Фан Клуб: Фиорентина

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Не беше све до Корвињо.Беше крив и Дела Вале, несакаше да инвестира.Сега има ентузијазам во него.Тоа се гледа по натпреварите, како се радува како мало дете...Сега е нова ера, све ново...Незаборавај Корвињо е оној кој ги препозна Сеферовиќ,Љајиќ,Јоветиќ,Монтоливо,Пацини,Освалдо...човекот има опасно око за таленти.
BTW Се посилни се гласинити за Марио Гомес во Фиорентина. ЛАЈК

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Не беше све до Корвињо.Беше крив и Дела Вале, несакаше да инвестира.Сега има ентузијазам во него.Тоа се гледа по натпреварите, како се радува како мало дете...Сега е нова ера, све ново...Незаборавај Корвињо е оној кој ги препозна Сеферовиќ,Љајиќ,Јоветиќ,Монтоливо,Пацини,Освалдо...човекот има опасно око за таленти.
BTW Се посилни се гласинити за Марио Гомес во Фиорентина. ЛАЈК
....Кузмановиќ, Фелипе Мело, Варгас, Боруч, Лука Тони

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Да и дел од овие..ок Варгас се афирмираше во Катанија, тамо беше веќе одличен играч исто како и Тони во Палермо....

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
losa izjava na mencucci...vika deka dokolku ne bide prodaden jovetic nemalo da ima kvalitetni zasiluvanja!? od druga strana pak glasini deka ke sme go potpisele gomez za 15 milioni? nekako ne mi odi razumot...po se izgleda na della valle pak ne im se investira,kako sto bese i prethodnata godina koga blagodarenie na prodazbata na nastasic vo city prade i macia uspeaa da napravat dobri zdelki...:confused:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Томас Пина блиску до Фиоретнина?

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
losa izjava na mencucci...vika deka dokolku ne bide prodaden jovetic nemalo da ima kvalitetni zasiluvanja!? od druga strana pak glasini deka ke sme go potpisele gomez za 15 milioni? nekako ne mi odi razumot...po se izgleda na della valle pak ne im se investira,kako sto bese i prethodnata godina koga blagodarenie na prodazbata na nastasic vo city prade i macia uspeaa da napravat dobri zdelki...:confused:
не би рекол дека со Настасиќ купивме играчи пошто он си замина на крај од преодниот рок,тоа што со неговата продажба финансиите ни дојдоа 0-0 е друго
а за Јоветиќ може и да остане,заш да не,плус Гомез и замена за Пизаро,таман сме,ќе ги дадеме Варгас,Де Силвестри,Касани,Сеферовиќ...и ете пари за Гомез ;)

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Нема врска дека нема да се инвестира, но секако со 30 милиони од продажбата на Јове би било каде каде полесно да се донесат квалитетни играчи.

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
investiranje e koga davas pari za nekoj igrac i nisto ne te spira...koga ke go doneseme gomez bez da cekame prodazba za jovetic ,ete togas ke poveruvam deka investiraat, ovie ciciive della valle...veti deka ke napravi posilna fiorentina od lani,a cekal pari od prodazbata na jovetic!mizi asan da ti baam!!!
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 16:37 ---
ako ova nasevo go vikate investiranje togas sto e ona na manchester city i monako?

C

Castiel

Гостин
иначе Кардозо потпиша за фенербахче... така да друг напаѓач ќе земате

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
иначе Кардозо потпиша за фенербахче... така да друг напаѓач ќе земате
оладија за Кардозо после тоа што му се деси со тренерот,не сакаат нашиве проблематични фудбалери,исто ко Освалдо,после инцидентот не видов да го спомнат више

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Па ние не сме Монако или Сити....немаме толкав буџет, што ти е...

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Колку глуп потег на Јоветич беше ова со интервјуто, не ми се верува, сакал да биде како Баџо, кога ке летнеш во облаци опасна работа, го манипулира Рамадани, Баџо не сакал да си замине од Фиорентина туку го продале спротивно на неговата волја, затоа за фановите на фиорентина никогаш нема да биде Баџо, ниту блиску туку ке биде исвиркуван кога ке дојде во Фиренца, какви мрсулковци, мислам дека треба да се расчисти со сите играчи што се под закрила на Рамадани, Фиорентина никогаш не правела проблем на играчите што сакале да си одат. и ако се стрпеше Јоветич немаше ни овој пат да има проблеми, ама со изјавава само си го навлече гневот на навивачите а богами и на Дела Вале бракава, кои не се баш во најдобри односи со газдите на Јувентус, а наивниот Јоветич е искористен во оваа да не речам ама војна, помегу Дела Вале и Ањели семејството, мн глупав потег што влезе сред ова, навистина мислам дека го користат Марота и Ањели, само го налути Андреа ДВ, сега се категорични дека нема да го продаваат под 30, и нема да му исполнуваат желби на Јоветич кој ке плати тој ке го добие. И навистина ми е преку к*р од вакви играчи што мислат дека може да прават што сакаат, ја разбирам и нивната желба да си оди од некој клуб и да премине во клуб со поголемо педигре, ама не може да забораваат дека некој вложил во нив и дека благодарение на тој клуб се промовирале како и грачи, на крајот сето ова е бизнис и си потпишал договор до 2016, и си ризикува да си ги седи на клупа.

А погоре читам дека не го бивало Корвино, само еден матија настасич го преодадовме за 30 мил, каде е Јоветич, лјаич кои сега вредат околу 45- 50 мил, Фелипе мело 25 мил, и мн други ги пиша Вуки погоре, а од она што го читав по италјанскиве медиуми, Корвино е заслужен и за пола од играчиве што дојдоа откако тој си замина, а како поважни ке ги кажам Борха Валеро, Родригез и Рончаглиа, кои веке биле договорени во јануари. Едноставно дојде период кога требаше да се направат промени, инаку Корвино е еден од подобрите спортски директори во италија, јесда напрае некои грешки како таа на Монтоливо.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Не ме интересира Јоветиќ толку колку што ме интересираат тие 30 милиони и она што можеме со тие пари да го купиме! Што сака нека прави кај сака нека оди, а ако тоа биде Јувентус само ќе си го упропасти све она убаво што го имал во Фиренца! Искрено кој го е*е Јоветиќ, сега е време за некои нови фудбалери...

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Vie imate nekoj si bolen mentalitet , so Juventus bez potrebno sami vie krevate celo vreme panika , ko da se sluci vojna . Da gi zaboravate 30 milioni CASH , a voljata na Jovetic e da igra za nas , i ne gi zasluzuva tie 30 m momentalno , ne odigraa kojznae sto ovaa sezona , ima povredi , i realno e ne mozete da odite protiv negovata volja , da izleze i da bara nekoj pogolem klub kade ke zeme trofe i sl. .

Spored moe mislenje i Milan kako Juve vleze vo taa crna vasha bolna lista na rivali , samo zatoa sto pobedi protiv Siena na krajot :icon_lol:

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
Vie imate nekoj si bolen mentalitet , so Juventus bez potrebno sami vie krevate celo vreme panika , ko da se sluci vojna .
а зошто да не можеме да идеме против неговата волја? ако сака дела вале има до 2016 на клупа да го чува па нека лупа ко балотели колку сака.
тоа не е болен менталитет тоа е бизнис, порасни!
зошто да го продадат на јувентус кога можат да го продадат во англија и да си земат пари. и јас не верувам дека јоветич вреди 30, но од друга страна не верувам дека никој друг не вреди 30, а сепак се продаваат за 50,60 .... и така натака.
целата работа е што јувентус ги нема тие пари да плати, италјaнските тимови веќе неколку години престанаа да бидат големи тимови, тоа е нешто што вие ќе треба да го прифатите. сите овие играчи што денес идат во монако, сити, на времето идеа во јувентус, милан, тоа веќе не е така.
не ми поставувај паралела дека јоветич не вреди толку само затоа што вие немате пари да го платите.

не знам што сакаш да кажеш што милан и јуве ни биле во црна листа на ривали, лани на крајот јувентус го саборираше трансферот на бербатов, годинава милан влезе во ЛШ (уште не е и мислам дека нема да се пласира) само со помош на судии. сето тоа мораше да се случи за да биде економски оправдано, види си ја моќта што ја имаш за ти станат работите јасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom