MoneyBookers (официјална тема)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
а колку е максимум трансакција?
На Скрил си пишува колку е лимит во зависност од тоа како си го потврдил твојот индентитет. Кај нашите банки немаш лимит.

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Луѓе барам помош.
Имам пари на интернет сметки и сега за да ги извадам единствена опција ми е Скрилов, ПејПел неможе преку Стопанска Банка знае дека е од МКД.
Е сега јас веќе имам акаунт, и верифирана ми е картицата, сега треба да додадам само сметка од банката, но има и верификација за адреса тоа писмото ни стигна ни ништо и незнам дали ќе ми направат проблем ако пробам да ги повлечам преку Скрил.
Имал некој иста ваква ситуација, каде што немал верифирано адреса?
Станува збор за голема сума пари, плус заработени се така да не сакам да ги загубам залудно.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Луѓе барам помош.
Имам пари на интернет сметки и сега за да ги извадам единствена опција ми е Скрилов, ПејПел неможе преку Стопанска Банка знае дека е од МКД.
Е сега јас веќе имам акаунт, и верифирана ми е картицата, сега треба да додадам само сметка од банката, но има и верификација за адреса тоа писмото ни стигна ни ништо и незнам дали ќе ми направат проблем ако пробам да ги повлечам преку Скрил.
Имал некој иста ваква ситуација, каде што немал верифирано адреса?
Станува збор за голема сума пари, плус заработени се така да не сакам да ги загубам залудно.
Не би требало поради тоа да имаш проблем. Тоа влијае на лимитот со кој смееш да „си играш“. Ако веќе мислиш дека може да кикснеш поради тоа за да не ризикуваш (и да не биде после оние ме заебаа :)) подобро ако веќе нема опција за повторна верификација на адреса испрати порака до поддршка со инфо дека не ти е стигнато писмото како да постапиш натаму.
Едит: имаш и џокер - повикај пријател. Има тука многу што активно користат Скрил па не би било проблем и така да ги извадиш.

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Абе и ПејПел и сето се у курац.
Денеска си префрлам пари од оДеск на Скрил, картицата ми е верифирана, ми бара пак да ја верифирам, пишав на една страница каде што има луѓе од Скрил, ми пратија и-мејл демек требало да прикачам пари за гејминг, а тие знаат дека неможам оти јас пробав и банката ги блокира(СТБ) и сега ми вика треба да стевете гејминг пари, значи ќе му ебам мамицата ако не ми ги дадат парите цел живот ќе рекламирам како ме ебаа.
И сега што да правам, да верифирам пак со 1-2 евра, а банкава нема ни денар да стави за гејминг а овие го знаат тоа и се прават за пари да задржат ебаму гнасите заработени пари ми прават проблем.

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Барам некој со верифиран Манибукерс акаунт што има вадено пари претходно да ми извади 30 евра, од нив нормално ќе му оставам процент, и потоа ќе ми ги прати на сметка.
Пишете да се договориме, мене сакаат да ме ебат, одам да верифирам(повторно, еднаш ми е верифирана ама на повлекување бараат пак) и знаат дека неможам на гејминг оти претходно пробував и ми вика верифирањето бара гејминг пари што вашата банка ги блокира, пишете во ПП за да се договориме.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Итно ми треба некој со MoneyBookers да му префрлам пари на трансакциска или кеш на рака, а тој да ги префрли на друг MoneyBookers акаунт... Ве молам некој ако има до сабота најкасно нека пише ПП. Ќе има и частење за услугата .

Член од
18 февруари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
14
Pisi pp za koja suma se raboti I koja valuta?

- sent from mobile -

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Прашање до тие што минатата година ваделе пари од МБ.
Според законот пред некое требаше да приложиме колку пари сме извадиле конкретно од МБ во 2012 за да се пресмета данок и се тоа. Па прашањето ми е, треба да се плати данок на се што сум извадил од МБ таа година и дали стига сметка за тоа или некаква нотификација?
За платен данок јас пишав 0, па затоа да прашам некој ако е сигурен дали воопшто треба да се плати данокот на ова?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Прашање до тие што минатата година ваделе пари од МБ.
Според законот пред некое требаше да приложиме колку пари сме извадиле конкретно од МБ во 2012 за да се пресмета данок и се тоа. Па прашањето ми е, треба да се плати данок на се што сум извадил од МБ таа година и дали стига сметка за тоа или некаква нотификација?
За платен данок јас пишав 0, па затоа да прашам некој ако е сигурен дали воопшто треба да се плати данокот на ова?
Треба да добиеш известување од УЈП за износот кој треба да го платиш. Инако, ако те интересира како е по закон, тогаш веќе си направил грешка. Плаќањето на персоналниот данок си должен да го исвршиш во рок од 14 дена од приемот на средствата на твојата сметка, и истиот да го пријавиш како веќе платен во ПДД-ГДП до 15 март наредната година.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Треба да добиеш известување од УЈП за износот кој треба да го платиш. Инако, ако те интересира како е по закон, тогаш веќе си направил грешка. Плаќањето на персоналниот данок си должен да го исвршиш во рок од 14 дена од приемот на средствата на твојата сметка, и истиот да го пријавиш како веќе платен во ПДД-ГДП до 15 март наредната година.
Не добив никакво известување од нив на моја адреса. Ни меил ни по пошта. Затоа прашувам дали некој од вас платил/му стигнало нешто.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не добив никакво известување од нив на моја адреса. Ни меил ни по пошта. Затоа прашувам дали некој од вас платил/му стигнало нешто.
Седи си мирен на газот, не си ја барај бељата. Ниту данок ќе платиш, ниту треба да платиш.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ако си поднел пријава ќе добиеш, рано е уште. Ако не си поднел пак можеш да добиеш, во пакет со казна ... и за тоа е рано :)
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 21:35 ---
Седи си мирен на газот, не си ја барај бељата. Ниту данок ќе платиш, ниту треба да платиш.
Не е во ред да наведуваш некого на прекршок за што потоа сам ќе си плаќа казни а ти ќе свиркаш. Кажи дека ти не си пријавил, но дека не треба да плати тоа е голема грешка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако си поднел пријава ќе добиеш, рано е уште. Ако не си поднел пак можеш да добиеш, во пакет со казна ... и за тоа е рано :)
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 21:35 ---

Не е во ред да наведуваш некого на прекршок за што потоа сам ќе си плаќа казни а ти ќе свиркаш. Кажи дека ти не си пријавил, но дека не треба да плати тоа е голема грешка.
Слушај вака. Пари преку Манибукерс може да ти испрати било кој што има Манибукерс сметка. Значи, може некој пријател од странство да ти испрати пари како позајмица, и ти ги повлекуваш на својата банкарска сметка. На поклони или позајмици не се плаќа данок, а УЈП нема начин да утврди кој ти ги испратил парите. Плус, УЈП не ги интересираат такви пари, се работо за релативно мали пари.

Јас веќе неколку години повлекувам пари по Манибукерс, на различни акаунти, и никогаш не сум платил ниту денар, а се работело и за поголеми суми.

Затоа, не се прави паметен, не си барај беља сосила, земи си ги парите и седи си мирен.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Слушај вака. Пари преку Манибукерс може да ти испрати било кој што има Манибукерс сметка. Значи, може некој пријател од странство да ти испрати пари како позајмица, и ти ги повлекуваш на својата банкарска сметка. На поклони или позајмици не се плаќа данок, а УЈП нема начин да утврди кој ти ги испратил парите. Плус, УЈП не ги интересираат такви пари, се работо за релативно мали пари.

Јас веќе неколку години повлекувам пари по Манибукерс, на различни акаунти, и никогаш не сум платил ниту денар, а се работело и за поголеми суми.

Затоа, не се прави паметен, не си барај беља сосила, земи си ги парите и седи си мирен.
А кој си па ти да ми кажеш да не се правам паметен. Човекот постави прашање, ако знаеш како треба одговори, ако не кажи како ти правиш ама нагласи дека така не треба.
1. Никаде не спомна дали прави трансфер на 10 или на 10.000 долари, затоа неможеш да кажеш дека износот е мал.
2. Напиша дека веќе ги пријавил значи бељата е направена.
3. Не е работа на УЈП да докаже од каде се парите туку твоја.

Затоа, моли се да не не закачат зошто отидовме сите јабана ... а самое прашање на време кога тоа ќе го направат. Ако не оваа година тогаш другата или таа по неа. Патем имај на ум дека ретроактивно може да те плескаат без проблем 5 години наназад ... па казни, па камати, па нервози ... Мој совет е да си плати, и онака имаме мал процентот на данок, но барем ќе има мирен сон.

Kajgana Shop

На врв Bottom