Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Grigor Dimitrov (22 godine, 28. na ATP listi) - 18 odsto glasova
2. Benoa Per (24 godine, 26. ATP) - 14 odsto
3. Endi Mari (26 godina, 2. ATP) - 13 odsto
4. Miloš Raonić (22 godine, 16. ATP) - 8 odsto
5. Novak Đoković (26 godina, 1. ATP) - 20 odsto
6. Kei Nišikori (23 godine, 15. ATP) - 6 odsto
7. Bernard Tomić (20 godina, 61. ATP) - 4 odsto
8. Ernest Gulbis (24 godine, 40. ATP) - 6 odsto
9. Jirži Janovič (22 godine, 23. ATP) - 6 odsto
10. Džek Sok (20 godina, 118. ATP) - 5 odsto

:pos:

Neka mi kaze nekoj sega nesto za rafa, pekolni 8 godini igra, dava 200 posto od sebe, i tenisot go vrati pak megju glavnite sportovi, kako samo pusto bese bez nego i dosadno vo teniskiot svet koga bese otsuten i uste eden fakt za toa kolku vredi, izdrza rivalstva i toa teski protiv 2 strasni igraci, federer i djokovic, djokovic kolku i da e dobar igrac ima samo edno rivalstvo, toa e so rafa. bez da mu odzemam bilo sto na nole, no rafa mnogu poveke trpese vo svojata kariera, i dueli i povredi i se, i treba da se ceni toa pa duri i od drugite fanovi.

aj sega i ti epten inercija te zavleche ..shto mu faleshe na Wimby bez Nadal ...pa najgledano finale beshe lanskoto , sega dali zaradi Mari dali Federer ama najgledano e .Sega ti ako ne e Nadal u igra togash ne chini... aj smiri dozivljaj , epten brzo go zaboravi finaleto na US Open lani , ta cel teniski svet pochna da zbori za novoto rivalstvo Novak- Mari vo sluchaj da ne se vrati Nadal ... i da , drugite (Novak, Federer) imaat rajski koj sedum koj trinaeset godini igra , samo Nadal pekolni ...i toa rivalstvoto Nad- Fed 32 mecha , a Novak - Fed 30 mecha . I najbitnoto, da ne ve tepa romantizam i istorija ,poslednite tri godini broj eden vo svetot e Novak (so mala zamena od strana na Fed) i toa dosta ubedlivo i lesno , a kako shto odi rabotata i 2014 ke e prechekana od tronot ...i denes King of the clay go pobedi King of ATP (tenisot ne e samo RG , tuka se Wimby ,US Open , AO , i eden kup mastersi) , ovoj oriz ushte voda nosi ,vikaat starite
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 00:26 ---

abe kjuti , Kei Nishikori ..a i ovoj Sok , stvarno chie e tova dete

Не се секирај ќе дојде и крај на година, ќе видиме кој ќе е прв. 90% од постот ти е за епик фејспалм, било кој од првите 4ца да не игра е голема загуба за тенисот. И сам имаш пишувано дека не е исто без Надал, ама после поразов очигледно друг став заземаш, ептен те боли изгледа. Не се врти светот околу Надал али не е исто без него, исто како што не би било исто без Новак, Федерер или Мареј. Кога нема еден од овие, тогаш под дифолт имаме еден сигурен финалист на турнирите, затоа што налетува на Ферер кој во 99% од случаевите е трескан од земја.

Не се секирај ќе дојде и крај на година, ќе видиме кој ќе е прв. 90% од постот ти е за епик фејспалм, било кој од првите 4ца да не игра е голема загуба за тенисот. И сам имаш пишувано дека не е исто без Надал, ама после поразов очигледно друг став заземаш, ептен те боли изгледа. Не се врти светот околу Надал али не е исто без него, исто како што не би било исто без Новак, Федерер или Мареј. Кога нема еден од овие, тогаш под дифолт имаме еден сигурен финалист на турнирите, затоа што налетува на Ферер кој во 99% од случаевите е трескан од земја.

e majstor si da izmeshash lonchinja ..abe gledaj ja cela slika ,mojot post e reakcija na postot na strit a ti samo vtoro poluvreme gledash .Vrati se dve tri epizodi nazad i bidi vo tek so dejstvoto , po stoti pat go pravish ova

Без Мареј? не ми смета уопште, а се кладам дека ни на многу други.

Се знае која е влијателната тројка во тенисот....

Mu se sluci covek e , ne e robot, i mene mi e zal , rekov nisto ne mu odzemam na nole no toa e , posto se i dvajcata vrvni sportisti, nijansi odlucuvaat a vo ovoj slucaj nepromislena postapka od strana na novak. Life goes on.
Toa e druze, toa preeska na Stefan na facebook mu zboram, on mi vika Nadal statisticki bese podobar od Nole, toa e tocno, no statistikata se samo brojki koi vo mnogu navrati i nisto ne mora da znacat, Nole hipoteticki, da go zemese toj gejm, ke imase 5-3, pak, statisticki ke bese poslab ama na najrelevantnoto mesto, semaforot, on ke imase podobri brojki, isto ke bese i dokolku pobedese.

Statistikata e bitna sekako, ama ne i uber klucna, denes toj moment odluci, zasto ko sto rekov pogore, Nole tuka na psiha padna, tezok udar bese toa za nego i ne se sozema, da igrase, da imase aktiven rezultat ama nemase sigurnost koja do toj moment go krasese ( zborime za resavackiot set ), pred Se na negov servis.

Без Мареј? не ми смета уопште, а се кладам дека ни на многу други.

Се знае која е влијателната тројка во тенисот....

Добро ете нека биде тројка, сеедно ама кој и да фали е голема загуба за тенисот, факт е тоа.

Бабарабатин, посочи ми, не те сфаќам како ги мешам лончињата? Кое второ полувреме? Убаво ти посочив, светот не се врти околу Рафаел Надал, ама факт е дека без него не е исто, а дека се може тоа да, и сите 4ца да бидат повредени во ист момент пак ќе се игра тенис, времето си врви, не прашува никого.

hm , znachi ako ,povtoruvam ako sluchajno Ferer pobedi zadutre Nadal se vraka na peto a Ferer chetvrto mesto i toa so skoro 1000 poeni razlika ili gresham ...

Јас разбрав дека ако Ферер го победи Надал ќе го престигне и Федерер, ама не сум 100% сигурен.

Добро ете нека биде тројка, сеедно ама кој и да фали е голема загуба за тенисот, факт е тоа.

Бабарабатин, посочи ми, не те сфаќам како ги мешам лончињата? Кое второ полувреме? Убаво ти посочив, светот не се врти околу Рафаел Надал, ама факт е дека без него не е исто, а дека се може тоа да, и сите 4ца да бидат повредени во ист момент пак ќе се игра тенис, времето си врви, не прашува никого.

znachi ,prochitaj go postot od strit , koj shto aludira deka bez Nadal nema tenis , jas mu odgovaram deka ne e taka i mu davam primeri i ti mojata reakcija ja zemash kako inicijalna i mi filozofirash .Fizika , Njutn ,akcija ,reakcija ,ti teknue. Ti samo reakcijata ja esapish i analizirash
Bez Nadal sezonata ne zemja ne bi bila ista ,oslabena epten ,ke falat mnogu epski mechevi, ama za ostatokot od turneata atrakcii ima bez nego i toa kako , sepak on ne e glavna uloga vo toj del od filmot
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 00:47 ---
Јас разбрав дека ако Ферер го победи Надал ќе го престигне и Федерер, ама не сум 100% сигурен.

aii, stvarno be , ej koj motiv ke go ima Ferer , ako i toa ne go krene da pruzi otpor i da pobedi ,nikogash nema da osvoi gs

znachi ,prochitaj go postot od strit , koj shto aludira deka bez Nadal nema tenis , jas mu odgovaram deka ne e taka i mu davam primeri i ti mojata reakcija ja zemash kako inicijalna i mi filozofirash .Fizika , Njutn ,akcija ,reakcija ,ti teknue. Ti samo reakcijata ja esapish i analizirash
Bez Nadal sezonata ne zemja ne bi bila ista ,oslabena epten ,ke falat mnogu epski mechevi, ama za ostatokot od turneata atrakcii ima bez nego i toa kako , sepak on ne e glavna uloga vo toj del od filmot
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 00:47 ---

aii, stvarno be , ej koj motiv ke go ima Ferer , ako i toa ne go krene da pruzi otpor i da pobedi ,nikogash nema da osvoi gs

Јасно, али јас зборев у глобала, дека он му фалеше и те како на тенисот.
Иначе Ферер ќе има и те каков мотив, само не знам колку може да му успее тоа, ипак прво Грен Слем финале му е ова, ќе видиме како ќе се однесува, дали ќе се распадне уште од првиот поен или ќе биде рамноправен.

aj sega i ti epten inercija te zavleche ..shto mu faleshe na Wimby bez Nadal ...pa najgledano finale beshe lanskoto , sega dali zaradi Mari dali Federer ama najgledano e .Sega ti ako ne e Nadal u igra togash ne chini... aj smiri dozivljaj , epten brzo go zaboravi finaleto na US Open lani , ta cel teniski svet pochna da zbori za novoto rivalstvo Novak- Mari vo sluchaj da ne se vrati Nadal ... i da , drugite (Novak, Federer) imaat rajski koj sedum koj trinaeset godini igra , samo Nadal pekolni ...i toa rivalstvoto Nad- Fed 32 mecha , a Novak - Fed 30 mecha . I najbitnoto, da ne ve tepa romantizam i istorija ,poslednite tri godini broj eden vo svetot e Novak (so mala zamena od strana na Fed) i toa dosta ubedlivo i lesno , a kako shto odi rabotata i 2014 ke e prechekana od tronot ...i denes King of the clay go pobedi King of ATP (tenisot ne e samo RG , tuka se Wimby ,US Open , AO , i eden kup mastersi) , ovoj oriz ushte voda nosi ,vikaat starite
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 00:26 ---

abe kjuti , Kei Nishikori ..a i ovoj Sok , stvarno chie e tova dete
Prosti ako ne sum zabelezal za wimby posto ne go pratam, ne veruvam deka bilo najgledano finaleto, osven vo anglija, i ne znam sto ti e problemot so toa sto e fakt deka site go baraa rafa nazad, a toa anglo-americhkite propagandni masinerii sakaa da napravat rivalstvo demek marej so nekogo od super trojkata, marej nikogas ne bil vo nikakvo rivalstvo.

Шансите на Ферер да победи се 0.1%

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom