MoneyBookers (официјална тема)

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Слушај вака. Пари преку Манибукерс може да ти испрати било кој што има Манибукерс сметка. Значи, може некој пријател од странство да ти испрати пари како позајмица, и ти ги повлекуваш на својата банкарска сметка. На поклони или позајмици не се плаќа данок, а УЈП нема начин да утврди кој ти ги испратил парите. Плус, УЈП не ги интересираат такви пари, се работо за релативно мали пари.

Јас веќе неколку години повлекувам пари по Манибукерс, на различни акаунти, и никогаш не сум платил ниту денар, а се работело и за поголеми суми.

Затоа, не се прави паметен, не си барај беља сосила, земи си ги парите и седи си мирен.
Немам поднесено никаква пријава, само годишниот приход од изминатата 2012 кога сите требаше да го пријавиме, го пријавив а мене год. приход од 2012 ми беше од МБ. Затоа прашувам дали и на некој од вас му стигнало нешо за данок, али штом никој не се пожалил веројатно не се плаќа данок на тоа.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Немам поднесено никаква пријава, само годишниот приход од изминатата 2012 кога сите требаше да го пријавиме, го пријавив а мене год. приход од 2012 ми беше од МБ. Затоа прашувам дали и на некој од вас му стигнало нешо за данок, али штом никој не се пожалил веројатно не се плаќа данок на тоа.
Како си го пријавил годишниот приход ако не си поднел пријава?

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Како си го пријавил годишниот приход ако не си поднел пријава?
Мислев на тоа да сум направил нешто плус од регуларната пријава за год. приход.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А кој си па ти да ми кажеш да не се правам паметен. Човекот постави прашање, ако знаеш како треба одговори, ако не кажи како ти правиш ама нагласи дека така не треба.
1. Никаде не спомна дали прави трансфер на 10 или на 10.000 долари, затоа неможеш да кажеш дека износот е мал.
2. Напиша дека веќе ги пријавил значи бељата е направена.
3. Не е работа на УЈП да докаже од каде се парите туку твоја.

Затоа, моли се да не не закачат зошто отидовме сите јабана ... а самое прашање на време кога тоа ќе го направат. Ако не оваа година тогаш другата или таа по неа. Патем имај на ум дека ретроактивно може да те плескаат без проблем 5 години наназад ... па казни, па камати, па нервози ... Мој совет е да си плати, и онака имаме мал процентот на данок, но барем ќе има мирен сон.
Ех, со инка не се турва...

Значи, ќе кажеш дека парите ти се поклон од пријател. Крај на приказната. Нема начин да ти докажат дека не се. Толку.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Мислев на тоа да сум направил нешто плус од регуларната пријава за год. приход.
Ок, значи си поднел пријава ... дали во пријавата е наведен приходот, односно износот на пари повлечен од МБ? Ако е тогаш чекај да ти стигне писмо колку треба да платиш, ако не тогаш моли се да не почнат со чешлање и на тие приходи.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 22:08 ---
Ех, со инка не се турва...

Значи, ќе кажеш дека парите ти се поклон од пријател. Крај на приказната. Нема начин да ти докажат дека не се. Толку.
Да, инката понекогаш е и обратно завртена ... последен пат ќе ти повторам. Секоја уплата е документирана и на барање мораш да доставиш документи од каде и како. Зарем мислиш дека они нешто ќе ти докажуваат? Не, ако ти не го докажеш обратното ја изеде казната ... тоа е нормалниот процес.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 22:11 ---
Наведен е приходот. Тоа беше во Март, ништо до сега ми нема стигнато. Затоа е и целава дискусија.
Значи си поднел пријава. Ќе ти стигне известување во кое ќе имаш одреден износ за доплата, не сум сигурен но мислам лани ги испраќаа некаде на почеток на есента.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Ок, значи си поднел пријава ... дали во пријавата е наведен приходот, односно износот на пари повлечен од МБ? Ако е тогаш чекај да ти стигне писмо колку треба да платиш, ако не тогаш моли се да не почнат со чешлање и на тие приходи.
Наведен е приходот. Тоа беше во Март, ништо до сега ми нема стигнато. Затоа е и целава дискусија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да, инката понекогаш е и обратно завртена ... последен пат ќе ти повторам. Секоја уплата е документирана и на барање мораш да доставиш документи од каде и како. Зарем мислиш дека они нешто ќе ти докажуваат? Не, ако ти не го докажеш обратното ја изеде казната ... тоа е нормалниот процес.
Која уплата е документирана? Трансакциите на Манибукерс?

Не смее никој друг да има увид во твоите трансакции. Како мислиш дека ќе го изведат тоа? Ќе те викнат во УЈП и ќе ја гледате заедно историјата на акаунтот? :)

Смешки. Плус, акаунтот во секој момент можеш да го затвориш, а со тоа се губи увид во историјата.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Слушај вака. Пари преку Манибукерс може да ти испрати било кој што има Манибукерс сметка. Значи, може некој пријател од странство да ти испрати пари како позајмица, и ти ги повлекуваш на својата банкарска сметка. На поклони или позајмици не се плаќа данок, а УЈП нема начин да утврди кој ти ги испратил парите. Плус, УЈП не ги интересираат такви пари, се работо за релативно мали пари.
За примањето на пари - точно така може кој сака да ти испрати од било каде, тука немаш ограничувања. Исто како да користел SWIFT, Western Union ... ама важно парите се надвор од државата и не се знае потеклото. Доколку се побараат информации може да ги добијат.
Друго, за сумата како што ти кажа Platon колкава сака нека биде, битно е може некогаш во иднина да си имаш проблеми и да те замараат. Тука кој сеуште нема видено нека си виде и да си знае.
Јас веќе неколку години повлекувам пари по Манибукерс, на различни акаунти, и никогаш не сум платил ниту денар, а се работело и за поголеми суми.
А каква врска имаат тие различни акаунти? Важно е дека не се од МК. Доколку сакаат и се заинтересираат може да ги добијат сите податоци.

Не смее никој друг да има увид во твоите трансакции. Како мислиш дека ќе го изведат тоа? Ќе те викнат во УЈП и ќе ја гледате заедно историјата на акаунтот? :)

Смешки. Плус, акаунтот во секој момент можеш да го затвориш, а со тоа се губи увид во историјата.
Според последните измени во законите владата има право да знае доколку нејзините граѓани имаат с-ки во странски банки. Ако не грешам дури може да имаат увид и во трансакции.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250

--- надополнето: 10 јуни 2013 во 22:11 ---

Значи си поднел пријава. Ќе ти стигне известување во кое ќе имаш одреден износ за доплата, не сум сигурен но мислам лани ги испраќаа некаде на почеток на есента.
Во ред. Значи имало уште време за да стига нешто.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За примањето на пари - точно така може кој сака да ти испрати од било каде, тука немаш ограничувања. Исто како да користел SWIFT, Western Union ... ама важно парите се надвор од државата и не се знае потеклото. Доколку се побараат информации може да ги добијат.
Друго, за сумата како што ти кажа Platon колкава сака нека биде, битно е може некогаш во иднина да си имаш проблеми и да те замараат. Тука кој сеуште нема видено нека си виде и да си знае.

А каква врска имаат тие различни акаунти? Важно е дека не се од МК. Доколку сакаат и се заинтересираат може да ги добијат сите податоци.
Манибукерс сигурно нема да им даде податоци за твоите трансакции. Ако го направат тоа можеш да ги излупиш на суд за огромна сума.

Реков дека тргав пари на различни лица, за секој случај, за да не повлекувам поголеми суми на едно исто лице.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 22:18 ---
Според последните измени во законите владата има право да знае доколку нејзините граѓани имаат с-ки во странски банки. Ако не грешам дури може да имаат увид и во трансакции.
Каква врска има тоа? Ти немаш сметка во странска банка ако имаш Манибукерс акаунт.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Да, документирана е, и МБ како и секоја легална институција од тој тип (банки и сл.) МОРА (не само што смее туку и мора) да достави информација на барање на наша овластена институција (Агенција за спречување на перење на пари). Пробај отвори акаунт со веќе користена меил адреса ... неможеш, затоа што таа е затворена за користење и сите трансакции направени со неа се чуваат подолг период.

Инаку, во слични ситуации не сум го викал УЈП да гледаме заедно, туку сум молел да ме примат со спремни материјали да го докажам обратното. Многу е едноставно ... УЈП не треба да докаже ништо туку ти.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Манибукерс сигурно нема да им даде податоци за твоите трансакции. Ако го направат тоа можеш да ги излупиш на суд за огромна сума.

Реков дека тргав пари на различни лица, за секој случај, за да не повлекувам поголеми суми на едно исто лице.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 22:18 ---

Каква врска има тоа? Ти немаш сметка во странска банка ако имаш Манибукерс акаунт.
Не сум сигурен за тоа што го кажа, пробај па сподели со нас тука. За тоа на суд не сум и баш сигурен ... еве владата сака да ти ги блокира сите с-ки во нашите банки за некоја x причина, што ќе правеш ?
Ами moneybookers нели е некоја "виртуелна банка" ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да, документирана е, и МБ како и секоја легална институција од тој тип (банки и сл.) МОРА (не само што смее туку и мора) да достави информација на барање на наша овластена институција (Агенција за спречување на перење на пари). Пробај отвори акаунт со веќе користена меил адреса ... неможеш, затоа што таа е затворена за користење и сите трансакции направени со неа се чуваат подолг период.

Инаку, во слични ситуации не сум го викал УЈП да гледаме заедно, туку сум молел да ме примат со спремни материјали да го докажам обратното. Многу е едноставно ... УЈП не треба да докаже ништо туку ти.
Во животот имам отворено преку 3000 Манибукерс акаунти, од причини кои сега нема да ти ги објаснувам. Од тие 2000 отпаѓаат на непостоечки лица, во Хрватска, 1000 се Македонски. Верувај ми дека знам некои работи за тоа како функционира МБ. :)

Манибукерс не мора да дава никакви информации, се додека тоа не се побара преку Интерпол, или некоја организација од сличен калибар задолжена за финансисики криминал. Ако мислиш дека тоа УЈП ќе го направи, за суми од 300-400 евра, па се до 4000 евра, јас ти гарантирам дека нема да го направи...
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 22:24 ---
Ами moneybookers нели е некоја виртуелна банка ?
Тоа е сива зона, не е банка, бидејќи ти не оставруваш приходи од камата таму.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Во животот имам отворено преку 3000 Манибукерс акаунти, од причини кои сега нема да ти ги објаснувам. Од тие 2000 отпаѓаат на непостоеки лица, во Хрватска, 1000 се Македонски. Верувај ми дека знам некои работи за тоа како функционира МБ. :)
:pos::pos::pos: 3000 Манибукерс акаунти ...

Kajgana Shop

На врв Bottom