигната. Епилогот се знаеше и од претходно, само работата беше да се дигне фама и сериозно да се проба да се поткопа рејтингот на градоначалникот.

За паркингот се надевам дека скоро ќе почне да се почитува новата одлука. Инаку да, секоја кола ќе има своја налепница и тоа всушност ќе биде гаранција за бесплатен паркинг.

http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=4608
Е ај сеа, во истиот ден кога се носи ваква одлука, град Скопје сака да ги преземе дел од паркинзите во Центар. Хмм..:cautious:

Најверојатно ќе го решат како тука во Лондон.Например, ако живееш во Фулам добиваш стикер, кој се става напред на шофершајбна и со тоа стекнуваш бесплатен паркинг.
Тие што немаат стикер ќе си платат најнормално(саат,ден) или пак ќе си платат за годишен стикер. Многу елегантно решение.

Веќе имаме стикери, најверојатно ќе треба да ги продолжиме постоечките (или замениме со нови)

За црквата мислам дека тоа е тоа, треба да се стиши прашината која беше непотребно дигната. Епилогот се знаеше и од претходно, само работата беше да се дигне фама и сериозно да се проба да се поткопа рејтингот на градоначалникот.

За паркингот се надевам дека скоро ќе почне да се почитува новата одлука. Инаку да, секоја кола ќе има своја налепница и тоа всушност ќе биде гаранција за бесплатен паркинг.

http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=4608
Е ај сеа, во истиот ден кога се носи ваква одлука, град Скопје сака да ги преземе дел од паркинзите во Центар. Хмм..:cautious:

Абре ќе најде начин вемерото да оди контра, алал да им е.

Значи ти си само адвокат, кој пет пари не дава за Македонските христијани? Со празни зборови црква на улица Македонија не се гради.

Значи ти си само адвокат, кој пет пари не дава за Македонските христијани? Со празни зборови црква на улица Македонија не се гради.

Грешно го разбра, тој кажуваше дека секој македонски граѓанин има суеверено право да плати за паркинг и затоа повикува да се врати плаќањето на паркинг во центар од причина што има група на граѓани на кои сега им е укинато тоа право и не можат да си го остварат тоа право за плаќање на паркинг место.

Малку е збунувачки, но секако не е едноставна работа демократијата што ја налага партијата. :confused:

Сериозно, дали можат да организираат протест да се плаќа паркингот?

Не се заебавам, мртов сериозен сум. Дали е возможен таков протест?

Сериозно, дали можат да организираат протест да се плаќа паркингот?

Не се заебавам, мртов сериозен сум. Дали е возможен таков протест?

Немој да се сомневаш во нив, они можат се што не си помислил да направат.

Немој да се сомневаш во нив, они можат се што не си помислил да направат.

Мислам дека ако ова го направат, луѓето кои би биле на тој протест би го редефинирале мазохизмот.

Дојдов да протестирам затоа што сакам да плаќам пари. Не ми е убаво кога не ми земаат пари за џабе...

:eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom