Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не, туку можеби нема форумско искуство и не знае како треба да изгледа еден форумски пост со цел да биди респектиран и од другите членови. Тениското познавање е ирелевантно во ситуацијата, може го има, може го нема. Барај си стари мислења (првите 100) ќе сфатиш што ти зборувам. А супер добредојде му правиме ние, постариве, страв да им е да пишат. :)

Можно е и тоа да е, ама барем може да прочита на каков начин коментираме па да поднаучи нешто. Нов е и затоа сериозно го сфаќаме, да е некој од нас што често коментираме ќе знаеме дали е заебанција или сериозно го тера муабетот.
Луѓе гледам слабо ја споменувате победата на Ферер над Цонга, секоја чест за Давид, без изгубен сет доаѓа во финалето. Оваа година покажа дека може да се носи со Надал, али во три сета не верувам дека може нешто да направи, башка прво ГС финале му е ова.

Да бе се гледа колку пратат тенис кога наеднаш неколку ликови доаѓаат после некој ваков меч и ја трујат темава со некои нерезонски и неартикулисани коментари. О да, дечкото е голем познавач на тенисот чим доаѓа и коментира ANAl, и нешто у тој стил. Кратко речено тениски експерт.

Дечкото е член од 28 мај,коментираше у тек на меч,има коментирано и за други натпревари,тенис типови,мање битно.
А за АНАЛОТ,ке коментирам бе,ме дразни нервира,немам зборови за тоа,на никого не го личи тоа не камоли на еден голем шампион од рангот на Надал,па сеа го глеам и напред почнал да се дрпа нешо,тегне ли тегне...СТРАШНО

Дечкото е член од 28 мај,коментираше у тек на меч,има коментирано и за други натпревари,тенис типови,мање битно.
А за АНАЛОТ,ке коментирам бе,ме дразни нервира,немам зборови за тоа,на никого не го личи тоа не камоли на еден голем шампион од рангот на Надал,па сеа го глеам и напред почнал да се дрпа нешо,тегне ли тегне...СТРАШНО

Ако ти смета коментирај во фан клуб Џокович, тука се коментира за Ролан Гарос а не за драпање газови и дали тоа ти смета или не. И мене ми сметаат одредени работи кај некои тенисери па ќутам. И прекини со ваквите навреди не само кон Надал туку кон било кој тенисер затоа што ќе изедеш бан, само колку да ти кажам, а на тебе е дали ќе продолжиш или не.

Ако ти смета коментирај во фан клуб Џокович, тука се коментира за Ролан Гарос а не за драпање газови и дали тоа ти смета или не. И мене ми сметаат одредени работи кај некои тенисери па ќутам. И прекини со ваквите навреди не само кон Надал туку кон било кој тенисер затоа што ќе изедеш бан, само колку да ти кажам, а на тебе е дали ќе продолжиш или не.

Ајде бее мажиште бан ли ке јадам бе? :pos:Ако те боли ОЧИГЛЕДНОТО во врска со твојот пулен,не знам ваљда има тема поплаки,пиши таму,сепак не навивам јас за него ти навиваш...

Ја па со кој најдов да се објаснувам. :facepalm:

Утре финалето во женска конкуренција започнува во 15:00 часот, а финалето во машкиот дубл во 16:30. И двата дуела ќе одат директно на Алфа.

Kobe, ne gledas deka se trolovi, namerno te nerviraat? Neka se drapa rafa de, i napred sega neka se drapa, pogolemo maziste e i od djokovic a od trolovive ovde da ne pravam muabet, a da sum rafa, ke si se drapam ke pravam istorija, ke osvojuvam tituli i ke im recam:YOU CAN KISS MY BIG ASS AND NOW YOU CAN KISS ME IN THE FRONT:pos:

За да изгуби финале Рафа треба да го пукне некој стомачен вирус или слично. Иначе, каде бре. Кога сме кај грешката на мрежа штета, требаше само да ја пресече полека немаше потреба од сила.

Kobe, ne gledas deka se trolovi, namerno te nerviraat? Neka se drapa rafa de, i napred sega neka se drapa, pogolemo maziste e i od djokovic a od trolovive ovde da ne pravam muabet, a da sum rafa, ke si se drapam ke pravam istorija, ke osvojuvam tituli i ke im recam:YOU CAN KISS MY BIG ASS AND NOW YOU CAN KISS ME IN THE FRONT:pos:

Какво нервирање бе. Мислев е некој поокеј па ајде да му објаснам како идат работите, понов дека е, ама ништо од тоа. Мене ми е најокеј сега, тврдев одамна дека е непобедлив во три добиени сета, и дека она во Монте Карло нема никакво значење околу неговата игра затоа што таму дојде неспремен, немаше тренирано претходно. Ете се испостави дека сум у право, мило ми е кога е во прашање мојот пулен. А за драпањето, стварно иритира ако не си негов фан, ги разбирам до негде другите што ги нервира тоа, али тие ритуали ниту го прават слаб играч ниту го прават нечовек. За играта што ја прикажува не смее ни збор да се каже и гаќите и боксериците немаат никакво влијание врз неа.

За да изгуби финале Рафа треба да го пукне некој стомачен вирус или слично. Иначе, каде бре. Кога сме кај грешката на мрежа штета, требаше само да ја пресече полека немаше потреба од сила.

Стварно ептен ретко се дешава тоа, а него му се деси во најлош можен момент. Инаку Новак цела кариера мака си мачи со смечовите, и лани во Рим поради еден смеч го изгуби мечот, на 30-30 беше кога Рафа сервираше, чист смеч тој го пукна 10 метри у аут, дури мислам можеше и да го остави топчето да падне затоа што ќе завршеше во аут. Болна точка му се, а се случува да го изневерат во најлош можен момент, како денеска на пример.

Мислам дека Новак не може ништо повеќе да направи околу смечевите најмногу заради видот. Човекот има проблеми со видот и носи леќи. Лесно е да тропаме од тука пред тастатура и да викаме дека може да ја усоврши играта во елементот со смечевите. Често го приметувам кога игра ги ококорува очите, баш ради проблемите со видот. Додадете на тоа сонце што ви блешти во лице и толку треба да зафркнете поен.

Серена боље ќе изигра против Надал него шпанецов.

Neka mi kaze nekoj sega nesto za rafa, pekolni 8 godini igra, dava 200 posto od sebe, i tenisot go vrati pak megju glavnite sportovi, kako samo pusto bese bez nego i dosadno vo teniskiot svet koga bese otsuten i uste eden fakt za toa kolku vredi, izdrza rivalstva i toa teski protiv 2 strasni igraci, federer i djokovic, djokovic kolku i da e dobar igrac ima samo edno rivalstvo, toa e so rafa. bez da mu odzemam bilo sto na nole, no rafa mnogu poveke trpese vo svojata kariera, i dueli i povredi i se, i treba da se ceni toa pa duri i od drugite fanovi.

Мислам дека Новак не може ништо повеќе да направи околу смечевите најмногу заради видот. Човекот има проблеми со видот и носи леќи. Лесно е да тропаме од тука пред тастатура и да викаме дека може да ја усоврши играта во елементот со смечевите. Често го приметувам кога игра ги ококорува очите, баш ради проблемите со видот. Додадете на тоа сонце што ви блешти во лице и толку треба да зафркнете поен.
ne be, tacno e deka ima problemi so vidot ali toa na 4-3 za nego i negov servis mizejki trebase da go realizira, cista rutina, cista. Shteta za nego i negovite fanovi, klucen moment, psihicki ova go udri jako, garant celo vreme penalot mu bese pred oci posle toa, ja bar takov oset imav, igrase, seuste bese u igra ali facata mu bese takva, kisela, u stil, kako mozev bre ...
Ova e one in a million, steta bas denes mu se izdesi, znaci ne promasi, mreza dopre, koga go napravil ova on ? ja ne sum videl najiskreno, moze imal vakov moment ali ne sum go gledal toj mec.

ne be, tacno e deka ima problemi so vidot ali toa na 4-3 za nego i negov servis mizejki trebase da go realizira, cista rutina, cista. Shteta za nego i negovite fanovi, klucen moment, psihicki ova go udri jako, garant celo vreme penalot mu bese pred oci posle toa, ja bar takov oset imav, igrase, seuste bese u igra ali facata mu bese takva, kisela, u stil, kako mozev bre ...
Ova e one in a million, steta bas denes mu se izdesi, znaci ne promasi, mreza dopre, koga go napravil ova on ? ja ne sum videl najiskreno, moze imal vakov moment ali ne sum go gledal toj mec.
Mu se sluci covek e , ne e robot, i mene mi e zal , rekov nisto ne mu odzemam na nole no toa e , posto se i dvajcata vrvni sportisti, nijansi odlucuvaat a vo ovoj slucaj nepromislena postapka od strana na novak. Life goes on.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Зборувам генерално во однос на проблемот околу Новак и смечевите, не за конкретниот поен кој го посочуваш. Макар што ако јас добро се сеќавам едно три смечеви од чиста позиција ги заби во мрежа денеска. Сепак, земено се на се, кога е проблем со вид во прашање не можам да го занемарам тој момент. Баш и со оние со кои го следев мечот денеска го дискутирав ова. Замисли што значи топчето да го гледаш цело време од твоја страна кон противникот и обратно, а потоа инстант да кренеш глава во небо и да ти заблешти сонце во очи. Нималку едноставна ситуација. А денеска на РГ блештеше сонце.

Инаку околу она со мрежата. Што да ти кажам. И јас како фан на Рафа гледав и не ми се веруваше што му се случи. Ама инерција го повлече и што ќе правиш.

Инаку што мислите ќе биде ли ова мечот на годината? Може ли да погледнеме уште подобар меч од овој годинава? Јас мислев Новак Вавринка ќе биде мечот, но ова е веќе нешто невидено. Што би рекол брат ми, го гледам Рафа и не ми се верува како не му се распаѓа телото. Не е нормално онолку да се трча. Може ли да добиеме инфо колку истрчаа денеска? Никогаш не ми текнало да побарам нешто такво. Ајде на фудбал пишуваат како инфо, во тенис не се сеќавам да сум забележала такво нешто. Знам дека движењата и трчањата не можат ниту да се споредат, но сепак.

Pozitivnoto od deneshniot mech za mene e igrata na Novak sporedeno so generalno igrata od americhkata turneja pa navamu .Me raduva shto koga saka moze da igra , me zamisli so tie nekolku poznati porazi godinava , no gledam deka toa e od toj negoviot ebivetar odnos kon nekoi mechevi. Izgubi malce poeni , tronot mu e nedopirliv , a zavrshi sezonata na zemja . E sega e druga pricha ,se selime vo negovata prirodna sredina , brzite tereni .Koga ke se pogledne nazad , si ostavi prostor (tvrdam nesakajki ,epten pristrasnite demek kalkuliral) proletta 2014 da znee bodovi na mastersite.
So ovakva igra na beton ke e nepobedliv, denes da beshe beton ili treva ke imashe duplo vineri. Samo da e zdrav i da nema povredi.
Edno info , francuskiot Lekip pred 20 dena pravel anketa koj ke dominira vo svetskiot tenis do 2018 . Najmogu glasovi okolu 20 posto ima Novak , interesno Nadal go nema vo prvite deset. Tabelata e malku chudna ama eve shto mislat francuzite

1. Grigor Dimitrov (22 godine, 28. na ATP listi) - 18 odsto glasova
2. Benoa Per (24 godine, 26. ATP) - 14 odsto
3. Endi Mari (26 godina, 2. ATP) - 13 odsto
4. Miloš Raonić (22 godine, 16. ATP) - 8 odsto
5. Novak Đoković (26 godina, 1. ATP) - 20 odsto
6. Kei Nišikori (23 godine, 15. ATP) - 6 odsto
7. Bernard Tomić (20 godina, 61. ATP) - 4 odsto
8. Ernest Gulbis (24 godine, 40. ATP) - 6 odsto
9. Jirži Janovič (22 godine, 23. ATP) - 6 odsto
10. Džek Sok (20 godina, 118. ATP) - 5 odsto

Статус
Затворена за нови мислења.