Еванѓелиа Ванѓа Димитрова - Мистерија или?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.341
Поени од реакции
84.549
Единствено нешто што ја прашале и што одговорила, а за што сум сигурен дека е така, е дека рекла дека Македонија и Бугарија ќе се обединат, и ќе се живее многу добро ....
Нејзината изјава која се однесувала на Македонија е: "Дека е текло, пак ќе си тече..." Ова, многумина го протолкуваа како тебе.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
За моќта незнам, ама имам читано за многу нејзини природни лекови од билки, алтернативна медицина и слично...
Каде може да најдам? :)
Единствено нешто што ја прашале и што одговорила, а за што сум сигурен дека е така, е дека рекла дека Македонија и Бугарија ќе се обединат, и ќе се живее многу добро . Дали мислела на ЕУ , или на држава некоја, не кажала попрецизно. Исто кажала дека кога со Европа ќе владеат муслиманите луѓето ќе живеат многу подобро од сега. Се друго што читам на форумов е или шпекулација или од Нострадамус земано.
Нејзината изјава која се однесувала на Македонија е: "Дека е текло, пак ќе си тече..." Ова, многумина го протолкуваа како тебе.
Исто и јас се сложувам со ова. Дел е веќе вистина.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
S

Sheldon Cooper

Гостин
Е ајде де, не е бугарскиот толку стран јазик. Сѐ се разбира :)

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Каде може да најдам? :)

Исто и јас се сложувам со ова. Дел е веќе вистина.
Не ми се верува дека некој посакува обединување со Бугарија, ако добро разбрав. Зошто постојано бараме некој да не обедини? Што ни фали сами, килави ли сме па се некој треба да не љуља

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Нешто интересно да споделам со вас. ГЛедав сега брзо еден руски документарец за Баба Ванѓа и низ цел докуемнтарец беше кажувана бугарка ама едно не ми беше јасно тоа е ова: VANGJA.png

горе десно под националност што пишува? нека ми објаснат и браќата наши од Бугарија по можност. И дали се знае кај е овој документ сега?
Еве го и документарецот:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
И за Беровското езеро беше рекла дека ќе се сруши и ќе го однесе с.Ратево во 2010 година па сеуште си стои!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Читаш ли барем последен пост или само опали онака колку да кажеш нешто?

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Читаш ли барем последен пост или само опали онака колку да кажеш нешто?
Онака испалив ко од пушка! многу работи сум слушал што рекла а не биле сторени! Проблем околку тоа??

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Јас имам слушано дека кај неа оделе и чекале, а таа кажувала кој да влезе.
„Нека влезе човекот со зелените пантолони.“
И не прашувала што е проблемот, туку веданаш кажувала што да се прави.
Секогаш се работело за ситуации од кои медицината кренала раце. Значи немало „Ме остави дечкото, што да правам“. Колку што знам, самата им велела: Бегајте од овде, вие немате пробелем.
Во сред комунистичка Бугарија, таа беше прогласена за национално богатство.
Има црква, која веројатно е подигната од неа, или во нејзина чест, ама е многу необична и малку морничава. Фрескописот ако може така да се каже, е речиси надреалистички...

Има една анегдота. Кога била девојче, поминала покрај неколку момчиња што стоеле, и едниот почнал да и се потсмева оти е слепа. А таа му рекла: Немој да ми се потсмеваш, еден ден ќе ми бидеш маж.
И така се случило.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Mojata zena ima odeno kaj nea licno....se i pogodila..
Bez da ja prasha nishto i rekla deka kaj nea nema lek za majka i....bash toa i beshe pricinata za odenje...
Veruvam i vo nejnite predskazuvanja.....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кои се предвидувањата на Баба Ванѓа

Новиот ѕвезден систем ќе биде дом на нашите потомци. Во, за нас далечната, 4509 година човештвото ќе се развие до тој степен што ќе може да комуницира со Бог.

Kajgana Shop

На врв Bottom