Изневерени после 5+ години врска, спремни за брак. Што би направиле?

B

babsyy

Гостин
Рачунајте, толку сте повредени што не ви се живее.
Сум била во ваква ситуација после врска, кога буквално се' што сум можела сум вложила на неа. Единствено во тие моменти е потребно рационално размислување. Извлекување на поука од сите грешки. Дека уствари можеш да живееш без буквално секоја особа од твојот живот, и дека простувањето на било какво понижување во врската на тебе како личност води само кон низа на уште многу други. Затоа се става крај на врската, сфаќаш дека си испаднал џекес, рачунаш pros и cons , и чекаш само по себе да ти се појави особа со исти интереси, карактер, ставови во животот и се чудиш како уствари си можел да поминеш икс години со личност која не те цени и да преминуваш преку било какво деградирање. Затоа што човек што сака, не повредува ниту понижува. Па зошто уништување на својот и на неговиот живот, кога енергијата можеш да си ја насочиш на многу попродуктивни ствари и луѓе што вредат. Ја отпишуваш целосно личноста од твојот живот, си ја повраќаш самодовербата и почнуваш одново само што овојпат не идеш all in уште од почеток, туку имаш искуство плус, си претпазлив и попаметен ваљда. Крај краева ,,секое лошо за добро е, што и да е ќе помине. " :)

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
вака сеа, можи различно да би изреагирал човек во зависност од ситуацијата кога ќе дознае дека му чукнал/а превара :D
првата ситуација е да ги фатиш на дело. лично јас на нерва би ги убил двајцата и би ги одлежал (со добри адвокати негде од 10-16 години взатвор)
втората ситуација е да ти кажат, е сеа тука пак се можни се 2 ситуации, значи од ко ќе разбериш одиш (ако си смирен тип) ќе пробаш да го решиш проблемот на мирен начин односно и кажваш „еби се курво, терај си по твојот пат јас по мојот“ и тие 5-6 години ко да не постоеле другата вечер одиш во некоја дискотека со другарите и се прајш магија, се женско шо мрда да издупиш за инает нејзин. сеа втората ситуација (ако си некој нервозен тип шо не трпи, одиш и ги тепаш до тој степен да неможат да имаат деца па да зажалат двајцата (можно е да се одлежи од 3 месеци до даље взатвор).
трета ситуација го вртиш грбот (повреден од случките) и исчезнуваш, па мораш да најдиш начин да заборавиш и да ги излечиш раните. послем то пак од почеток со ум во глата.
вака нешто од моја перспектива, на прво место треба да размислуваш за последиците итн. вака напишано малце нереално испаѓа ама то е. не сум имал таква ситуација а ни сакам да имам :D

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Никогаш не сум била изневерена, но мислам дека прво малку ќе се исплачам, а потоа ќе сум смирена. За детето, па ќе си го чуваме, но тоа е деликатна ситуација. Како прво, да ја гледам личноста (поради детето би морало) толку често е неубаво, а второ, за самото дете не е добро. Но тоа е.

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
едно два три пати лева, десна, лева, десна, па ќе отидам кај мајка и и татко и и ќе им кажам у очи дека ќерка и е ороспија, а на крај краева кој и ибе матер бе

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
едно два три пати лева, десна, лева, десна, па ќе отидам кај мајка и и татко и и ќе им кажам у очи дека ќерка и е ороспија, а на крај краева кој и ибе матер бе
I so ako im kazes?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Екшли добра тактика е да каеш на нејзините. Цела фамилија ќе се усрами од неа (колку и да ја сакаат, не е исто више, особено ако се поштени).
Шо значи и ја сечеш поддршката од семесјтвото.
Хмм..паметно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Мене маусот да ми откаже ненадејно ми доаѓа да се самоубијам, не пак.. :(

Сериозно, нагонот е инстантен и има многу случаи каде се понесени од истиот и навистина резултирало со самоубиство, или еве убиство. Ретардирано е вака во среќна врска или со влажните марамчиња до вас пошо е 4 am а курот нема да ве изневери со друга рака, да осудувате некој. 5+ години воопшто не се малку и ненадејно изненадување од тој степен поготово кога сте во илузија дека све е розево како од-никој-друг-чепнато вагината на девојка ви воопшто не треба да претставува срам што сте скршени на мал милион пар4иња. Само човечко е.

Јас сигурно не би функционирал една недела, буквално нефункционирање. После еден месец би почнал да се хранам и детоксирам од алкохол. Одпосле мачо филмот и обидот-за-пребол кога нејзините цицки ги гледаш кај секоја.
И после една ипол врска, ти можеби ќе можеш во иста да се опуштиш.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Заебана тема за тие што треба да претпоставуваат што ќе направат, а се надевам ќе пише и некој од тие (ако има такви) што доживеале вакво нешто.
Гледам многумина се чудат ради помислата на убиство/самоубиство и слично. Мене воопшто не ми се чудни и таквите разврски, имало примери на смирени и нормални луѓе што знаеле да одлепат и да направат нешто несвојствено за нив, па оние со слаб карактер и помисла дека ја изгубиле единствената личност со која можат да бидат често завршуваат и со самоубиство.
Како и да е, многу варијанти се во игра, јас на пр. глупо звучи али да треба да бирам, би одбрал да го дознаам ова индиректно дали од неа од нејзиниот швалер или од други мои блиски луѓе не е битно. Полошата варијанта е фаќање на дело. Тука се тие ситуации каде човек може да направи непланирани потези. Еве сликата нека ви удри во глава (се обраќам на машкиот пол конкретно) како влегувате и ја фаќате вашата огромна љубов како се работи во доги поза со моменталниот среќник-швалер, или да речеме како клечи и дува, да не продолжувам доволна збеснува моментов, сигурно 90 посто замислуваат како им ги кршат коските на двајцата. Во овој случај од овој аспект кажувам дека би се обидел да ги исфрлам од дома без алишта па нека чукаат од врата до врата ако сакаат да не ги види цело маало пред зграда, ќе ги усрамам до некаде бар. Секако сигурно ќе има пружање отпор па многу е можно да дојде и до физичка пресметка, дали јас ќе го јадам подебелиот крај или тие ќе се види од ситуацијата.
Доколку се случи првата и во случајов подобра варијанта, т.е. да дознаам на друг начин за ова неверство, ако не знае она дека сум свесен за тоа што се случува, свикувам вечера нормална со нејзе и нејзиното семејство и тука ги отворам картите и ја посрамотувам ем нејзе ем нив, сигурно има и некои удари на масата со тупаница за да сфатат дека не сум толку смирен како што навидум делувам, и да знаат дека треба да се чистат сите од мојот живот, засекогаш. Доколку пак она лично ми каже, мислам дека ќе издржам да бидам смирен (под смирен подразбирам да не претепам некого) кажуваме дека тоа е тоа и треба да се продолжи понатака, јас пак ќе ги известам нејзините за постапките што довеле до ова, чисто да биде колку толку посрамотена.
Од наведените опции во првиот пост секако последна опција не за оваа ситуација туку општо во животот, можеби и воопшто не постои како опција - е самоубиството. Не вреди за никој да си го одземаш сопствениот живот, особено за некој што не вредел.

Многу издолжив изгледа али гледав да ги опфатам повеќето можни аспекти ситуации и опции, нормално ова се е "што би било кад би било", се надевам нема некогаш да доживеам моменти слични на овие, исто и вие :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Најлошата варијанта што ми се увртува во глава - Да му го сецнам. И онака више направил едно дете, нема да му треба, доста му е.
Веројатно ако се мрднам малце повеќе, не гарантирам дека ова нема да се случи.

По живот не би посегнувала, зборам за негов, зошто за мој не доаѓа предвид. Нема што јас да се самоубивам заради будала, тој ако сака нека повели.
Не би функционирала некое време, може и подолго време.
Не би верувала ни во никој друг штом човекот што тооолку сум го сакала ме изневерил.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Љубовта сакале неќеле да признаеме е дрога на ниво негде на кокаинот.
Некои се заљубени, други работат ко коњи, трети спортуваат ко магариња, четврти се зависници од игри на компјутер (таканаречени гејмери), пети гледаат филмови ко манијаци, шести јадат ко говеда, седми се пукаат у вена, осми си пијат алкохол наместо вода, на девети цел свет им се децата, заедничко за сите набројани (а и многу ненабројани) е што сето ова спаѓа во зависности, тоа е се исто срање само што некои ствари луѓето ги гледаат ко позитивни а други ко негативни, реалноста е сосем поинаква, се се тоа фиксови и кога ќе ни ги одземат ние патиме ли патиме за да пак потоа се навлечеме на исто или друго нешто за пак да го изгубиме и пак да патиме...чудна направија сме ние луѓето :confused:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Не знам зошто ви е чудно, но има луѓе што стварно би биле во состојба да се убијат по ваков настан. Посебно ако се' што имале вложиле во таа врска.
Па не и баш чудно случајот е прилично екстремен знам луѓе за многу помалку што би направиле таков чекор(или барем прават доволно драма :confused:, сепак инстинктот за преживување не е баш така мал).
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 05:38 ---
Некогаш се случува саканата личност ненамерно да ја повредиш :)
И јас тоа сакав да кажам, но сепак две различни работи се за некои такви ненамерни грешки горе/доле зависи до поединецот лесно се простува, а за да му простиш на некој како во примерот дека „цела година ненамерно те варал“ треба да си ептен глуп/а.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 06:02 ---

@Isak Keyten
Што би направил не знам искрено не сум имал такви врски за да кажам од искуство така да некако нема логика да давам претпоставки.

‘I have no data yet. It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts’ Sherlock Holmes,
Можам само да кажам што не би направил т.е не би се самоубил или би ги убил нив(барем додека сум под здрав разум секако има исклучоци како погоре ако на пример ги фатиш на дело и адреналинот си го направи своето иако дури и тогаш не верувам дека би направил такво нешто сепак бидејќи се немам во таква ситуација најдено го кажувам ова со резерва)

Инаку доколку ми се случи такво нешто и од равенката ги исклучиме емоционалните варијабли отприлика вака би се однесувал. :cool:

http://www.literotica.com/s/the-honey-trap :cautious:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Сите вие што ќе убивате или ќе правите други глупости, плукнете си у пазувите да не доживеете такво нешто.
И какво самоубиство бе? Гајрет таму :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Никој не вика дека ќе ви оправдано убивањето или самоубиството. Ама заборавате дека крај - во тој момент не ви се живее. Тотално скршени - и одлепувате. Прашувам кон која страна би одлепиле попрво.
It`s not a choice on which side you go down.

Поентата е како и дали ќе се вратиш барем малку во колосек.
Трудна од бившиот. А јас да основам фамилија со туѓ плод. Шо знам...
Сценарија и разумни одговори еве:
1. Таа ќе остане сама со плодот, пошо овој бившиот си сакал само да си го искористи алатот некаде. Ќе и` биде тешко.
2. Таа ќе отиде со бившиот и ќе си основаат фамилија.

Во двата случаја заедничкиот живот помеѓу нас двајца завршува тука.

Случај кога би прогледал низ прсти
1. Ќе остане трудна и сама. Ќе се сожалам поради тоа што сеуште ја сакам. Ќе основаме вештачко семејство. Нејзе сеуште ќе и` шета опавчето.

Тоа е кога би било идеално се` или без никаков акцент кон пропратните ефекти.
Да би попиздил. би и тоа како. Да би немал желба за живот, во моментот , би немал. Но да би потегнал на самоубилачки чекор, не би. Сепак ваквиве работи се дешаваат. Може многу и да влијаат во животот па и да го сменат неговиот тек, но нема шанса да го завршат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова речиси редовно се случува во врски +10. Можеби не се трудни бившите, али речиси секоја трета врска вака пукнува. Ништо нема да направиш, ни да убиеш ни да се самоубиш. Ќе се дереш, ќе викаш, ќе пцуеш, ќе кршиш зависи од темпераментот што секој човек го поседува, особата која што изневерува ќе си замине, ти ќе си останеш со прстот во уста и полн со бес. За три месеци ќе се чувствуваш подобро, подоцна ќе се појави интересна особа и за некоја година ќе се смееш на себе си која будала си бил.
Не дека нема да веруваш, туку ќе ги отвориш малку повеќе очите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom