Друже ти не си ни музичар ни пејач.....ти си психопат.
Еве ја песната снимена е пред 2005та...тоа е Хрватска песна :
По занимање сум музичар.. пеач..
.. Бонд.. Џејмс Бонд.
"Ти" пред да почнеш да навредуваш некого погледни се у огледало,и прашај се што досега си постигнал и дали во твојот лик гледаш човештво или само злоба во човечко тело.
Уствари не гледај,нема ништо..
dzimialeksov
Џабе збориш бе,све е ова р'каница од народ,погана стока,малоумие и дивјаци.
Кој што сака нека рече..
Овдека посебно на форумов какви еготрипери и животни има,што секој ден 24/7 чмаат и чекаат некого да направат будала,само за да се осеќаат добро.Тоа им е рутина,храна..Не знам више како да се изразам од што ми се преку кур дојдени..
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 07:54 ---
Сублиминални пораки
Никој тука не знае како е да потпишеш за голема издавачка куќа,тоа ти е договор со ѓавол..
Човек прави грешки,а Тоше свесно не верувам дека ја направил таа грешка..
Поздрав,делам слично мислење за животот,делото и смртта на Тоше..
НЕ СЕ ДОВОЛНО ИНФОРМИРАНИ
Смртта на Тоше не погоди сите на Балканот, се беше некако чудно и наместено да не кажам. Убаво е да се подискутира за оваа тема.
Овде се како што тргнало е стварно чудно.
Ако ме прашувате мене, јас сум убедена дека Марјан Стојановски има замешано прсти во оваа работа.
Одувек му беше љубоморен на нашиот ангел, а и да бидеме реални, од човек што доаѓа на роденден без да ти се најави, сешто може да се очекува.
* СРАМОТА!Фала богу имало некој асолен. Пред да го видам твојот коментар размислував колку од македонскиот народ содржи прости луѓе како овие. Јас споделив мислење. Само мислење. Не ги фатив за врат да ми одговорат. Неможев едноставно да поверувам дека има луѓе кои не се свесни колку се неписмени, едвај научиле да пишуваат на тастатура. Неможев да поверувам каде и со кого живеам. Едноставно ги надминаа мојте очекувања. Наместо да дискутираат на темата ( доколку им се допаѓа, ако не имаат копче за назад ) тие се упатија со контретни навреди. СТРАМОТА
Секоја чест што не си еден од нив ти благодарам за поддршката
Искрено, ако гледаме малце поразумно, Тоше беше еден многу талентиран млад пејач кој имаше не само квалитети на професионално ниво, туку и беше голем, хуман човек, но мора да сфатите дека Тоше не беше некоја си комерцијализирана ѕвезда како што гледате во САД, па за да се изврши врз него убиство, така што вакви заговори за убиство на Тоше според мене се многу нереални...
СРАМОТА ** СРАМОТА!
Албанците го убија оти беа љубоморни на среќниот ќаур за благодетите од убава песма.
Aрхангел-Владимир
Со страст претворена во оган
го палам светиот бордел
пред мене ко гола курва
стои збунет сиот свет
Ги гледам и го следам својот инстинкт
на гениј самоубиец
мојот живот овде
ѕвезда пред колапс
фрла последен зрак светлина
Во мене вселена
мојот ум создава планети
срцево скршено
сега е комета која лета
Тоа сум јас
красен и благословен од вечноста
ве оставам во прав и заборав
во гнилежот на сите ваши
ситни пакости
разорни глупости
Јас своето на земја
не го живеев
Јас своето на земја
не го возљубив
И сега многу е лесно да речеме Вртев во песната Владимир напишал, мојот живот овде ѕвезда пред колапс, фрла последен зрак светлина. Што значи, тој знаe дека ќе умри оти фрла последен зрак. Потоа вика дека е комета која лета по бесконечните патеки, во стилот душата му заминува некаде далеку од светов? И после вика дека не остава во прав и заборав, за на крај да рече дека на земјава тука не го проживеал неговото.
И сега можеме да речеме ако Ристо беше умрен, а бре Ристо оти вака си напишал, предвиде дека ќе умриш и ѕвезда и комета ќе се сториш?!
Тоа е тоа што сакав да ти кажам, човек обично толкува како што му одговара, и како што му чини нештото да биди. Ете ти пример еден.
Воопшто не ти држи вода ова. Знаеш ли што е шоубизнис ?Тоше не беше комерцијализирана ѕвезда воошто. А која е причината да се изврши убиство ? Можеби затоа што му влезе во бизнисот на многу српски и хрватски пејачи и групи ? Луѓе им влезе во естрадата и им покажа што е пеење. Одржуваше концерти таму. Нели е доволна причина ?
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 14:08 ---
СРАМОТА *
Благодарам за исправката, веројатно од нервоза и разочараност кои ги добив додека ги читав одговорите.
Воопшто не ти држи вода ова. Знаеш ли што е шоубизнис ?
Да зборевме за Тупак,подруга ќе беше песната.
Со таа разлика што Ристо сам си ги пишува текстовите и ги искажува своите чувства и мисли на тој начин, додека на Тоше му ги пишеа.Aрхангел-Владимир
Со страст претворена во оган
го палам светиот бордел
пред мене ко гола курва
стои збунет сиот свет
Ги гледам и го следам својот инстинкт
на гениј самоубиец
мојот живот овде
ѕвезда пред колапс
фрла последен зрак светлина
Во мене вселена
мојот ум создава планети
срцево скршено
сега е комета која лета
Тоа сум јас
красен и благословен од вечноста
ве оставам во прав и заборав
во гнилежот на сите ваши
ситни пакости
разорни глупости
Јас своето на земја
не го живеев
Јас своето на земја
не го возљубив
И сега многу е лесно да речеме Вртев во песната Владимир напишал, мојот живот овде ѕвезда пред колапс, фрла последен зрак светлина. Што значи, тој знаe дека ќе умри оти фрла последен зрак. Потоа вика дека е комета која лета по бесконечните патеки, во стилот душата му заминува некаде далеку од светов? И после вика дека не остава во прав и заборав, за на крај да рече дека на земјава тука не го проживеал неговото.
И сега можеме да речеме ако Ристо беше умрен, а бре Ристо оти вака си напишал, предвиде дека ќе умриш и ѕвезда и комета ќе се сториш?!
Тоа е тоа што сакав да ти кажам, човек обично толкува како што му одговара, и како што му чини нештото да биди. Ете ти пример еден.
Зошто би убиле некој кој им носи профит? Нема такво нешто како "му влезе во бизнисот на многу српски и хрватски пејачи и групи" туку има соработка и шоубизнис.Конкретизирај го твоето мислење.
Темава е одлично смислена но малку имаат човечност во себе па да ја разберат.
и човечки и морално да одговорат.
Сите тие препоставки за убиство се безсмислени измислици без никакви докази.
Како и да е има нешто чудотворно пред смртта на Тоше Проески.
ПОДОБРО СТАВАЈТЕ НА ТЕМАВА ПЕСНИ ОПЕАНИ ОД ТОШЕ СО ТАА ЧУДНА И НЕОБЈАСНИВА СОДРЖИНА.
Како Игри без граници,Боже чувај ја од зло за неговата љубов Андријана.
И најневеројатната кој и самиот автор е Тоше, My Little one.кажете сега дека нема нешто чудотворно во тој текст.
Цитирам:
Уште еден ден полека изминува
во сонот се молам
уште еднаш да го видам твоето лице
и јас ке те следам
Последен пат да ги видам твоите очи
и можеш да заспиеш засекогаш
само сакам да те држам
и јас ке те следам..
ми велиш:
Малечок мој, не плачи
што не стигнав да те поздравам
виша сила ме повика
тоа ми е судбина
уште толку многу морам
да го завршам својот пат
иако се чини дека се е залудно
длабоко во своето срце знаеш
дека ништо не може да не раздвои
Ми остануваат само сеќавања
мора да ги чуваш
мораш да бидеш јак
и јас ке те следам
за последен пат да ги видам твоите очи
и можеш да заспиеш засекогаш
толку си млад.. и јас ке те следам
Ќе ги избришам солзите, ќе ги истерам стравовите
ова е патот по кој мораше да поминеш
и знам дека сега те водат ангели
ќе се разбудиш во некој друг свет
но, нема да заборавиш на ветувањето
дека ќе го следиш секој мој чекор
ми велиш:
Малечок мој, не плачи
што не стигнав да те поздравам
виша сила ме повика
тоа ми е судбина
уште толку многу морам
да го завршам својот пат
иако се чини дека се е залудно
длабоко во своето срце знаеш
дека ништо не може да не раздвои..
И уште многу други,но пишувајте ги останатите.Подобро барајте ја пораката што се случуваше или што ќе се случува...