Фан Клуб: Фиорентина

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Монтоливо никогаш немаше толку висока вредност и си отиде ко што си отиде ама немој да се заебат да го дадат Јоветиќ за 2 фудбалера и 10 милиони и да бидат најјако преебани!

Дајте го на тој што нуди највеќе и осигурајте си се и продолжете со проектот (y)

C

Castiel

Гостин
А погоре читам дека не го бивало Корвино, само еден матија настасич го преодадовме за 30 мил, каде е Јоветич, лјаич кои сега вредат околу 45- 50 мил, Фелипе мело 25 мил, и мн други ги пиша Вуки погоре, а од она што го читав по италјанскиве медиуми, Корвино е заслужен и за пола од играчиве што дојдоа откако тој си замина, а како поважни ке ги кажам Борха Валеро, Родригез и Рончаглиа, кои веке биле договорени во јануари. Едноставно дојде период кога требаше да се направат промени, инаку Корвино е еден од подобрите спортски директори во италија, јесда напрае некои грешки како таа на Монтоливо.
Љаич има уште една година од договорот или се лажам? доколку има една година малку претера со бројкиве.....

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Љаич има уште една година од договорот или се лажам? доколку има една година малку претера со бројкиве.....
Ne sum preteral, Jovetic 30 mil, plus Ljaic 15-20 mil = 45 -50 prosta matematika, ako ljaic ne go prodolzi dogovorot ke bide prodaden.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 08:18 ---
Нека шитнат се до крај, ништо да не остане од претходната сезона, примадони и разгалени дечишта, уште тие (Лјаич и Јоветич) останаа и треба да ги исчистат, и да донесат квалитетни напаѓачи, ебате двајцата вкупно 20 гола дале, па ке се споредуваат со Баџо, со Батистута, ало Лука Тони на 35 години даде 8 гола сезонава а играше ко замена, у најдобри денови испод 20 гола не бил у сезона, по таков напаѓач се жали, за овие, Г. Родригез може да им биде замена, ке даде поише голови.

Кажав јас, се што е поврзано со Рамадани мора да иде, типот е опасен агент и како што рековме ова е бизнис, тој лапа провизија од платите на играчите, и не го интересира дали игра Јоветич во фиоренитна или во јувентус, гледа шанса за поголема провизија и прави се за да ја добие, дали Јоветич ке игра или ке седи на клупа не го боли мн. ама тоа што прави проблеми во тимот, така што јоветич цела сезона не дава ни пола од тоа што го може е проблем и не ни требаат такви играчи да ни кршат и концепција и мотивација во тимот.

C

Castiel

Гостин
Ne sum preteral, Jovetic 30 mil, plus Ljaic 15-20 mil = 45 -50 prosta matematika, ako ljaic ne go prodolzi dogovorot ke bide prodaden.
.
тоа е друго мислев дека двајцата ги процени на 45 милиони посебно а не заедно..иначе ако не му продолжат договор до јануар на Љаич ќе си отиде за без пари... жално е веќе кога си оди таков играч фиорентина да не земе некоја пара...

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
тоа е друго мислев дека двајцата ги процени на 45 милиони посебно а не заедно..иначе ако не му продолжат договор до јануар на Љаич ќе си отиде за без пари... жално е веќе кога си оди таков играч фиорентина да не земе некоја пара...
дали збориш за љаич или јоветич? јас колку што знам љаич нема изјавено дека сакал да си оди или вие по дефолт си разбравте ако нема потпишано договор а му истекува постоечкиот наскоро сака да си оди! никако не ви ги следам логикиве!
ако е глуп љаич и да не го продолжи договорот, место кај што најде добра клима, можност да се развива и тренер кој што го разбира тогаш нека иде, голем дел од таквите ветрушки завршуваат и како божинов.
интересно е што гомез наводно сакал да игра за фиорентина, а неговиот агент сака да иде за јувентус. тоа се тие игри и за мене се сосема нормални, играчите денес имаат многу мала улога каде ќе играат наскоро, треба да им се поклопат коцките, не иде тоа така.

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
како се влече работава може и ништо со Гомез да не биде
моја претпоставка,Јоветиќ у Челзи трампа за Демба Ба плус 20 мил

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
pa da ti kazam demba ba i ne e taka losa opcija , no smetam deka vredi okolu 15 milioni...spored mene dobra opcija e i michu od swansea kako i belfodil od parma...neznam zosto ne se trzne i po ovie dvajca,zverovi se i mladi seuste..

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Аман веќе со тие информации од сајтовите на Виола... Гомез има договор-гомез нема договор. гомез сака, гомез не сака...
Ај у к*рац више или нека доаѓа или нека бараат друг !!! секој ден само оптимистички мисли ми ставаат а само истио муабет се врти... искрено ме отекоа
Исто и со тој јоветич... дај нека го дадат на арсенал, челзи за 30 мил и нека престанат тие од џубрентус со секој дневни изјави јоветич е наш и слично кога ни 15 мил не понудиле за него крпат ќош со ќош немаат 30 мил а се свесни оти без 30че нема шанси да го добијат никогаш... а искрено и не ни треба јоветич секој ден се молам кој прв ќе плати кеш 30 да си ја средиме екипата....

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ало бре, луѓе се купуваат играчи кои вредат 20-30 милиони, не е ова компир од пазар па одма да се среди за 5 мин!!! Што очекувавте вие дека све ќе се заврши за 2-3 дена и дека Гомез ќе дојде, Јоветиќ ќе си оди и све под конец.Па и да не дојде, јебига...знам дека имате надеж, исто како и јас, ама да бидеме реални ова се големи зделки кај што се преговара, па има веројатно набацување на фори од типот дека друг клуб го бара, па цената да порасне...полека малце, ќе видиме што ќе биде од сето тоа

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Баерн за Гомез бараат30 милиони,а Фиорентина не биле во можност таа сума да ја платат.Според Билд Гомез со Фиорентина бил договорен а тој некаде околу 9-10 милиони зема,мене ме интересира дали се во можност Фиорентина тие пари да му ги даваат за плата или сепак направил поголем попуст Гомез ? :)

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Како прво Гомез не зима 9-10 милиони во Баерн! толку зима Меси, Роналдо, Јаја Туре, Руни....можда ни толку! Друга работа е што Баерн и Фиорентина се натегаат за 15 и 20 милиони евра за овој трансфер и доколку се оди по план можеби ќе се договорат за околу 18....

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Баерн за Гомез бараат30 милиони,а Фиорентина не биле во можност таа сума да ја платат.Според Билд Гомез со Фиорентина бил договорен а тој некаде околу 9-10 милиони зема,мене ме интересира дали се во можност Фиорентина тие пари да му ги даваат за плата или сепак направил поголем попуст Гомез ? :)
Нема шанси... скоро секаде пишува дека е договорен Гомез за 3 мил. по сезона плус бонуси, само се чекало да се осигураат парите од Јоветич за да се комплетира зделката...
Еве сега читам според Билд(истиот кој тврдеше дека гомез скоро сигурно потпишува за наполи) во наредните 48 часа и официјално ќе се потврди трансферот на Гомез во фиорентина без разлика дали во меѓувреме Јоветич ќе замине во друг клуб(искрено конечно една шперкулација/информација да ми се допадне за гомез) така да во наредните 2 дена очекуваме БУМ во фиренца...

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Како прво Гомез не зима 9-10 милиони во Баерн! толку зима Меси, Роналдо, Јаја Туре, Руни....можда ни толку! Друга работа е што Баерн и Фиорентина се натегаат за 15 и 20 милиони евра за овој трансфер и доколку се оди по план можеби ќе се договорат за околу 18....
Како прво и прво Тимошчук земаше 4.5 милиони по сезона.:) Како второ Гомез зема тачно 9 милиони по сезона + бонуси.Лани го продолжи договорот до 2016.Во претходниот договор му следуваше 7 милиони по сезона.Баерн бараат како што и напишав 30 милиони,така барем известува ТЗ,тие се машини во врска со Баерн.За 18 милиони само постер може да земат Фиорентина.
Баерн никогаш во поновава историја не ги продавале јаките играчи за пола од тоа што вредат,туку и над таа цена.Гомез вреди 35 милиони а Баерн да прифати 18 милиони нема теоретски шанси.Сега кога Левандовски не го дава Дортмунд нема што да се брзаат Баерн за продажба на Гомез.Долг е летниот трансфер период ќе видиме што како.

Нема шанси... скоро секаде пишува дека е договорен Гомез за 3 мил. по сезона плус бонуси, само се чекало да се осигураат парите од Јоветич за да се комплетира зделката...
Еве сега читам според Билд(истиот кој тврдеше дека гомез скоро сигурно потпишува за наполи) во наредните 48 часа и официјално ќе се потврди трансферот на Гомез во фиорентина без разлика дали во меѓувреме Јоветич ќе замине во друг клуб(искрено конечно една шперкулација/информација да ми се допадне за гомез) така да во наредните 2 дена очекуваме БУМ во фиренца...

Епа ако сака самиот од 9 милиони по сезона да даде попуст 200% тогаш тоа си е негова работа.:)Билд колку што известува точно,известува толку и грешно.:)
Мене ме чуди само со што Фиорентина го привлекла.Тие не играат лига на шампиони а и прашање е дали ќе играат во наредниве години.Голема конкуренција за три места има во калчото,а воедно Фиорентина ќе ги продаде Љаич и Јоветиќ,двата најдобрите стрелци сезонава.

...

Инаку гледам сте го имале Кенет Зохоре,многу добар напаѓач.Треба да се форсира тоа животно.(y)

C

Castiel

Гостин
Баерн никогаш во поновава историја не ги продавале јаките играчи за пола од тоа што вредат,туку и над таа цена.Гомез вреди 35 милиони а Баерн да прифати 18 милиони нема теоретски шанси.Сега кога Левандовски не го дава Дортмунд нема што да се брзаат Баерн за продажба на Гомез.Долг е летниот трансфер период ќе видиме што како.
(y)(y)(y)
(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom