Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И едно и друго. :)
A и Њујорк ако освои, доста ќе ќари, повеќе на ова до душа алудирам. Доволно е, ако гледаме од аспект на тоа дали ќе заврши прв или не, у секој случај огромен е процентот за тоа дека и годинава прв ќе е, мада мене тоа многу и не ми е релевантно.

И мене, битни ми се титулите, нека освои Надал Вимблдон и Ју Ес Опен па ако сака и 200ти на ранг нека е. Иначе неможе многу да ќари Новак од Америка, брани титула во Канада, и финалиња во Њу Јорк и Синсинати, значи треба да освои три титули, а ако ги освои истите ќе ќари 1200 поени мислам, што и не е баш многу, Надал би ги ќарил тие со една титула да речеме.

И мене, битни ми се титулите, нека освои Надал Вимблдон и Ју Ес Опен па ако сака и 200ти на ранг нека е. Иначе неможе многу да ќари Новак од Америка, брани титула во Канада, и финалиња во Њу Јорк и Синсинати, значи треба да освои три титули, а ако ги освои истите ќе ќари 1200 поени мислам, што и не е баш многу, Надал би ги ќарил тие со една титула да речеме.
Е како бе не нема многу да ќари, колку ќе ќари со освојување, лани изгуби финале, нема 2000 да земе ама нема ваљда 100 да се. :)

Е како бе не нема многу да ќари, колку ќе ќари со освојување, лани изгуби финале, нема 2000 да земе ама нема ваљда 100 да се. :)

Од Синси би ќарил 400, а од Њу Јорк 800, тоа ти се 1200. Не е малце ама ти викам во споредба со Надал кој брани 0 поени се малце. :)

Одлична шанса има Надал ако не прв да биде барем топ 3.. да не се вртка 5то место цело време.Како и Чокович така и Мари и Федерер бранат неколку турнири кај шо стигнале подалеку. На пр. Федерер ги брани Вимблдон и Синсинати,додека Мари брани финале на Вимблдон и го брани УС Опен.Така да за да биде една од најуспешните сезони на Надал ќе треба до крајот околу 5 финалиња да изигра и се разбира да се потруди да победи во тие финалиња и да освои :)

Против францускиот претседател биле скандирањата ради легализирање на геј браковите...

Темата достигна рекорден број на мислења, што се однесува за Гренд слемовите, ќе достигнеше и повеќе да не имаше неколку мислења кои беа оф топик, но и овака е одлично.

6501_10151656778819920_1744725201_n.jpg

Се гледаме наредна година, сега оди под клуч, да се сконцентрираме на кусата сезона на тревна подлога, и подготовка за третиот Гренд слем, оној на Вимблдон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom