Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Sega rafa selektivno neka igra zatoa sto sto i da izigra posle ova mu e bonus i poeni ke zima, a zosto komentatorot na eurosport rece deka nadal se vrakja na 2.pozicija, neli ne dobiva poeni?

Имаше еден муабет дали требало да се навива за балкански тенисер пред друг. Јас сепак мислам дека и тоа како прави разлика поддржувањето на регионални спортисти испред било кој друг. А оној спорен момент кога ја допре мрежата можда го сврте тој меч и тоа да го крене денеска пехарот.

Знам дека сами си го ставиле, но и останало тоа. Секој го перецепира Вимболдон како ниво погоре од останатите, и самите играчи.

п.с. малку очобол! :D

179760_10151541843031026_1800642147_n.jpg
mozebi ti percipiras taka pa mislis deka e nivo pogore, bog da cuva megju grend slemovi ovoj mi zboruva za nivo pogore, nekoj koga zboruva za istorija zbori za toa koj kolku gren slemovi vkupno osvoil ili koj na vimbldon osvoil?

Кне е Надал, ќе му запне и на Вимблдон. Нема да ме зачуди да стигне и таму до финале.

Браво!!!:cuc::cuc::cuc: Навистина неверојатно достигнување! За почит е после повреда, и долга пауза да се врати и на ваков начин да освојува титули.
Честитки до фановите на Надал!:)
tumblr_mo4v1flyPW1rmgm2oo1_500.png

Изненадува Бердич! :)

Надал пред почеток на Вимблдон ќе биде 5ти? Ако да значи во 1/4 би играл со подобро рангиран тенисер, ако не откаже пак Мареј.

Инаку тоа е тоа, никој не ни очекуваше од Ферер да направи нешто посебно. Финалето за Надал беше во петокот, т.е и Ноле да победеше исто ќе беше денес.

А и кладилниците дарежливи денес, за 3-0 1,75, за гемови границата 35. Поклон.

Надал пред почеток на Вимблдон ќе биде 5ти? Ако да значи во 1/4 би играл со подобро рангиран тенисер, ако не откаже пак Мареј.

Инаку тоа е тоа, никој не ни очекуваше од Ферер да направи нешто посебно. Финалето за Надал беше во петокот, т.е и Ноле да победеше исто ќе беше денес.

А и кладилниците дарежливи денес, за 3-0 1,75, за гемови границата 35. Поклон.

На Вимблдон носителите се рангираат според традиоционална формура што значи нема да ме чуди доколку Рафа биде и втор носител таму. Во секој случај, со сигурност ќе биде пред Ферер... нема да дозволат организаторите Рафа да игра против некој од Мареј,Ноле или Федерер пред полуфиналето. :)

Не искоментирав за денешната игра, одличен Рафа, го сруши рекордот... а сеа само да си го обновува од следната година... и ајде нека го стигне Федерер, нека освои 18 вкупно грен слем титули па после да ги видам Федереровци со кој рекорд ќе се фалат. :D

На Вимблдон носителите се рангираат според традиоционална формура што значи нема да ме чуди доколку Рафа биде и втор носител таму. Во секој случај, со сигурност ќе биде пред Ферер... нема да дозволат организаторите Рафа да игра против некој од Мареј,Ноле или Федерер пред полуфиналето. :)

Не искоментирав за денешната игра, одличен Рафа, го сруши рекордот... а сеа само да си го обновува од следната година... и ајде нека го стигне Федерер, нека освои 18 вкупно грен слем титули па после да ги видам Федереровци со кој рекорд ќе се фалат. :D
uste toa mu ostana na(y) Rafa, bidejki vo se drugo e bolji samo uste da stigne do 18 tituli i da mozeme posle na raat da go nareceme, the greatest of all time.
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 22:31 ---

uste toa mu ostana na(y) Rafa, bidejki vo se drugo e bolji samo uste da stigne do 18 tituli i da mozeme posle na raat da go nareceme, the greatest of all time.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom