Предлог за филм со кратка рецензија

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Би препорачал малце постар филм кој е во две продолженија ...Before sunrise и Before sunset

И неговото продолжение ...

Добра љубовна сторија во два дела , и за сите романтичари обавезно да ги гледаат .:pipi:

Љубов помеѓу американец и фрацузинка. И би га оценил целата сторијата со чиста десетка.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
The Reader (2008)

Строго за љубителите на драми. Филм за кој Kate Winslet доби оскар за најдобра главна женска улога, а беше номиниран уште во 4 категории меѓу кои и онаа за најдобар филм. Приказна за една жена која има афера со многу помладо момче во повоена Германија. Осум години по нивната разделба, момчето е студент на право, а жената е на на обвинителна клупа за воени злосторства...

Уште еднаш, ова е за оние кои сакаат драми, затоа што филмот нема да ви понуди динамика, заплети и мистерии. Се работи за сосема едноставно но многу добро изработено сценарио.

8/10 from me...

J

Johnny Stulic

Гостин
RANE- Србски криминалистички филм со малку комедија погледнете го нема да зажалите:vozbud:

Nisto posebno mene mi e interesno za ovoj film poznavaki go reziserot namesto da izleze od nego sarkasticno parce za "Beogradskoto Podzemje" mnogu mladi si gi glorificiraja likovite vo filmot i filmot dobi pogresna dimenzija.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Outlander (2009)

Го препорачувам филмов пошто според мене ставрно е убав
јас сум љубител на научно фантастични филмови, а ова беше комбинација на викинзи, авантура, фантастика и се во едно
се на се интересна приказна

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Hunted.

Ловениот е филм за одметнат поранешен припадник на специјална единица (Бенисио Дел Торо) којшто извршува убиство во шумата каде што кампува. Вториот лик околу кој се врти приказната е неговиот поранешен инструктор (Томи Ли Џонс) кој што ќе биде повикан за да изврши проценка на состојбата и начинот накој се извршени убиствата.
Суров филм посебно битката со ножеви, кој сака вакви филмови, а го нема гледано да го гледа нема да се разочара.

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
фала баш ваков филм ми се гледаше :) го спуштам веднаш,

што се однесува до Outlander воопшто не ми се бендиса оцена 5/10, има акција има се, ама приказната за вонземјанин што паднал во 1000та година во скандинавија некаде и станвит најак фраер и тепа некое си исто вонземско чудовиште (змеј аждаја) е малку без врска.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
еј ми текна сеа на една добра акција постар е малку ма онака добар филм
con air

и актерската екипа не е лоша и онака е баш филм за со пуканки и кока кола .да не ви растргам симните гледајте и цекам коментари.позз

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Fear And Loathing In Las Vegas 1998

Страв и параноја во Лас Вегас е филм со Џони Деп и Бенисио Дел Торо.
На времето апсолутен хит ми беше овај филм, и сеуште ми е само од друга гледна точка го гледам кога го гледам денес овај филм.
Инаку филмот се расправа за двајца пријатели кои што ќе отидат во Лас Вегас и со себе ќе си носат цело куферче со разни видови на дрога. Дејствието е нешто како црна комедија, деца гледајте го филмов и не правете го тоа што ќе го видите дома.

V

[vladimir]

Гостин
Mr. Brooks

Приказна за Earl Brooks познат бизнисмен и семеен човек кој крие ужасна тајна, тој е психопат и сериски убиец, познат како Fingerprint Killer.
Посетува АА состаноци за да ја контролира својата зависност од убивање, но после две години сопственото alter-ego го притиска повторно да убива....

Интересен трилер оцена 7/10

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

прво да споменам дека 1 дел мене лично повеќе ми се допадна но и овој вториот не е лош ни малку највеке затоа што првито дел некако остана незавршен го убија овој пит и Што??/ мора некој да плати нели само што во вториот дел нема тимови утакмици него фирмите на челзи вест хам(GSE) и милвал се во затвор и тука дешавка.според мене оцена 6-7/10:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Spartan 2004

Вал Килмер е човекот во филмов задолжен за црните операции. Цел филм се провејува во мистерија на која тајна служба или на која единица од армијата на САД припаѓа. Во фокусот на вниманието од филмот е девојка која што е киднапирана и задачата на Вал Килмер е да ја пронајди и врати жива. Спартанецот е негово симболично име затоа што како Спартанците и тој никогаш не се предава без разлика колкави се шансите против него.
Добар филм според мене, гледајте го.

back from hell

the number 23
Член од
17 март 2008
Мислења
786
Поени од реакции
7

Вистинска приказна за еден од најпознатите криминалци во англија карлтон лич. Карлтон формира банда која отпочеток работи како обезбедување во ноќните клубови, а потоа работат многу поризични работи како платени убиства, дилање дрога и слични срања.
на крај тројца членови од неговата банда ќе ги наместат и ќе ги убијат на брутален начин. Филмот е преполн со насилство, тепачки, убиства...
гледајте го, нема да зажалите.
оценка 9.5/10

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Sin City.
Ако сте љубители на филмовите на Quentin Tarantino/Robert Rodriguez. И ако сте љубители на црн хумор. Ако не сте, не е препорачливо.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Curse of the Golden Flower

Прекрасен филм, со доста акција и прекрасна костимографија. Мора да го погледнете.

Еве и трејлер.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Last of the Mohicans.

Сеуште филмов буди желба во мене за пак да го гледам. Го имам гледано неколку пати и сеуште не престанува да ме фасцинира. Инаку дејствието на филмот се случува за време на колонијалното владеење од страна на Британија врз Америка. Тоа е див свет исполнет со опасност и возбуда. Добар филм според мене и вреди повторно да го гледам.

Kajgana Shop

На врв Bottom