Еванѓелиа Ванѓа Димитрова - Мистерија или?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нешто интересно да споделам со вас. ГЛедав сега брзо еден руски документарец за Баба Ванѓа и низ цел докуемнтарец беше кажувана бугарка ама едно не ми беше јасно тоа е ова:Прегледај го приврзокот 42915

горе десно под националност што пишува? нека ми објаснат и браќата наши од Бугарија по можност. И дали се знае кај е овој документ сега?
Еве го и документарецот:
Во националност се пишува Македонка! Никогаш не се пишала бугарка.
http://grid.mk/read/news/505188121/3283441/baba-vangja-nikogash-ne-bila-bugarka-foto-od-pasoshot-dokraj-se-pishuvala-makedonka
Нема што да ти објаснуваат апашите, пред фактите и Боговите молчат.

3

321456

Гостин
Тешко нас ако дојдовме да се гордееме со една трчи лажи бајачка.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Тешко нас ако дојдовме да се гордееме со една трчи лажи бајачка.

Ти очигледно ништо не знаеш за неа.
Баба Ванѓа беше прогласена за национално богатсво во комунистичка Бугарија.

W

Werther

Гостин
Фирерот бил кај нејзе на сеанса. Прочитај ако не ми веруваш.

3

321456

Гостин
И што ако била „национално богатство“? Како диктаторските режимите божем се показател за нешто добро. Тие само ја искористувале ситуацијата за пропаганда, ништо повеќе.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
И што ако била „национално богатство“? Како диктаторските режимите божем се показател за нешто добро. Тие само ја искористувале ситуацијата за пропаганда, ништо повеќе.

Не, сега имаме гледачи како Дуле, Иван, Сабина и остала багра гледарици, кои ги фаќаат девојките за газ, им ги кинат златните ланчиња и им ги фрлаат, демек магија имало направено, а после си ги земаат, или им наплатуваат високи сметки на гледачите од телевизија.
Жената имаше способности кои не се објаснуваат. Кај неа одеа луѓе шо стварно имаа мака, а некоја што симпатијата не и се јаува и таа не знае што да прави. Мислам, таа таквите не ги ни примала.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 12:33 ---
Поим неам шо му рекла, али знам накурчен излегол од тоа подрумот.

Дуле да не ти кажа? ;)
Он ги знае тие муабети у вражачките кругови.

3

321456

Гостин
Не, сега имаме гледачи како Дуле, Иван, Сабина и остала багра гледарици, кои ги фаќаат девојките за газ, им ги кинат златните ланчиња и им ги фрлаат, демек магија имало направено, а после си ги земаат, или им наплатуваат високи сметки на гледачите од телевизија.
Жената имаше способности кои не се објаснуваат. Кај неа одеа луѓе шо стварно имаа мака, а некоја што симпатијата не и се јаува и таа не знае што да прави. Мислам, таа таквите не ги ни примала.
Да не се лажеме, такви работи не постојат. Тоа што си читала за Баба Ванѓа се од трета рака, нема оригинални извори за наводните работи кои ги правела или кажала, со оглед на контроверзите и нејзина поврзаност со режимот и службите, немањето докази од прва рака и самата невозможност за тие натприродни работи, може целосно да се отфрлат сите тврдења поврзани со неа.

Не била ништо повеќе од тие кои ги наброја, ама под превезот на митовите кои се вртат околу нејзиното дело, денес е ставена на еден пиедестал на национална гордост, кога реално била само една алатка за пропаганда, а претходно само една заблудена бајачка.

W

Werther

Гостин
Дуле да не ти кажа? ;)
Он ги знае тие муабети у вражачките кругови.
Та само Дуле ли е добро информиран во оваа бранша ? Јас сум одлично информиран исто. Добро ги познавам историјатот и развитокот, а исто така и тековните случувања и активности.

Не ме потценувај !

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Та само Дуле ли е добро информиран во оваа бранша ? Јас сум одлично информиран исто. Добро ги познавам историјатот и развитокот, а исто така и тековните случувања и активности.

Не ме потценувај !

Леле, испричавам се. ЈАс мислев да не сте викале духови заедно со Дуле. :D
Знам дека си одлично информиран, не те потценувам.:confused:

W

Werther

Гостин
Извини Ангелина, што не го видов ова порано. Дали можеш да кажеш нешто за тие „способности кои не се објаснувале“ ? Пример некој, што и да е ?

Јас на пример, мислам дека голема грешка направиле што на дрталото не и ја скинале главата со време.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Според документираните транскрипти на разговорот, Баба Ванѓа, уште од врата му се обратила со зборовите: „Синко бе, плуќава влага ми ги јаде у подрумов, не се диши. Ти си чоек од положај, дај нешо помогни ова мемлава да ја решиме, ќе ме дотепа офтика. После дојди на раат да ти кажам шо ќе се деси и по кој редослед.“

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Сигурно му кажала дека гасот ќе поскапи.

Патем кажано сега добив визија лично од баба Ванѓа, ми кажа дека постов ќе ми биде избришан.

Kajgana Shop

На врв Bottom