Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 јули 2009
Мислења
24
Поени од реакции
22
Прво, не почитуваш тоа што имал (или уште има) девојка. Лошо, туѓото можеби е послатко, али не се чепка. Не за друго, може и тебе да ти се случи истото, сигурно нема да ти е убаво.
Второ, дечко ти, воопшто не ни те интересира тебе, не го рецкаш ни 2 посто. Што не го оставиш кога гледаш дека по други ти одат очите?

И трето, остај овој што те зафркавал, ами ти му придаваш ептен големо значење со тоа што го бараш. Ко манијак сигурно му изгледаш штом го бараш секој ден, иако ти дал до знаење дека те зезал само. Па испцуј го во мислите онака фино лепо и заборави го.
Ја го рецкам дечкоми многу посто, но ете нзз ни јас шо се деши.. Знам дека го почитувам, во спротивно не би била со него.. Овој ми е и ми бил слаба точка од ко знам за сакање, зарем не го свати тоа од постов погоре.. Тој ми пишуваше по 2-3 пораки ко не му кревав. тој беше со го започна ова, сакам да се решам со тоа манјак нема да бидам повеке

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
На темата: нели пред некое време зборевме дека момците гледаат во други девојки, дури и ако се во врска? Е па и девојките гледаат во други момци - последниов пример тоа го покажува.

До сите момци: Чувајте си ги девојките и искажувајте им љубов, зашто има други момци што се спремни да го сторат истото. Ако вашите девојки посакаат љубов, ќе ја побараат, ако не ја добиваат доволно од вас.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Незнае девојчето шо и се деши...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
(пред да ме нападнат жениве од форумов)

Девојчево според мене не е жртва во случајот ....(пошто нели, дечко и го јаде од двајца несвесно), додека девојка му свесно си прави некои работи - зашто шмекерот од локалниот кафиќ и бил слаба точка :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Ја го рецкам дечкоми многу посто, но ете нзз ни јас шо се деши.. Знам дека го почитувам, во спротивно не би била со него.. Овој ми е и ми бил слаба точка од ко знам за сакање, зарем не го свати тоа од постов погоре.. Тој ми пишуваше по 2-3 пораки ко не му кревав. тој беше со го започна ова, сакам да се решам со тоа манјак нема да бидам повеке
Јас од тоа што си пишала сфатив дека ти си сакала и со овој нешто да почнеш, без разлика на дечко ти, али дека не си знаела како ќе се одвива ситуацијата со типов, па затоа си седела на две столчиња.
Тоа не е почит спрема некој, да се разбереме. Да го држиш ко резерва. И да знаеш што е сакање, не верувам дека би се осудила да се сретнеш со некој, да пишуваш пораки и да се слушаш по телефон, па колку и тој да ти бил слаба точка. Башка и ништо не си имала со првиов за да ти биде тој слаба точка.
Твоја работа што и како тераш, али многу си контрадикторна во ставовите и во тоа што правиш.

Член од
14 јули 2009
Мислења
24
Поени од реакции
22
Јас од тоа што си пишала сфатив дека ти си сакала и со овој нешто да почнеш, без разлика на дечко ти, али дека не си знаела како ќе се одвива ситуацијата со типов, па затоа си седела на две столчиња.
Тоа не е почит спрема некој, да се разбереме. Да го држиш ко резерва. И да знаеш што е сакање, не верувам дека би се осудила да се сретнеш со некој, да пишуваш пораки и да се слушаш по телефон, па колку и тој да ти бил слаба точка. Башка и ништо не си имала со првиов за да ти биде тој слаба точка.
Твоја работа што и како тераш, али многу си контрадикторна во ставовите и во тоа што правиш.
Okey ja svativ greskata, jasno mi e deka ne e vo red toa so mu go napraviv na deckomi.. Vi blagodaram iako ne ja sogledavte pricinata za koja ja pisav.. Morav da upotrebam odbranben mehanizam, poso ne me razbravte deka baram kako da postapam, no jasno mi e sega.. Fala ;)
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 16:10 ---
Okey ja svativ greskata, jasno mi e deka ne e vo red toa so mu go napraviv na deckomi.. Vi blagodaram iako ne ja sogledavte pricinata za koja ja pisav.. Morav da upotrebam odbranben mehanizam, poso ne me razbravte deka baram kako da postapam, no jasno mi e sega.. Fala ;)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087

Сите разбравме дека ти всушност бараш совет за како да се откачиш од типот што тебе веќе те откачил. И ти рековме дека најдобро е да заборавиш на него и да си тераш со дечко ти, доколку нели, сеуште мислиш дека треба. Не сфаќам што не сме те разбрале.
Како и да е, повеќе памет за во иднина. :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ме интересира дали може некој проблем (неповрзан со секс/мене) да и влијае на девојкава ? Психички или нешто??

У задњиве неколку дена, таман ќе почнеме, онака жустро и се собира ..... нешо непријатно да не и е а у ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Си го почитуваш дечкото, а си правела по два три саата муабет со друг маж кој сакал да те легне?

:icon_lol:

Ова е нова дефиниција на зборот почит за која јас немав слушнато досега...

Знаеш како се почитува дечкото? Кога прв пат се обидел ликот да те комуницира, си требало да му кажеш на дечко ти. Не ти текна нешто толку едноставно?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ме интересира дали може некој проблем (неповрзан со секс/мене) да и влијае на девојкава ? Психички или нешто??

У задњиве неколку дена, таман ќе почнеме, онака жустро и се собира ..... нешо непријатно да не и е а у ?

Секако дека ѝ влијае... Девојка ти е. Особено ѝ влијае кога ѝ навлегуваш и/или непосредно пред тоа (сака да знае кого прима... не сака проблематични навлегуватели, како ниту секоја девојка).

А каков проблем имаш?

Vikt0rija

Зависничка
Член од
10 јуни 2013
Мислења
7
Поени од реакции
7
Веќе месец дена го пратам форумов но немав потреба да се најавувам, така да овој ми е прв пост и мислам дека темава е најсоодветна.
Знам дека на мојов пост ке се издебилат редовните тролови кои од досада дремат на форумов, но сепак би сакала да ве замолам за помош.

Со дечкоми сеуште не сме имале секс, но неколку пати сме сакале да го направиме тоа но сеуште мислам дека не сум спремна :/. Ок, тоа е воведот, главниот проблем поради кој пишувам е кај него, доволно е 2 минути да му го дркам или барем 20-30 секунди да го "пушам" "органот" и тој свршува.Не е ова само за првото свршување, секое наредно е брзо (4,5,6то) Дали некој пар (поточно машко) се сретнал со овој проблем? Дали е преосетлив, ненадарен или тоа е нормално . Чаре?
*
колку пати и да сврши сеуште му е кренат (дали е тоа нормално?)

Доколку мислите дека би требало да се обрати на доктор, каде (кој оддел) би бил најсоодветен?

кога веќе прашувам да си прашам и за мене :oops: дали има разлика за првиот пат дали ке е со презерватив или без, и како е подобро?

ps. и тој и јас сме невини.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Со дечкоми сеуште не сме имале секс, но неколку пати сме сакале да го направиме тоа но сеуште мислам дека не сум спремна :/. Ок, тоа е воведот, главниот проблем поради кој пишувам е кај него, доволно е 2 минути да му го дркам или барем 20-30 секунди да го "пушам" "органот" и тој свршува.Не е ова само за првото свршување, секое наредно е брзо (4,5,6то) Дали некој пар (поточно машко) се сретнал со овој проблем? Дали е преосетлив, ненадарен или тоа е нормално . Чаре?
*
Прв пат му е - сосема е нормално. Доволно е ветре да го дувне и ќе му се дигне. Милување со рака, а особено со уста за него е рај моментално и нема искуство за да се додржи.

„Надареноста“ се мери во сантиметри (линеарни и/или квадратни). Ефикасноста е она што те интересира. Е сега, ако сакаш бебе, овој ти е ефикасен 99,9 и 102%. Ако сакаш подолг секс, не ти е ефикасен, но ќе стане со повеќе вежбање (читај: повеќе секс). Јасно, кондом е задолжителен, зашто неговата ефикасност за правење бебиња ќе доминира инаку.

колку пати и да сврши сеуште му е кренат (дали е тоа нормално?)
Апсолутно да. Тоа може да го искористите како предност: издркај го, нека сврши и потоа нека ти влезе. Ќе му треба едно пола саат дури да направи сперма за пак да сврши (можеби и помалку, бидејќи е во најдобрите години за тоа), па тоа може да го искористите чисто за секс (т.е. ти да бидеш исполнета, без да се плашиш од што и да е друго). Сепак, најдобро е и тука да користите кондом, зашто некое семе може да му остане во каналот, па да ти навлезе; и ти си во најдобри години, па твојот организам би го впил и максимално би го искористил секое семе што би го начекал (шансите се мали, но да не се ризикува).

Ќе треба да проверите дали е до толку издржлив да му биде дигнат и после свршување онолку за да издржи цел дополнителен секс. Во тие години е можно, но не кај сите. Проверете.

Доколку мислите дека би требало да се обрати на доктор, каде (кој оддел) би бил најсоодветен?
Не е болен, туку напален до бесвест. Со други зборови, најсоодветен оддел за него е твојата вагина.

кога веќе прашувам да си прашам и за мене :oops: дали има разлика за првиот пат дали ке е со презерватив или без, и како е подобро?

ps. и тој и јас сме невини.

За него е секогаш подобро без презерватив, зашто чувството е поинтензивно „на голо“. Прашањето е за тебе како е подобро. Вообичаено презервативите содржат и лубриканти, што би помогнале при првиот пат, зашто доаѓа до кинење на хименот и можеби и крварење (не е така кај сите; повторно, треба да проверите). Не сум жена, но претпоставувам дека првиот пат не е нешто спектакуларен за девојката, бидејќи таа тогаш доживува физички трансформации (нема веќе химен, усните на вагината се отвораат и остануваат отворени за цел живот итн) и веројатно тие ќе ѝ го одземат целото внимание. Дури откако ќе се помири дека тоа нејзино „ново“ тело е она што ќе ѝ биде за цел живот, ќе се спреми да ужива во сексот.

А да коментираат за тоа мислам дека се покомпетентни колешките на форумов.

Поздрав и со лесно.

Vikt0rija

Зависничка
Член од
10 јуни 2013
Мислења
7
Поени од реакции
7
а и со него... не вреди ни да се соблечеш за толку :pos:
Побарав помош, а не ремет, ако не си доволно писмен да те насочам ЕВЕ каде можеш да се мајтапиш и смееш. Смеењето на туѓи недостатоци и проблеми (доколку може овој случај да се нарече така) не те прави подобар човек.

Сепак, благодарам Крусер , а колку е просечната надареност, т.е. колку би требало да биде долг просечно за да ме задоволи :oops:

Kajgana Shop

На врв Bottom