Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Па што ако сме поголемки, кога гледаш како ти се улизува колку и да сакаш да останеш камен, сепак ќе ти се развие некое чувство. Посебно ако се отвориш и си природна, а тој си глуми некое лудило.
Значи поракиве од другарка ми, тоа ни Казанова не му е рамен, после ситуацијава дел ми прочита за да утврдиме што била работава. Не некои апла фрази, туку ептен добро избрани зборови, тоа ти е веќе преголемо искуство!

А најлошо е што таа се прашуваше - Ами што направив јас грешка, зошто мене ми се случува истово? Значи слично ко девојчево што пишало, двајца или тројца по ред се вакви и излегуваат. Таа мисли дека во нејзе е проблемот, што нема врска, девојче наместо, какво што секој дечко би посакал.
Али ете, вакви идиоти и рушат самодоверба.
Не знам што повеќе да кажам, за вакви морони ни грам почит немам, кукавици и глуперди.
Океј тоа за другарка ти, ама од кај знаеш дека истото и го правеле и на девојката што го пиша својот проблем? :)
Може она самата сака да верува дека и на нејзе истото и се дешава, а нема врска, може проблемот е во неа :)
Може е шуплива во тимбата, нема што да понуди освен лепота, а ко што кажа ни телото го дава, па зашто некој би ја задржал? Само за лепе очи?

Значи викам МОЖЕ, што не мора да значи дека е така :D
Ти ова што го збориш е само површински, најлесно е да со дојде до тој заклучок ;)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја девојка ми 3 месеца ја чекав да ми дае - а не е *малолетна* :) Принципи се у питање - ако мислиш дека вреди, ќе чекаш - ако не, ќе отидеш на друга .... И стварно не знам што толку се буните против тоа кога и самите жени истото го прават само на многу поболен начин ....

Јебеш, може ја сум ненормален ама мене повеќе ме боли кога после некое време *потенцијалната* девојка ќе ми рече дека ме сака ко другар, или не е до мене, до неа е...

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Epa decki bidejki sum nova na forumov ke pocnam od ovaa tema... Si imam edna maka t.e neznam dali problemot e do mene ili do drugite zatoa ja zamoluvam maskata populacija na forumov (i mislenjata od devojkite se dobredojdeni) da mi kazat mislenje ili objasnuvanje.

Mojava "maka" ke si ja kazam preku primer:
Zapoznavam decko koj e sekako single i iskacame,se druzime,se gledame isko ko da sme vo vrska i taka edno 2-3 nedeli i naglo go snemuva (niz muabet mi kazuva deka neke vrska,ok). Kratko otkako ke prekineme sekakov kontakt doznavam deka si fatil devojka i tipot e ludo zaljuben do usi.
Prasanjeto mi e,zasto me mafta tie 2-3 nedeli,se gleda so mene a neke vrska,a otkako ke prekineme kontakt si faka devojka? Ova mi se slucilo nekolku pati,pa ja veke puknav,veke neznam kaj da se obratam :eek:
Do mene li e do maskite li e,ne mi se jasni..
Не сакам да бидам директен и да делувам строго, ама сум голем реалист и не можам да давам лажни совети. Тргнувајќи од таму, најпријателски ќе ти кажам дека дечко кој те мисли и кој е заљубен вистински во тебе никако не гледа по други, а камо ли пак да си фаќа девојки туку така...
Очигледно што заклучувам од муабетов, ти си му еден вид на занимација и лек за гасење на страстите додека не си најде некоја друга по одреден период.
Да не си фаќаше женски, ќе ти кажев дека не сака да се врзува и да има врска (постојат такви дечки)...ама вака...
Не си го губи времето според мене, и побарај некој кој вистински ќе ти посветува внимание и вистински ќе те сака.
Делува невозможно ова што ти го кажувам од прва, затоа што ако го сакаш нема лесно да го исфрлиш од глава, ама размисли што ќе постигнеш утре со таков човек...
Никогаш нема да бидеш сигурна дали ќе те сака и дали нема некоја друга...

Член од
4 јуни 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
Оти толку негативна енергија имаш? И толку лошо мислење за мажите, т.е низ нервоза ги искажуваш зборовите, со револт? Ако оваа горчина ја тргаш и во иднина, низ пракса, и од старт дека жените ги декларираш како цвеќиња, мажите се трња, а ако си се издраскала на еден трн не треба да носиш заклучок по автоматизам дека секое машко е трн, тогаш имаш кочница на самодоверба и грешна перцепција.
То недела дена шо поминало сметај си го како еден џокер кој те врзал,го немаш повеќе. Сега барај човек што ќе те сака и прифати искрено како личност без нештото да му смета, па макар и не го добил од веднаш. Твоја тактика, твој избор. И од Крусер држи логика во случајов, затоа реков да не тргаме од старт со предискуствена фаза(иако не се согласувам целосно).
Јас не знам што точно се случува, но сигурен сум во едно. Некогаш барајќи го проблемот и вината на најразлични места во другите, забораваме да провериме на најбитното, да побараме во нас, каде обично вешто се скрил. Размисли си за нештото. И не толку негативна енергија. Краток е животот за да толку негативна енергија ја оставаме да владее со нас.

Ne ne prijatele pogresno si me sfatil,ja tocno pisav deka maskite se gjubrinja ama ne mislev na cel maski rod..da ima maski koj se bas sprotivnoto od toa sto ja go kazav i licno gi poznavam ama taka mi dojde t.e taka se izraziv zatoa sto bas se na takvi naletuvam na ovie gjubrinjata.Ne idam so taa gorcina vo idnina i ne gubam nadez deka mozebi eden den i ja ke si najdam fin decko,samo ete tie nekolku do sea se pokazale kako gjubrinja.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.087
Океј тоа за другарка ти, ама од кај знаеш дека истото и го правеле и на девојката што го пиша својот проблем? :)
Може она самата сака да верува дека и на нејзе истото и се дешава, а нема врска, може проблемот е во неа :)
Може е шуплива во тимбата, нема што да понуди освен лепота, а ко што кажа ни телото го дава, па зашто некој би ја задржал? Само за лепе очи?

Значи викам МОЖЕ, што не мора да значи дека е така :D
Ти ова што го збориш е само површински, најлесно е да со дојде до тој заклучок ;)

Епа девојката си напиша само површински, си доби површински одговор. ;)
Не знам таа каква е, дали е шуплива во тимбата, дали е љубоморна, дали е неподнослива, дрн дрн, али истиов проблем го гледам околу мене. Причината е таа што ја наведов погоре, нема друга.
Не и правиме овде психоанализа, си кажува проблем, најгенерален одговор е тој. :)

Член од
14 јули 2009
Мислења
24
Поени од реакции
22
Неможам од глава да го извадам... Пред година ипол ми се допагаше едно машко.. Почнав да чуствувам нешто повеке за него.. Начекав прилика да дознае дека го бендисувам, но тој тогаш имаше девојка и очигледно не беше заинтересиран уопште пошо ништо не презеде. После 6 месеци ме адна на фб, но ја не го приватив.. си имав дечко и не ме интересираше која е неговата намера, по еден месец пак ме адна пак не го прифатив и после тоа уште еднаш ме адна..
Неможев да издржам повеке бев љубопитна зошто е толку упорен, а во мегувреме не се обиде да ми пиши во инбокс.. Го прифатив и ми пиша.. Ја се правев на почетокот дека не го познавам.. Но после со текот на времето излезе на виделина.. Иако имав дечко типов инсистираше да се видиме, ама пошо ја студирам у друг град, а воедно и имав дечко тоа беше невозможно. Поминавне со другарки само до кафичот кај што работи тој пиавме кафе таму.. После тоа си пишувавме нон-стоп и почнавме да се слушаме.. Цело време кажуваше дека сака да ме фати за женска, дека тој одел до крај и ко ке решел нешто така ке било.. Течеше така еден ипол месец само со слушање, праевме по 2 сати муабет на ден.. И една вечер тел му беше зафатен кај 2 часот после полнок. Јас му пишав да ми се јави од ко ке исклучи, не сум јас глупава.. Но не се ни јави, па ни ми крева, му изнапишав 3000 пораки, не се замарам.. Пробав да му дзвонам од друг број па не крева, ми се јави од друг број и се правеше дека не е тој а од околу се смееја, шо значи дека ме исмеја... Мене не ми е за тоа шо јас пак ми ги отвори чуствата кон него-што тоа е точно, повеке ме нервира фактот што направи будала од мене, не ни разговараше со мене, ни пак сака да разговара.. Ја сакам само да се искажам, да му кажам апсолутно се, да го извреѓам за да ми олесни.. Нзз шо да правам ке полудам секоја вечер му sвонам. Како би постапиле вие, што мислите?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Неможам од глава да го извадам... Пред година ипол ми се допагаше едно машко.. Почнав да чуствувам нешто повеке за него.. Начекав прилика да дознае дека го бендисувам, но тој тогаш имаше девојка и очигледно не беше заинтересиран уопште пошо ништо не презеде. После 6 месеци ме адна на фб, но ја не го приватив.. си имав дечко и не ме интересираше која е неговата намера, по еден месец пак ме адна пак не го прифатив и после тоа уште еднаш ме адна..
Неможев да издржам повеке бев љубопитна зошто е толку упорен, а во мегувреме не се обиде да ми пиши во инбокс.. Го прифатив и ми пиша.. Ја се правев на почетокот дека не го познавам.. Но после со текот на времето излезе на виделина.. Иако имав дечко типов инсистираше да се видиме, ама пошо ја студирам у друг град, а воедно и имав дечко тоа беше невозможно. Поминавне со другарки само до кафичот кај што работи тој пиавме кафе таму.. После тоа си пишувавме нон-стоп и почнавме да се слушаме.. Цело време кажуваше дека сака да ме фати за женска, дека тој одел до крај и ко ке решел нешто така ке било.. Течеше така еден ипол месец само со слушање, праевме по 2 сати муабет на ден.. И една вечер тел му беше зафатен кај 2 часот после полнок. Јас му пишав да ми се јави од ко ке исклучи, не сум јас глупава.. Но не се ни јави, па ни ми крева, му изнапишав 3000 пораки, не се замарам.. Пробав да му дзвонам од друг број па не крева, ми се јави од друг број и се правеше дека не е тој а од околу се смееја, шо значи дека ме исмеја... Мене не ми е за тоа шо јас пак ми ги отвори чуствата кон него-што тоа е точно, повеке ме нервира фактот што направи будала од мене, не ни разговараше со мене, ни пак сака да разговара.. Ја сакам само да се искажам, да му кажам апсолутно се, да го извреѓам за да ми олесни.. Нзз шо да правам ке полудам секоја вечер му sвонам. Како би постапиле вие, што мислите?

А му се скара на дечкоти?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Како стоиш со дечко ти?

Овој премногу време и енергија ти зема, а ништо не ти дава. А дечко ти?

Ако на другиов му е убаво да исмејува други, меѓу кои и тебе, тешко дека ќе дотера некаде во животот. Тоа му е доволно - нема потреба ти дополнително да му кажуваш што и да е (особено што тој дури и не сака да те слуша).

Ако сте уште заедно со дечко ти, тој го заслужува целото твое внимание, бидејќи од него добиваш за возврат љубов, време поминато заедно и сè што оди со тоа. Ако не сте, најди си друг дечко, ама никако не овој - не те сака.

Поздрав и со лесно.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
anastas4e Типот ова ти го направил затоа што знаел дека ти си имала чувства кон него порано, испробал сега и кога видел дека си лесна за манипулирање (а си, штом и покрај тоа што имаш дечко сте си пишувале редовно и сте се слушале), сфатил дека си добра прилика за да се зеза со тебе.
Само не ми е јасно како можеш да го бараш секоја вечер покрај тоа што се десило?
И да, јас многу верувам во карма. Позади грб на дечко ти тајно се слушаш со него и го чуваш за резерва во случај да не биде работа со овој. Е не може.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не му се скарав, неможев да ризикувам за некој што претходно не ми обрнуваше внимание.. незнаев до кај сме за да преземам таков чекор

Сега уште да ти се скара дечкото(да си ги отвори окцата) и приказната да биде комплетирана како што треба. За секој газ има посебна маша. Браво за другиот човек кој ти приредил лекција, а со тоа и бесплатно(ако не го сметаме потрошениот кредит) исуство кое ќе ти користи за во иднина.

Член од
14 јули 2009
Мислења
24
Поени од реакции
22
Како стоиш со дечко ти?

Овој премногу време и енергија ти зема, а ништо не ти дава. А дечко ти?

Ако на другиов му е убаво да исмејува други, меѓу кои и тебе, тешко дека ќе дотера некаде во животот. Тоа му е доволно - нема потреба ти дополнително да му кажуваш што и да е (особено што тој дури и не сака да те слуша).

Ако сте уште заедно со дечко ти, тој го заслужува целото твое внимание, бидејќи од него добиваш за возврат љубов, време поминато заедно и сè што оди со тоа. Ако не сте, најди си друг дечко, ама никако не овој - не те сака.

Поздрав и со лесно.
Океј сме со дечкоми за сега, но незнам шо ме прифатија будалите за со овој.. преку леб погача барав, а на крај незнам шо ке добијам...
anastas4e Типот ова ти го направил затоа што знаел дека ти си имала чувства кон него порано, испробал сега и кога видел дека си лесна за манипулирање (а си, штом и покрај тоа што имаш дечко сте си пишувале редовно и сте се слушале), сфатил дека си добра прилика за да се зеза со тебе.
Само не ми е јасно како можеш да го бараш секоја вечер покрај тоа што се десило?
И да, јас многу верувам во карма. Позади грб на дечко ти тајно се слушаш со него и го чуваш за резерва во случај да не биде работа со овој. Е не може.
Имаш право и мене ми е јасно ова, но за жал е прекасно сега.. Го барам за да си се искажам да ми олесни, да го изврегам, незнам ни јас-валда дека не сакав така да заврши.. можеше да ми кажи дека почнал да се гледа со некоја, ја потполно ке го разберев, ама да ми кажеше.. пошо јас цело време му викав отвори ги очите шо си запнал по мене, ти не си свесен колку девојчиња сакаат да бидат со тебе.. Мислев дека секоја конверзација е искрена за тоа го барам.. се чуствувам искористено и понижено.

Сега уште да ти се скара дечкото(да си ги отвори окцата) и приказната да биде комплетирана како што треба. За секој гас има посебна маша. Браво за другиот човек кој ти приредил се надевам исуство кое ќе ти користи за во иднина.
Нема да се бранам, пошо и нема од шо да се бранам, тоа е вистината.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ах мори anastas4e, ни годините ти ги сакам, ни паметот.
Можам да замислам дека курајберот од кафичот е голем шармер. Сиурно е постар од тебе, и сигурно ти вели дека тој веќе знае што мислиш.
Ти си му занимација, како и сите останати девојки. Интересно, во врска си, ама воопшто не те загрижува што се случува меѓу тебе и твојот дечко, туку што курајберот не можеш да го извадиш од глава.
Јбг, таквите ветрогони се многу привлечни, ама најчесто немаат врска. Се вљубуваат еднаш, и цел живот патат по таа љубов. Можеби и тој е еден од таквите.

До сите девојки: ако некој дечко ви каже дека сака да правите се’ што прават дечко и девојка, ама не е спремен за врска, тоа значи дека сака да има секс со вас, додека му е ќејф, дека си го дава правото да ве шутне кога сака, и да ви се врати кога сака, а вие верно да го чекате.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 01:26 ---
Нешто во стилот да ти се јади благичко, а жената да ти поддава и да ти ја тргна лажицата со некоја вкусна торта, додека не ја загризаш добро. :)

А бре ме изнасмеа со блачкото! :pos:
ЈАс на домаќинот му давам да ги лиже перките од миксерот додека да се стврдни тортата! :pos:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.087
Неможев да издржам повеке бев љубопитна зошто е толку упорен, а во мегувреме не се обиде да ми пиши во инбокс.. Го прифатив и ми пиша.. Ја се правев на почетокот дека не го познавам.. Но после со текот на времето излезе на виделина.. Иако имав дечко типов инсистираше да се видиме, ама пошо ја студирам у друг град ...
Прво, не почитуваш тоа што имал (или уште има) девојка. Лошо, туѓото можеби е послатко, али не се чепка. Не за друго, може и тебе да ти се случи истото, сигурно нема да ти е убаво.
Второ, дечко ти, воопшто не ни те интересира тебе, не го рецкаш ни 2 посто. Што не го оставиш кога гледаш дека по други ти одат очите?

И трето, остај овој што те зафркавал, ами ти му придаваш ептен големо значење со тоа што го бараш. Ко манијак сигурно му изгледаш штом го бараш секој ден, иако ти дал до знаење дека те зезал само. Па испцуј го во мислите онака фино лепо и заборави го.

Kajgana Shop

На врв Bottom