"Брза Помош" - колку е "брза"?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Не се знае за состојбата негова може и починал а можеби и не го поместувале за негово добро.
Пошто и тоа кретенот избегал можно е полицијата да правела увид на местото.
Се знае ли дали преживеал човекот?

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Вчера со точак поминав и видов што се случило. Глетката беше страшна :confused: сите чекаат брза помош а човекот кој го возеше таксито беше ибезумен прв пат да видам таков човек како дух да видел :confused: се мрдна човекот од памет инаку брза помош не можам да сфатам зошто пола саат требало да дојде? една брза помош? и препоставуавм дека човеков веќе е починат ... дај боже да е жив но многу тешко бидејќи беше направен лом ...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
па другиве луѓе место да го однесат, не ајде вадете апарати ќе сликаме и ќе ги обвинуваме овие од болница :facepalm:
пуштајте стоперица да видиме за колку време ќе дојдат.
е*ате глупиот народ. само сеири да се фаќало

П

Пепси_

Гостин
Не бидете дегени бре семафори имало или метеж.... АЛО ЗА АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО СЕ РАБОТЕ
ама таква ни е културата нас гомнарска.

Ваква случка пред двор ми се деси,излегувам на тераса гледам дечко распослан на сред улица паднат со мотор,а полицијата дреме и чекаа 20 минути да дојде брза помош. Таткото на детето кога дојде за 5 минути човекот се мрдна мислеше дека е мртов син му,а овие така смирено му велат - чиче бе ништо не му е сеа ќе дојде брзата помош матер да им ебам- :facepalm:

вакво нешто нема ни на хаити

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Вчера со точак поминав и видов што се случило. Глетката беше страшна :confused: сите чекаат брза помош а човекот кој го возеше таксито беше ибезумен прв пат да видам таков човек како дух да видел :confused: се мрдна човекот од памет инаку брза помош не можам да сфатам зошто пола саат требало да дојде? една брза помош? и препоставуавм дека човеков веќе е починат ... дај боже да е жив но многу тешко бидејќи беше направен лом ...
сакаш да кажеш дека таксистот што го удрил НЕ избегал?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Не бидете дегени бре семафори имало или метеж.... АЛО ЗА АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО СЕ РАБОТЕ
ама таква ни е културата нас гомнарска.

Само деген кој не се возел во амбулантно возило може да го каже ова, дури и на сирени, во гужва тешко се излегува на крај, да не ја споменувам културата на повеќето пешаци и возачи!

П

Пепси_

Гостин
Само деген кој не се возел во амбулантно возило може да го каже ова, дури и на сирени, во гужва тешко се излегува на крај, да не ја споменувам културата на повеќето пешаци и возачи!
па мило ми е што немало потреба да се возам,а кое е оправдувањето да доаѓа брза помош после 20-30 минути ? не сме њујорк да не може да го најдат местото,или кој знае колкава одалеченост е 3 улички.

ако може полицијата да дојде за 5 минути тие треба да дојдат за 3.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
па мило ми е што немало потреба да се возам,а кое е оправдувањето да доаѓа брза помош после 20-30 минути ? не сме њујорк да не може да го најдат местото,или кој знае колкава одалеченост е 3 улички.

ако може полицијата да дојде за 5 минути тие треба да дојдат за 3.
Во помалите градови пред полициската станица ќе видиш најмалку 5-6 коли, додека пред брзата помош има само една. Да се јави некој дедо од некое село ете ти цел град остана без амбулантно возило за еден час. Сега појасно ти е?

П

Пепси_

Гостин
Во помалите градови пред полициската станица ќе видиш најмалку 5-6 коли, додека пред брзата помош има само една. Да се јави некој дедо од некое село ете ти цел град остана без амбулантно возило за еден час. Сега појасно ти е?
Не смее да биде тоа оправдување 21 век сме,а на министерот устата како пештера му е од фалење на вести какво било модерно нашето здравство. А и гледам колку брзо возат со возилата за да стигнат до местото на несреќата,сигурно внатре кантри музика слушат додека стигнат.

Сакат наталитет,а дозволуват да умират луѓето од глупави сообраќајки. А гледам и полицајците колку се едуцирани да дават прва помош.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Не смее да биде тоа оправдување 21 век сме,а на министерот устата како пештера му е од фалење на вести какво било модерно нашето здравство. А и гледам колку брзо возат со возилата за да стигнат до местото на несреќата,сигурно внатре кантри музика слушат додека стигнат.

Сакат наталитет,а дозволуват да умират луѓето од глупави сообраќајки. А гледам и полицајците колку се едуцирани да дават прва помош.
А ти сакаш да летаат па да згазат некој пешак или да се залепат некаде? :eek:

А за модерно здравство не се жали, во некои западноевропски држави е дури и полошо.

П

Пепси_

Гостин
А ти сакаш да летаат па да згазат некој пешак или да се залепат некаде? :eek:

А за модерно здравство не се жали, во некои западноевропски држави е дури и полошо.
Кажи ми која е поентата кога министерот представува некој си футуристички апарат од неколку милиони евра,кога го нема средено нај основното,немаме амбулантни возила и достоинствен кадар ?

Во 1 година се случуват 100 сообраќајки (пр),а тој скап апарат им е потребен само на 10 годишно (пр).

која е поентата да се вложе во апаратот ако пола од сообраќајките завршат катастрофа поради немање возило,немање соодветен кадар,не доволно брзо интервенирање ?

не здраво е да оправдуваш нешто што не функционира нормално,а да се тешиш дека во африка немале ни кола.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Во 1 година се случуват 100 сообраќајки (пр),а тој скап апарат им е потребен само на 10 годишно (пр).
Интересно ми е да прочитам кој е тој апарат кој им е потребен само на 10 пациенти годишно.

П

Пепси_

Гостин
Интересно ми е да прочитам кој е тој апарат кој им е потребен само на 10 пациенти годишно.
пр (пример)

Намерата ми беше соодносот да го видиш каде треба да се интервенира и надоградува,а не да се фалиме колку пари сме мавнале на некој апарат,а поради не извршени глупи интервенции се губат 3 пати повеќе пациенти.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
пр (пример)

Намерата ми беше соодносот да го видиш каде треба да се интервенира и надоградува,а не да се фалиме колку пари сме мавнале на некој апарат,а поради не извршени глупи интервенции се губат 3 пати повеќе пациенти.
Многу ми е интересно кога ќе видам некој да расправа како треба да бидат работите во болница, без притоа да работел таму.

П

Пепси_

Гостин
Многу ми е интересно кога ќе видам некој да расправа како треба да бидат работите во болница, без притоа да работел таму.
Па тоа го сватив уште првиот пат кога ме цитираше,дај изјасни се како по компетентен и дај аргументи не да си играјме бесилка.
Јас како граѓанин на државата тоа го очекувам да функционира перфектно,а не ме интересира како било во африка,а притоа државата се стремела кон ЕУ.....my ass

Што ќе кажеш на случка каде 2 се сокршени со мотор,доаѓа брзата помош, го отварат комбето и гледат дека го заборавиле креветот ?

Kajgana Shop

На врв Bottom