Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
a da i gi dadat site slemovi godinava na tenkov, ne e interesno vaka. Pa i ovie teniserkive vlezi i ti malce u teretana, zajakni :D

Тие што тренираат или планираат да тренираат тенис, учете од Серена!!! Тaа е пример за прав профеционалец, кој го гази противникот до крај, без застанување и грам почит кон него. Води Серена 6-0 3-0, прави грешка и се тресна од земја зашто згрешила. Ма цела Македонија треба да учи од неа, во сите спортови, ова е најголемиот наш проблем, кога водиме премногу се опуштаме.
Секоја чест за Серена, абе ја изгази матер и еба, дури жал ми падна за Ерани, не знам како не и се плачеше. Мене некој да ме изгази на оној начин ќе се откажам жими се, абе поен не можеше да земе, а е во топ 10. :eek: 39-2 во винери :eek::eek::eek::eek::eek: Не знам што да кажам, Марија нека му ја мисли во сабота, прашање е колку гемови ќе земе. Сигурно нема да е овој резултат, но нема теоретска шанса против Серена.

Ова не беше хумано. Стварно не знам зашто не ја ставив на гемови.

Сеа за во сабота, добро не е Шарапова Ерани, јасно е дека Серена фаворит ама не ја откажувајте скрос Марија. Треба да не и е денот па да изгуби или Маша да игра погодувајќи линии..

Последниве две победи на Ферер
- против Андерсон 6-3 6-1 6-1
- против Робредо 6-2 6-1 6-1

:eek::eek::eek:

Ме разубедија резултативе да играм на Цонга во кладилница , иако ме влече дека ќе го гледаме во финале домаќинот.

Цонга освојува годината. Утре Џоко го гази Надал 3-1.

Штета што Серена се повреди на Австралија Опен па не успеа да освои, иначе заслужува све да освои годинава.

Ѓоковиќ- Надал, типувам во 5 сета, маратонски меч. Некако сезонава ми се ептен изедначени овие двајца и стварно би бил изненаден ако нема 5 сета
Цонга- Ферер , одсекогаш сум бил анти-Ферер фан, поради неговата пасивна игра (за иронијата да биде поголема, навивав за Родик, па сега откако замина во пензија навивам за Мареј, двајцата можи најдефанзивно ориентирани АТП играчи, поточно едни од најдефанзивно ориентираните), некако срцето ми вели оти утре конечно е време Ферер да се издигне над се и еднаш да добие голем натпревар. Со неговата константна форма последниве 2-3 години, дефинитивно заслужува едно Грен Слем финале, како и да е, утре не чека возбудлив ден, само штета што ќе го нема Федерер....

moshne samouverena izjava na Novak , a i dodusha prv pat chitame izjava od nego pred natprevarot da izjavuva oti ke pobedi , obichno izjavite mu se rezervirani. Dali navistina taka se chustvuva ili e psihovojna pred natprevarot , utre ke znaeme
Imam plan i samouvereno ću izaći na teren. Znam šta je potrebno za pobedu protiv Nadala. Pobediću. O tome razmišljam", rekao je Đoković, preneli su francuski mediji.

Ретко кога имало вакви изедначени дуели за влез у финале...
Прекрасни мечеви не очекуваат денес...
Мислам дека ке гледаме Шпанско финале ....

Ѓоковиќ- Надал, типувам во 5 сета, маратонски меч. Некако сезонава ми се ептен изедначени овие двајца и стварно би бил изненаден ако нема 5 сета
Цонга- Ферер , одсекогаш сум бил анти-Ферер фан, поради неговата пасивна игра (за иронијата да биде поголема, навивав за Родик, па сега откако замина во пензија навивам за Мареј, двајцата можи најдефанзивно ориентирани АТП играчи, поточно едни од најдефанзивно ориентираните), некако срцето ми вели оти утре конечно е време Ферер да се издигне над се и еднаш да добие голем натпревар. Со неговата константна форма последниве 2-3 години, дефинитивно заслужува едно Грен Слем финале, како и да е, утре не чека возбудлив ден, само штета што ќе го нема Федерер....

Родик никогаш не бил дефанзивен играч. :)

Мислам дека на Серена ќе и биде полесно со Шарапова во финалето, отколку Азаренка, не дека немаше да победи туку Азаренка ќе можеше повеќе да и се спротивстави и да ја намачи. Очекувам дури и Серена да земе сет со 0, па со 4 компири да го заврши турнирот( мислам дека сега се изедначени со Јанкович со по 3).Марија се блокира против Серена, и мечот го губи уште во соблекувална.
Кај машките откако Федерер и Гаске ми испаднаа, навивам за Цонга. Мислам дека заслужува да освои гренд слем пред својата публика, и мислам дека баш они ќе го „дигнат“ да стигне барем до финале.
Во другото полуфинале, типувам на Надал во 4 сета.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom