Верноста, некогаш - би издржале ли сега

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Да се сакале толку ќе нашле начин да бидат заедно. Тука завршува приказната. Не е финтава дали е тешко или не да чекаш него дали има поента кога нема никаква гаранција дека нешто ќе биде? Тие што чекаат ради принципи треба малку прст на чело да стават нема ова никаква врска дали е нешто ин или не. За „печалбарите“ од Авганистан ти слагај се или не ама тоа е тоа. Лугево се раздвоиле од фамилија, почнале да прават повеќе пари и почнуваат да мислат дека можат да си најдат подобра, поразличен живот, веќе не гледаат на фамилијата што ја имаат ко нешто свето и незаменливо. Остај ти тие приказни дека не им чинело и дека било пред распад 99% отидоа баш да се средат фамилјарно.

Пак ќе ти кажам не мешај бизнис, работа, пријатели, фамилија со ситуацијата. Едно со друго нема врска. Да имало вистинска љубов немало да се разделат или во најмала рака би се вериле пред одење.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:13 ---

I jas pak ke ti kazam deka deka ima vrska i toa kako biznisot ,psrijatelstvoto ,familija ...od pogore pricinite koi ti gi objasniv da ne se povtoruvam so istoto ,a ti daj mi protivargument deka nee taka
A toa za Avganistan primerot so toa sto si kazal si go potvrdil moeto mislenje deka Avganistan ne bil pricina za razvod tuku samo go zabrzal razvodot tamu kade koga togas ke se se slucel ,zasto Avganistan i parite pomognale da isplivaat na povrsina za kakvi vsusnost osobi se se omazile ili se ozenile .
Неверство најчесто е поттикнато од занемарување на партнерот. Поголемо занемарување ако сте во различни држави 1000ци км одвоени амин...
Neverstvoto e potiknato od partner koj e sklon kon izneveruvanje i za toa si naoga sekakva pricina za da go opravda toa,a odalecenosta ne znaci zanemaruvanje voopsto ,bas odalecenosta nekogas ti kazuva kolku nekoj vistinski ti nedostiga i kolku vistinski go sakas ,i togas se gleda bas nekoj kolku vistinski te saka

F

FARANG

Гостин
Neverstvoto e potiknato od partner koj e sklon kon izneveruvanje i za toa si naoga sekakva pricina za da go opravda toa,a odalecenosta ne znaci zanemaruvanje voopsto ,bas odalecenosta nekogas ti kazuva kolku nekoj vistinski ti nedostiga i kolku vistinski go sakas ,i togas se gleda bas nekoj kolku vistinski te saka

Стануваш склон на неверство ако имаш партнер што не те задоволува. Ако те задоволува нема потреба да бараш други. Можно се „ситни“ неверства за секс тука и таму ама не афери. Афера е веќе резултат на незадовоство дома.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Today ... no way mister Ancho ... :icon_mrgr:

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Стануваш склон на неверство ако имаш партнер што не те задоволува. Ако те задоволува нема потреба да бараш други. Можно се „ситни“ неверства за секс тука и таму ама не афери. Афера е веќе резултат на незадовоство дома.
Da taka e ,donekade se slozuvam so tebe,no toa e veke sosema druga tema

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Konstantin Simonov

Čekaj me

Čekaj me, i ja ću sigurno doći
samo me čekaj dugo.
Čekaj me i kada žute kiše
noći ispune tugom.
Čekaj i kada vrućine zapeku,
i kada mećava briše,
čekaj i kada druge niko
ne bude čekao više.
Čekaj i kada pisma prestanu
stizati izdaleka,
čekaj i kada čekanje dojadi
svakome koji čeka.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći.
Ne slušaj kad ti kažu
kako je vreme da zaboraviš
i da te nade lažu.
Nek poveruju i sin i mati
da više ne postojim,
neka se tako umore čekati
i svi drugovi moji,
i gorko vino za moju dušu
nek piju kod ognjišta.
Čekaj. I nemoj sesti s njima,
i nemoj piti ništa.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći,
sve smrti me ubiti neće.
Nek rekne ko me čekao nije:
Taj je imao sreće!
Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti
niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina
čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znaćemo kako
preživeh vatru kletu, —
naprosto, ti si čekati znala
kao niko na svetu.

--- надополнето: 10 јуни 2013 во 21:46 ---
@ leksikon
Тоа е цитат од книгата, т.е. од филмот.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
52
Поени од реакции
142
Заклучок од темава, сите жени на форумов се верни дур до гроба.
Ами ко така ние од машкиов пол со кои жени се лупаме?! Од Јупитер да не ги носиме?
Ставрогин
Најголемата грешка што еден маж може да ја прави во животот, е да ја сфати жената озбилно, и таму да си ја бара среќата. Мудреците од сите времиња го рекле ова истото, но кој да слуша... :)

После Цацко ви е крив...
:)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ставрогин
Најголемата грешка што еден маж може да ја прави во животот, е да ја сфати жената озбилно, и таму да си ја бара среќата. Мудреците од сите времиња го рекле ова истото, но кој да слуша... :)

После Цацко ви е крив...
:)

Арам да ви е бе мажи!
Жената да не се сфатела озбилно?! Е како ќе ја сфатиш?
На заебанција!? Ти бе дечко си сакал ли некогаш жена? Како ќе бидеш со некого со години ако не го сфаќаш озбилно?

Што ти има донесено тебе најголема среќа, ај кажи! Шо си купил таблет, кола, што?!?!
Си постигнал некој спортски успех?

Ебаве мисирите! После на вас Цацко ви е крив!

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780
Јас заминав на работа во странство (се враќав на секој 3-4 месеци). Иако паниката беше јас да не изневерувам, сепак кога си се вратив дома друга ми го топлеше местенцето :)

Патував сама, после и со него али не дека баш нешто помогна :)

Kajgana Shop

На врв Bottom