Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Истиов муабет се вртеше и лани мислам. Ја сум уверен дека на барем 70% од фановите на Надал овој гренд слем ни е омилен и „најдобар“ само заради подлогата и начинот на игра.

Да го фалиш како најдобар во севкупна конотација е апсурд, пошто е катастофално огранизиран од циции и нема година без испади.

Не дека на Вимболдон нема испади, ама Вимболдон е над сите останати и не за џабе го има тоа World Championship пред себе.
Не знам зошто некој би го оспорувал Вимблодн како најпрестижен турнир, и би сметал дека РГ > Вимблдон

Zemjeni moze da zima, na drugite podlogi ke ima golemi problemi, ko i lani na Wimbi.
Батали ти тоа кажи филмот како ти се допадна :D

Шо се карате безвезе бе ја не знам.. За мене сите грендслеми поеднакво се јаки!

Pa dobro nemse tamu nekoj poseriozen test, relani da bideme, osven Del Po ali pak on e pod nivoto na onie koi aludiram ...

Добро ама формата што ја прикажа таму беше на многу високо ниво. Башка на патот до титулата го победи и Федерер лесно во два сета, малку ли е тоа? Или требаше да игра со Федерер, Ноле и Мареј за да се рече дека имал сериозни противници. Делпо чим го тепал Новак е сериозен противник, нема дилема.

Возбудена сум како ја да го освоив, жими се ви кажувам...
Еве ми се насолзија очите сеа кога го крена, после све што пројде со колената, надвор од терени, јасна беше желбата колку сакаше да победи.
Види го бе душа насолзени му се очите!!!! Готово се расплакав скрос...:place:

Шо се карате безвезе бе ја не знам.. За мене сите грендслеми поеднакво се јаки!
Wimbi od uvek imal poseben shmek, i se izdvojuva pred site ostanati iako vo pravo si, uber vredni se sitre ali ovoj mu doaga ko shlag na tortata.

И да, 9 последователна година со барем една Грен Слем титула, останатите во негово друштво се Борг, Сампрас и Федерер. Доволно е ова за да се види големината на Надал.

Според мене нека изигра и Вимболдон и нека не се ебава на ружната тврда подлога. :свиркам:

Не, најсериозно, мислам дека е многу реално да не игра до крај сезонава, т.е. да игра селективно. И се надевам дека ќе направи така и ќе почне да селектира оти не може да издржи полна сезона а колената да не му прават проблеми. Опција е и Вимболдон да го откаже, но не верувам дека он лично ќе сака тоа.

Нека си изигра и на трева, и после лагано само колку да остане во „трк“ нека си игра на секој трет турнир на тврда подлога.

Истиов муабет се вртеше и лани мислам. Ја сум уверен дека на барем 70% од фановите на Надал овој гренд слем ни е омилен и „најдобар“ само заради подлогата и начинот на игра.

Да го фалиш како најдобар во севкупна конотација е апсурд, пошто е катастофално огранизиран од циции и нема година без испади.

Не дека на Вимболдон нема испади, ама Вимболдон е над сите останати и не за џабе го има тоа World Championship пред себе.
nema vimbldon world championship, tuku samo championship i toa nema vrska so nisto tuku anglicanite si go narekle sampionat.

Според мене нека изигра и Вимболдон и нека не се ебава на ружната тврда подлога. :свиркам:

Не, најсериозно, мислам дека е многу реално да не игра до крај сезонава, т.е. да игра селективно. И се надевам дека ќе направи така и ќе почне да селектира оти не може да издржи полна сезона а колената да не му прават проблеми. Опција е и Вимболдон да го откаже, но не верувам дека он лично ќе сака тоа.

Нека си изигра и на трева, и после лагано само колку да остане во „трк“ нека си игра на секој трет турнир на тврда подлога.

Ќе игра селективно, и самиот го изјави тоа.
Нема да го откаже Вимблдон.

Уф како ми е криво за Ноле. Не можам да го смислам овој. Али тоа е.

Коментаторов...“Се повторуваат у изјавите во благодарност до најблиските“, па сигурно нема мене да ме поздрави да му се сневиди (ме поздравува у шифри, само ја и он си знаеме...:icon_lol:)

nema vimbldon world championship, tuku samo championship i toa nema vrska so nisto tuku anglicanite si go narekle sampionat.

Знам дека сами си го ставиле, но и останало тоа. Секој го перецепира Вимболдон како ниво погоре од останатите, и самите играчи.

п.с. малку очобол! :D

179760_10151541843031026_1800642147_n.jpg

Надал до крајот на оваа сезона сигурно ќе ги игра грендслемите,АТП 1000 Мастерсите и во Лондон АТП Ворлд тур фајналс.Исто така најави дека ќе игра во Базел.. а според мене има шанси да игра и во Токио,Хамбург и Стокхолм.
Се разбира ќе игра само под услов да не се повреди пак.. Не дај боже!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom