Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Bogami poslednite godini od negovata kariera igrase kako Radwanska..Pain in the ass bese so slajsot.. :)

Мораше да игра бекенд слајс, затоа што тој немаше добар офанзивен бекенд, а неговите противници бегаа од неговиот форхенд како Ѓаолот од крст.

:)

Инаку, Родик беше фаца играч, а неговите интервјуа после мечевите се легендарни. Ја имаше таа несреќа да игра кога Федекс беше во најдобра форма, инаку заслужи барем еден Вимблдон.

--- надополнето: 7 јуни 2013 во 09:23 ---
Ajde maria unisti ja taa crncugata!

:icon_lol::icon_lol:

Секогаш си викам Серена може и против мажите :) , 200 на саат сервите хаха.

На еуроспорт 2 Матс игра,интересно е да се видат старите. :)

Bogami poslednite godini od negovata kariera igrase kako Radwanska..Pain in the ass bese so slajsot.. :)

Абе слајс многу офанзивни играат, еве Федерер на трева исклучително многу го користи слајсот, а нема ни Д од дефанзивен играч. Родик, еден од најдобрите сервери некогаш во овој спорт, не може да биде поврзан со зборот дефанзива па што сака нека е. :)
Дефанзивци се претежно Шпанците и Јужно Американците, односно земјашите. Овие што сакаат брзи подлоги нема кај нив дефанзива, рокање јак прв сервис и игра на мрежа.

Уште само 25 минути до почетокот на 1/2 финалето. Времето во Париз прекрасно, нема никакви најави за дожд, значи ќе гледаме тенис без прекини.

Вамос Рафа !!! Ме фаќа еуфорија ко ја да играм...

Една работа ме занима, го покрија ли теренот во Монте Карло кога заврна на претходниот дуел на Надал и Ѓоковиќ?

Една работа ме занима, го покрија ли теренот во Монте Карло кога заврна на претходниот дуел на Надал и Ѓоковиќ?

Мислиш дали ставија церада на теренот? Да, ставија ако мислиш на тоа, а ако мислиш за покрив нема покрив во Монте Карло. :)

Нема што да бара Новак денес со овој очаен бекхенд.

tolku ke se iscrpat ovie dvajca sto drugiot vo finaleto moze da kjari od taa situacija. Nadal sega za sega nema mnogu neinudeni greski i tuka e razlikata, poveke na sah partija lici, umstvena igra.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom