Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Неверувам дека Пеп во Баерн ќе игра со "лажна 9ка" ... играчот кој игра на таа позиција неможе да биде ништо друго освен 9ка. Таа позиција е компонира за Меси да игра таму и да дава по 90 голови во годината. Вас само ќе ви треба напаѓач ко Левандовски кој ќе знае да поигра со топка и топови. Освен Геце ако не го правите нов Меси па да го игра таму за да дава по 100 гола :icon_lol:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
10 THINGS ABOUT: PHILIPP LAHM

Career path

Before signing an amateur contract with Bayern Munich, Lahm's career of choice wasn't quite what you might have expected. For quite a while the Munich-born defender had his heart set on a career in baking, before switching his attentions to the banking industry.​

Tentative steps

Growing up in the Munich borough of Gern, joining local outfit FT Gern seemed a logical step. Lahm did so at the age of five when a friend persuaded him to come for a trial with the club his father had already played for, and where his mother is still in charge of the youth department.​

FC Bayern calling

In 1995, mighty FC Bayern came calling and signed up 11-year-old Lahm, who swiftly worked his way through the ranks, playing in his accustomed positions at left- and right-back as well as a holding midfielder. He enjoyed success with the Under-19s, winning the national championship both in 2001 and 2002.​

Youngest World Cup captain

Lahm was the youngest ever team captain to lead Germany in a FIFA World Cup when in 2010, aged 26, the three-time World Champions finished third in South Africa. Like in 2006 as well as in UEFA Euro 2008, Lahm was also selected in the tournament's all-star XI.​

Family guy

Lahm's life isn't all about football, of course. He married Claudia Schattenberg in the summer of 2010, only a couple of days after the World Cup. Only close family and friends were invited to the church in the Bavarian village of Kleinhelfendorf where the wedding took place, 15 years after the couple got to know each other. They have a son called Julian.​

Social commitment

Lahm set up the Philipp Lahm Foundation for Sport and Education in 2007 following a visit to South Africa in the run-up to the 2010 World Cup. "I had a great start to life and got support all along the road to success as a professional footballer," he is quoted as saying on the foundation's website. "Now I want to help others who haven’t been as lucky as I have - both here in Germany and on the African continent."​

Hobbies

A sportsman through and through, Lahm likes to play table tennis, golf, snooker and darts. Table tennis tournaments are being played on a regular basis in both the Germany and Bayern camps, with Lahm mostly coming out on top and team-mate Thomas Müller more often than not a close second.​

Idols

Lahm made plenty of space on his bedroom walls not just for former Bayern stars Jürgen Klinsmann, Giovane Elber, Lothar Matthäus and Oliver Kahn, but also for iconic basketball figures and Chicago Bulls greats Michael Jordan, Scottie Pippen and Dennis Rodman. Nowadays, the 29-year-old is an avid follower of tennis legend Roger Federer.​

Hols

For Lahm, the winter break used to be all about a bit of fun on the ski slopes with his pals. Nowadays, with his wife and child in tow, a spot of relaxation across the border in Austria is the preferred jaunt of choice. As for the summer months, the Lahms favour "a bit of snorkelling, swimming, enjoying the bright sides of life," usually in the Maldives or Seychelles.​

Caution first

Much like his thoughtful and no-nonsense approach to football, Lahm is no less shrewd when it comes to counting the pennies. "I'm very conservative in terms of making investments," he told the Stern magazine. "Some of my money I've invested in funds, but most of it I have in a fixed-interest bank account. I don't like taking risks."​

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Дозволено им е да скијаат?!

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.396
Поени од реакции
26.388
Голот на Пизаро од пред два дена против Еквадор, убав гол (y)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Lewandowski: „Ich denke nicht, dass das definitiv ist“

Браво Igorcemk силете го детето,да не го оствари својот сон да заигра за Баерн:D

Немој да ме сфатиш погрешно,нормално е да не сакате да го дадете,дури и очекувано,затоа што не сакате да се прикажете дека сте Bayern-Bitch од кого Баерн добива што сака и кога сака.Ја би бил попизден на Баерн така да ми праи.Но барем знаеш дека ако дојде кај нас,ќе постигне успеси ќе биде за негово добро.Не сме ние Сити или ПСЖ.

Али сепак ако има некоја можност,не е лошо да го пробаме Лева :D

п.с.

Само мислам дека лошо прават за клубот со тоа.....Читам денес тој Зорцк вика дека знае дека Лева сака само во Баерн....Значи он го знае тоа,а од друга страна вика нема шанса у Баерн.Значи Левандовски ќе мора да остане,што значи дека у тимот Клоп ќе има еден доста несреќен фудбалер....

Поентата ми е,дека некогаш и покажувањето сила не се исплати.И Левандовски реално не го заслужил тоа.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 21:59 ---
Левандовски вика дека не мисли дека тоа е конечна одлука на Дортминд и дека тоа ќе се смени....Многу интересна изјава сооглед на шпекулациите дека Баерн уште нема понуда пратено.

@MarioGomez Bavarec Како ви делува...? ;)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.898
Поени од реакции
67.549
Lewandowski: „Ich denke nicht, dass das definitiv ist“

Браво Igorcemk силете го детето,да не го оствари својот сон да заигра за Баерн:D

Немој да ме сфатиш погрешно,нормално е да не сакате да го дадете,дури и очекувано,затоа што не сакате да се прикажете дека сте Bayern-Bitch од кого Баерн добива што сака и кога сака.Ја би бил попизден на Баерн така да ми праи.Но барем знаеш дека ако дојде кај нас,ќе постигне успеси ќе биде за негово добро.Не сме ние Сити или ПСЖ.

Али сепак ако има некоја можност,не е лошо да го пробаме Лева :D

п.с.

Само мислам дека лошо прават за клубот со тоа.....Читам денес тој Зорцк вика дека знае дека Лева сака само во Баерн....Значи он го знае тоа,а од друга страна вика нема шанса у Баерн.Значи Левандовски ќе мора да остане,што значи дека у тимот Клоп ќе има еден доста несреќен фудбалер....

Поентата ми е,дека некогаш и покажувањето сила не се исплати.И Левандовски реално не го заслужил тоа.
Сте платиле бе брат и тоа убаво, не идат при сопствена воља за џабе од Дортмунд во Баерн....

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Сте платиле бе брат и тоа убаво, не идат при сопствена воља за џабе од Дортмунд во Баерн....

Абе знам,али Игорче е сентиментален малце па од тоа страна ми беше кажано тоа.....

Иначе не сакам да настане забуна кај јавноста која не е упатена(добро ти си упатен на пример)....Али за Гетце конкретно,Гетце е роден у Мемимнген-БАВАРИЈА,градчето е на 100 км од Минхен.И од мал има навивано за Баерн,такада поентата ми е дека не е тек така Гетце купен или дека тек така доаѓа у Баерн....Он може да иде било која екипа у Европа кај сака....Плус Баерн плати целата клаузула од 37 милиони евра,и воопшто не преговораше што говори за фактот колку го сакаат у Баерн.

А за Левандовски е лична желба на нашиот претседател Хенес :D

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Сигурно Игорче му ги пратил ујп на Хенес, за да не го купи и Левандовски.
Smart move, smart move..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
Од ко изјави Вацке јавно дека нема да го даде Лева во Минхен неколку големи клубови сместо појавиле/обновиле интерес за Лева. Одличен потег, или Баерн ќе даде 30м или ќе оди во друг клуб или па крајно ќе остане до 2014та. Сиве комбинации се подобри него да оди летово во Баерн за релативно мала сума. Иначе Геце што бил роден во Меминген баш ништо не значи, од 9та година е во Борусија и тука станал фудбалер, ако тоа не му значи ништо, ок. Секој има свој приоритети, нели.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Од ко изјави Вацке јавно дека нема да го даде Лева во Минхен неколку големи клубови сместо појавиле/обновиле интерес за Лева. Одличен потег, или Баерн ќе даде 30м или ќе оди во друг клуб или па крајно ќе остане до 2014та. Сиве комбинации се подобри него да оди летово во Баерн за релативно мала сума. Иначе Геце што бил роден во Меминген баш ништо не значи, од 9та година е во Борусија и тука станал фудбалер, ако тоа не му значи ништо, ок. Секој има свој приоритети, нели.

Фројд рекол дека првите години од детството се клучни во градењето на карактерот на еден човек,односно дека карактерот на човекот се поставува во детството и после се надоградува...

Такашто можеме да претпоставиме дека Гетце желбата за да игра за Баерн ја вградил во својот карактер во првите 9 години од неговиот живот,а останатото било само пропратна станица до остварување на таа желба.

Ај сеа да те видам.....Со научни докази ти аргументирам....:pos:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Нема да го пуштат гадовиве...

После ова се сведува на тоа колку сака Лева да игра за нас. Ако му е болна желба ќе чека до догодина, ако не отиде во Шпанија или Англија.

Ако не дојде летово тогаш имаме проблем со напаѓачи, ќе ни треба решение за 12 месеци, може некој искусен заедно Пиза па од догодина Пиза во пензија и Манџо и Лева први напаѓачи.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

Aбе а што сакаш да кажаше со ова....Има шанси да иде у Баерн ако платиме добри пари?

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Хаха според билд Дортмунд ќе му ја зголемиле трикратно платата на Лева за оваа година(4.5 мил за цела сеозна) за да биде среќен и да не форсира да го дадат

го глеав интервјуто со Лева на SSNHD и многу беше смирен таков коа изјави мислам дека не е конечна одлуката на Дортмунд и дека ќе ја сменат одлуката ептен ко да беше сигурен во себе може ќе им се закани дека намерно ќе утиња пред гол :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Хаха според билд Дортмунд ќе му ја зголемиле трикратно платата на Лева за оваа година(4.5 мил за цела сеозна) за да биде среќен и да не форсира да го дадат

го глеав интервјуто со Лева на SSNHD и многу беше смирен таков коа изјави мислам дека не е конечна одлуката на Дортмунд и дека ќе ја сменат одлуката ептен ко да беше сигурен во себе може ќе им се закани дека намерно ќе утиња пред гол :)

Да бе сеа им текна да ја зголемуваат.....А Баерн му нуди 10 милиони,тренер ко Гвардиола,најак состав у Европа и борба за сите можни титули у клубскиот фудбал!

Kajgana Shop

На врв Bottom