- Член од
- 5 август 2009
- Мислења
- 1.295
- Поени од реакции
- 484
На Скрил си пишува колку е лимит во зависност од тоа како си го потврдил твојот индентитет. Кај нашите банки немаш лимит.а колку е максимум трансакција?
На Скрил си пишува колку е лимит во зависност од тоа како си го потврдил твојот индентитет. Кај нашите банки немаш лимит.а колку е максимум трансакција?
Не би требало поради тоа да имаш проблем. Тоа влијае на лимитот со кој смееш да „си играш“. Ако веќе мислиш дека може да кикснеш поради тоа за да не ризикуваш (и да не биде после оние ме заебааЛуѓе барам помош.
Имам пари на интернет сметки и сега за да ги извадам единствена опција ми е Скрилов, ПејПел неможе преку Стопанска Банка знае дека е од МКД.
Е сега јас веќе имам акаунт, и верифирана ми е картицата, сега треба да додадам само сметка од банката, но има и верификација за адреса тоа писмото ни стигна ни ништо и незнам дали ќе ми направат проблем ако пробам да ги повлечам преку Скрил.
Имал некој иста ваква ситуација, каде што немал верифирано адреса?
Станува збор за голема сума пари, плус заработени се така да не сакам да ги загубам залудно.
Смени банка.. отвори сметка во Тутунска. Проблемот е во нашите закони (и делумно СТБ), не во Skrill.
Треба да добиеш известување од УЈП за износот кој треба да го платиш. Инако, ако те интересира како е по закон, тогаш веќе си направил грешка. Плаќањето на персоналниот данок си должен да го исвршиш во рок од 14 дена од приемот на средствата на твојата сметка, и истиот да го пријавиш како веќе платен во ПДД-ГДП до 15 март наредната година.Прашање до тие што минатата година ваделе пари од МБ.
Според законот пред некое требаше да приложиме колку пари сме извадиле конкретно од МБ во 2012 за да се пресмета данок и се тоа. Па прашањето ми е, треба да се плати данок на се што сум извадил од МБ таа година и дали стига сметка за тоа или некаква нотификација?
За платен данок јас пишав 0, па затоа да прашам некој ако е сигурен дали воопшто треба да се плати данокот на ова?
Не добив никакво известување од нив на моја адреса. Ни меил ни по пошта. Затоа прашувам дали некој од вас платил/му стигнало нешто.Треба да добиеш известување од УЈП за износот кој треба да го платиш. Инако, ако те интересира како е по закон, тогаш веќе си направил грешка. Плаќањето на персоналниот данок си должен да го исвршиш во рок од 14 дена од приемот на средствата на твојата сметка, и истиот да го пријавиш како веќе платен во ПДД-ГДП до 15 март наредната година.
Седи си мирен на газот, не си ја барај бељата. Ниту данок ќе платиш, ниту треба да платиш.Не добив никакво известување од нив на моја адреса. Ни меил ни по пошта. Затоа прашувам дали некој од вас платил/му стигнало нешто.
Ако си поднел пријава ќе добиеш, рано е уште. Ако не си поднел пак можеш да добиеш, во пакет со казна ... и за тоа е раноНе добив никакво известување од нив на моја адреса. Ни меил ни по пошта. Затоа прашувам дали некој од вас платил/му стигнало нешто.
Не е во ред да наведуваш некого на прекршок за што потоа сам ќе си плаќа казни а ти ќе свиркаш. Кажи дека ти не си пријавил, но дека не треба да плати тоа е голема грешка.Седи си мирен на газот, не си ја барај бељата. Ниту данок ќе платиш, ниту треба да платиш.
Слушај вака. Пари преку Манибукерс може да ти испрати било кој што има Манибукерс сметка. Значи, може некој пријател од странство да ти испрати пари како позајмица, и ти ги повлекуваш на својата банкарска сметка. На поклони или позајмици не се плаќа данок, а УЈП нема начин да утврди кој ти ги испратил парите. Плус, УЈП не ги интересираат такви пари, се работо за релативно мали пари.Ако си поднел пријава ќе добиеш, рано е уште. Ако не си поднел пак можеш да добиеш, во пакет со казна ... и за тоа е рано
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 21:35 ---
Не е во ред да наведуваш некого на прекршок за што потоа сам ќе си плаќа казни а ти ќе свиркаш. Кажи дека ти не си пријавил, но дека не треба да плати тоа е голема грешка.
А кој си па ти да ми кажеш да не се правам паметен. Човекот постави прашање, ако знаеш како треба одговори, ако не кажи како ти правиш ама нагласи дека така не треба.Слушај вака. Пари преку Манибукерс може да ти испрати било кој што има Манибукерс сметка. Значи, може некој пријател од странство да ти испрати пари како позајмица, и ти ги повлекуваш на својата банкарска сметка. На поклони или позајмици не се плаќа данок, а УЈП нема начин да утврди кој ти ги испратил парите. Плус, УЈП не ги интересираат такви пари, се работо за релативно мали пари.
Јас веќе неколку години повлекувам пари по Манибукерс, на различни акаунти, и никогаш не сум платил ниту денар, а се работело и за поголеми суми.
Затоа, не се прави паметен, не си барај беља сосила, земи си ги парите и седи си мирен.