Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Epa decki bidejki sum nova na forumov ke pocnam od ovaa tema... Si imam edna maka t.e neznam dali problemot e do mene ili do drugite zatoa ja zamoluvam maskata populacija na forumov (i mislenjata od devojkite se dobredojdeni) da mi kazat mislenje ili objasnuvanje.

Mojava "maka" ke si ja kazam preku primer:
Zapoznavam decko koj e sekako single i iskacame,se druzime,se gledame isko ko da sme vo vrska i taka edno 2-3 nedeli i naglo go snemuva (niz muabet mi kazuva deka neke vrska,ok). Kratko otkako ke prekineme sekakov kontakt doznavam deka si fatil devojka i tipot e ludo zaljuben do usi.
Prasanjeto mi e,zasto me mafta tie 2-3 nedeli,se gleda so mene a neke vrska,a otkako ke prekineme kontakt si faka devojka? Ova mi se slucilo nekolku pati,pa ja veke puknav,veke neznam kaj da se obratam :eek:
Do mene li e do maskite li e,ne mi se jasni..
Им даде? Ова сериозно прашувам не е заебанција.

Пошто ако си им дала се што сакале,тогаш најверојатно те гледаат како лесна девојка.

Ако ти се случило повеќе пати,сигурно е до тебе.Треба да се преиспиташ каде грешиш.

Член од
4 јуни 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
Им даде? Ова сериозно прашувам не е заебанција.

Пошто ако си им дала се што сакале,тогаш најверојатно те гледаат како лесна девојка.

Ако ти се случило повеќе пати,сигурно е до тебе.Треба да се преиспиташ каде грешиш.

toa e problemot sto ne sum dala :place: da sum im dala nema da mi bide krivo t.e nema da se zamaram i da bidam vo zbunka poso jasno e toa NALI

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.087
toa e problemot sto ne sum dala :place: da sum im dala nema da mi bide krivo t.e nema da se zamaram i da bidam vo zbunka poso jasno e toa NALI
Па тоа е проблемот бе, драга.
Што не си им дала. Гледаат дека нема корист од тебе, ни по 2-3 недели тегнење. Зар не ти е јасно тоа?

Не плачи по ѓубриња, нити пробувај да скапираш зошто така или онака прават. Не сакале лесни девојки, е жими оваквото нејќеле.

Пример од другарка ми од пред недела дена - Типот во првите денови и пишува милион пораки, што и како прави без да го праша, заинтересиран до 101 и назад. Оваа почнува да си мисли, е баш е фин, бла, бла. И реков да не се залетува. На вториот дејт, типот ја носи дома. Гледа и самиот дека оваа нема намера да му даде. Цело време и зборел како тој многу сакал примерни девојчиња, супер било што таа си се однесувала како што се однесувала де. Преспала таму, без секс нормално. После тоа, цела недела го нема типов ни да се јави, ни да пише нешто, ко да умрел. Зошто? Е ај увиди сама.

Не ти е само ова пример, али ај да не набројувам повеќе.
Како и да е, тоа е причината.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Epa decki bidejki sum nova na forumov ke pocnam od ovaa tema... Si imam edna maka t.e neznam dali problemot e do mene ili do drugite zatoa ja zamoluvam maskata populacija na forumov (i mislenjata od devojkite se dobredojdeni) da mi kazat mislenje ili objasnuvanje.

Zapoznavam decko koj e sekako single i iskacame,se druzime,se gledame isko ko da sme vo vrska i taka edno 2-3 nedeli i naglo go snemuva (niz muabet mi kazuva deka neke vrska,ok). Kratko otkako ke prekineme sekakov kontakt doznavam deka si fatil devojka i tipot e ludo zaljuben do usi.
Prasanjeto mi e,zasto me mafta tie 2-3 nedeli,se gleda so mene a neke vrska,a otkako ke prekineme kontakt si faka devojka? Ova mi se slucilo nekolku pati,pa ja veke puknav,veke neznam kaj da se obratam :eek:

Си попунуел време со тебе....

До тебе е, пошто си била свесна дека *не е за врска* ама ти било убаво, па си прогледувала низ тоа.

Може и си барал боље прилика па да не биде сам дур најде нешто боље ....

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Врска = секс со иста личност два пати и повеќе. Колку повеќе пати имате секс, толку повеќе ќе треба да се договарате за време, место, да се прилагодувате еден кон друг, па ќе паднат муабети за што ви се допаѓа, што не, каде би сакале да имате секс, „оној филм е супер, бидејќи го подигнува расположението за секс, ај да го гледаме“ итн.

Идниот пат излези, не чекај две-три недели, туку веднаш дај. За да не ти биде криво.

Ако му се бендиса сексот и сака пак, ќе те бара. Ако ти се бендиса сексот и сакаш пак, ќе го бараш. Ако се барате еден со друг - ете врска.

Поздрав и со лесно.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Врска = секс со иста личност два пати и повеќе. Колку повеќе пати имате секс, толку повеќе ќе треба да се договарате за време, место, да се прилагодувате еден кон друг, па ќе паднат муабети за што ви се допаѓа, што не, каде би сакале да имате секс, „оној филм е супер, бидејќи го подигнува расположението за секс, ај да го гледаме“ итн.

Идниот пат излези, не чекај две-три недели, туку веднаш дај. За да не ти биде криво.

Ако му се бендиса сексот и сака пак, ќе те бара. Ако ти се бендиса сексот и сакаш пак, ќе го бараш. Ако се барате еден со друг - ете врска.

Поздрав и со лесно.
Kрусер од друга страна по мое мислење гротото машки пикни замини остануваат на кратко дури да најдат ново, поинтересно.
Зарем не е така маката поголема да се почувствува човек искористен и смачен откако се предал? Или сите ние сме уживатели на сексот па не треба да ни биде криво.

Или можеби јас сум затуцан, но мене девојка да ми дај на прво одма ја рамнам со последна бришка за прашина на полиците.
Каде е онаа игра на освојување, неизвеснот, барање на навидум недостижното, за на крај да се добие и максимално да се ужива во стилот откако ,,сме го заслужиле" .Па тоа е една од поубавите работи по мое. Нешто во стилот да ти се јади благичко, а жената да ти поддава и да ти ја тргна лажицата со некоја вкусна торта, додека не ја загризаш добро. :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

Па види, грото од машките си имаат златни резерви! Исто е како да одиш на лов! И секогаш е финтата, маче не е до тебе, до мене е! Нејќам врска бла бла бла.... кукавичлук на квадрат!
Си се пробал кај тебе, се пробал кај друга, кај трета, и си избрал кај која најмногу му одговара! Паметно нели...

А ние женските кога си имаме резерви, сме курви! ....

И ич да не ти е мака, што ќе ти е таков главуч! Едно срајнце помалу во твојот живот! Барај си некој што ќе те уважава и третира како личност, а не како пополнување за 2 недели!
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 07:47 ---
Па тоа е проблемот бе, драга.
Што не си им дала. Гледаат дека нема корист од тебе, ни по 2-3 недели тегнење. Зар не ти е јасно тоа?

Не плачи по ѓубриња, нити пробувај да скапираш зошто така или онака прават. Не сакале лесни девојки, е жими оваквото нејќеле.

Пример од другарка ми од пред недела дена - Типот во првите денови и пишува милион пораки, што и како прави без да го праша, заинтересиран до 101 и назад. Оваа почнува да си мисли, е баш е фин, бла, бла. И реков да не се залетува. На вториот дејт, типот ја носи дома. Гледа и самиот дека оваа нема намера да му даде. Цело време и зборел како тој многу сакал примерни девојчиња, супер било што таа си се однесувала како што се однесувала де. Преспала таму, без секс нормално. После тоа, цела недела го нема типов ни да се јави, ни да пише нешто, ко да умрел. Зошто? Е ај увиди сама.

Не ти е само ова пример, али ај да не набројувам повеќе.
Како и да е, тоа е причината.

Колку е само точно ова!
Се прават како леле па ти колку си паметна, примерна, симпатична, јас такви многу поштујем, you are my dream come true фрази.... и гледаш по некој ден, ма кој те ебе тебе нуна една ко не ми даваш!

И ај, тоа си ида со возраста нели ние големките знаеме што главучи се 80% од машкиве, му ги знајме сите финти и тактики, ама проблемот е што помаливе тоа не го знаат, и затоа излегуваат вакви недоумици и 387543 скршени срца!

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Нешто што никогаш нема да го разберам мислам дека се жените!
Гледаш дека те бендисала и триста чуда, одиш те одбива, а до тогаш таа ти се пушта...
Пребираат пребираат и кога ќе се фатат со некој на чоек што не личи е дури тогаш е да те стават во мисла...
Повисока ако била не чинело, али ако има кеш нека е и кепец од метро и 50 нема гајле убав е..
Сакате тело, бујрум тело, сакате фин, паметен што ќе ви угодува на секој чекор ете ви, али ако му се даде .сето тоа па друго фали упм
ме мрзи да пишувам али стварно не разбирам што сакаат и носат заклучоци во дел од секунда.
Деновиве веќе ме дозбунија скрос, на еден именден ме однесе еден другар демек колешки негови кај отидов кај се заебав, собрани која од која се мислат дама из лондона, а на чоек ниедна не личи ми извадоја триста муабети, јас не ги ни познавав тие цело досие за мене нашле вечерта и почнаја да ми местат една од тие таму, не таја да дојди да ме задевни нешто туку другарките дирекно абе вака така нешто, а таја на другата страна на собата само се смее и гнети :facepalm: си одам сабајлето дома ме додала на фејсбук лајкој ова она, а вечерта збор не изусти.

Една колешка корпа ми закачи уште на почетокот пред 3 години ко се запишавме на факс, ама тогаш јас буцко бев, сега од ко напрајв тело ми се пушта веќе неколку месеци туку стега лајкој на секоја слика на фб што ја имам и на секој пост, таму кај и да застанам јас ете ја и таа, туку ме чепка нешто фаќај ме за рака ваму таму, али ќе и ебам матер колку и да ми се бендисувала тогаш сега не и се опулувам (незнам колку е паметно, али ако ми мавнала некоја корпа и то со молење со месеци после не и обрнувам внимание воопшто, или пак само би ја плеснал и чао пријатно).
Стварно не разбирам, ако ве моли чоек го одбивате, ако не ви обрнува внимание молите, ако ви удоволува го прајте магаре (лани го јадев стапот така, бев затрескан во таа што ми беше девојка до уши се што ќе побараше и удоволував дури и финансиски и помагав за на крај да ме напрај будала пред сите и да ме искара и со луѓето кои ме запознаа со неа).

Е сега има една на архитектура ја гледам секој ден низ ходници ама повисока е 5-6 цм од мене што е проблем оти на штикли отиде една глава повеќе, не ми фаќа бојлеро како да ја чепнам, сум мислел да ја застанам директива и да и свртам некој бош муабет и да и побарам број али некако ризично ми е, име не и знам да ја барам по фејсбук, а ме сети и ко ќе помини се смешка само. Се мислам да почнам нареден пат само едно здраво да и речам иако ни ме знај ни ме познава, после тоа наредно видување уште нешто со надеж дека би ја запознал така ама незнам колку е паметна работа да не излезам ко некој глуп да не ми одговори ништо.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Е сега има една на архитектура ја гледам секој ден низ ходници ама повисока е 5-6 цм од мене што е проблем оти на штикли отиде една глава повеќе, не ми фаќа бојлеро како да ја чепнам, сум мислел да ја застанам директива и да и свртам некој бош муабет и да и побарам број али некако ризично ми е, име не и знам да ја барам по фејсбук, а ме сети и ко ќе помини се смешка само. Се мислам да почнам нареден пат само едно здраво да и речам иако ни ме знај ни ме познава, после тоа наредно видување уште нешто со надеж дека би ја запознал така ама незнам колку е паметна работа да не излезам ко некој глуп да не ми одговори ништо.
Почни со "Здраво!" дади иницијатива,штом таа приметила веќе..добар план ти е ова.. два три -пати само Здраво,после па и ќе ја застанеш веќе ќе биде навикната на помислата дека се запознавате..спонтаното е најубаво.. мн е полесно и + шансите да добиеш корпа се рамни на нула скоро... така ќе видиш и се свиѓаш или не.. најверојатно ќе ти врати на позз... па ќе поченете "како си ?што си?што има?и сл.. " ..натака веќе очигледно и сам си знаеш..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Kрусер од друга страна по мое мислење гротото машки пикни замини остануваат на кратко дури да најдат ново, поинтересно.
Зарем не е така маката поголема да се почувствува човек искористен и смачен откако се предал? Или сите ние сме уживатели на сексот па не треба да ни биде криво.

Или можеби јас сум затуцан, но мене девојка да ми дај на прво одма ја рамнам со последна бришка за прашина на полиците.
Каде е онаа игра на освојување, неизвеснот, барање на навидум недостижното, за на крај да се добие и максимално да се ужива во стилот откако ,,сме го заслужиле" .Па тоа е една од поубавите работи по мое. Нешто во стилот да ти се јади благичко, а жената да ти поддава и да ти ја тргна лажицата со некоја вкусна торта, додека не ја загризаш добро. :)

Одговорено ти е веќе во следното мислење:

Си се пробал кај тебе, се пробал кај друга, кај трета, и си избрал кај која најмногу му одговара! Паметно нели...

А ние женските кога си имаме резерви, сме курви! ....

Сметам дека повеќето жени всушност размислуваат исто како Jagod4e: ако типот си бара девојка и *не знае* која е добра за него, ќе испробува повеќе и ќе се скраси со една кога ќе ја најде онаа што му одговара. Е сега, истото го бараат и девојките: и тие не знаат што сакаат на почетокот и ќе се испробаат со повеќе момци, па ќе видат кој им одговара. Ако момците не се сметаат за „лесни“ затоа што „им даваат“ на повеќе девојки, тогаш ни девојките не треба да се сметаат за „лесни“ ако „им даваат“ на повеќе момци. Сите бараат, сите испробуваат. Сето тоа е процес на учење.

На крајот, ако девојката „испробала“ повеќе момци, меѓу кои и тебе, а одлучила да заврши со друг тип наместо со тебе, дали е курва? А што си ти за девојката што си ја „испробал“, а си завршил со друга?

Второто твое задебелено: барањето е во тоа што ќе се испробаат повеќе девојки/момци и неколку од нив ќе нанесат скршено срце, неспиења, прекумерни анализирања, однесувања на начин на којшто не сме ни размислувале дека може да се однесуваме итн. После време и време поминато во неуспеси и стекнување на искуство, во даден момент човекот сфаќа што сака и што му треба. Во таков момент на јасност, ги привлекуваме луѓето што ги бараме, а и тие нас.

Проблемите настануваат кога луѓето се млади, кога не им е сè уште јасно кои се тие и какви им се потребите. Тоа се надминува со искуство и продолжување со животот. На крајот, победува или љубовта или нељубовта, зависно од тоа кој што си одбрал да му е примарно во животот.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Крусер да не ја грдиме темава и одиме оф топик ако сметаш бриши.
ЈАс тргнав лично од примериве околу мене. Пример опнува кај 10 чупи, кај една опалува. И така среќно весело си тера месец дена дури да му се јави потреба за нешто ново поинакво. Или да бидам поточен, машките со идеја дека секое женско мора од старт да се налегни, не оделе на сериозна работа, барем не во таа тинејџерска возраст каде се цени донекаде подло, перфидно неискуството. Значи сега тука игра улога и возраста. Девојчето не знам колку години е, но да речеме дека е тинејџерка сеуште. Кај возрасните како ми како над 25ка да одат директ со таква цел и ако се погоди партнерка в кревет, се размислува и за посериозно. Кај младежов сеуште сакале ние или не сакале се оди од онаа глупа фраза- Сакам да дупам ама не сакам да си најдам дупена за сериозно. Јесте да е педерски, глупо до немајкаде, но ова сметам дека е реалноста кај поголемиот дел сериозни тинејџери. Плус правиш рачунај ти муабет од старт за искусни девојки/момци, а за девојкава ние не знаеме доволно информации кои се приватност како гледа на тие работи, има искуство, нема. Во случај да нема, не можеме да ја советуваме, ако со некое бате се гледаш една недела, нека те налегни дозволи му, че те засака со сигурност. Плус карактери се тука :)
И сега ќе те цитирам ,,После време и време поминато во неуспеси и стекнување на искуство, во даден момент човекот сфаќа што сака и што му треба. Во таков момент на јасност, ги привлекуваме луѓето што ги бараме, а и тие нас." Тоа е клучот по мое, тоа време и време е добро и треба да се помини(како потребно искуство) , а не да се скока одма на наредна фаза. Очигледно јас можам да кажам за себе и по сопствено видување колку што е добар либерализмот без граници, толку и го презирам. Или како што учеше Фројд(Ид) сексуални нагони, Его (разум), Супер Его(социјализација, морал, општествени вредности), Егото секогаш го ставам во послушност на Супер егото, а Идот го истиснувам, тоа е така оти донекаде си ги носам со себе традиционалните сфаќања, не оние апла затупени од памти век, но оние поновите, последните, за кои сметам дека се добри и дека треба да се почитуваат.

Јас само би ја советувал девојката по мое без да ме интересира дали ќе и е прв пат или не, онака само нека прочита, доколу станува збор за неискуство, таа работа да си ја направи со некој кој ќе биде спремен да почека, некој кој ќе ја засака најпрвин како личност и кој ќе заслужи со љубов да го добие и да ужива во тоа за кое зборуваме. Ако пак станува збор за искуство, нејзина одлука за однесување, со нејзини последици. Јас по напишаното имам впечаток за првото.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.087
Колку е само точно ова!
Се прават како леле па ти колку си паметна, примерна, симпатична, јас такви многу поштујем, you are my dream come true фрази.... и гледаш по некој ден, ма кој те ебе тебе нуна една ко не ми даваш!

И ај, тоа си ида со возраста нели ние големките знаеме што главучи се 80% од машкиве, му ги знајме сите финти и тактики, ама проблемот е што помаливе тоа не го знаат, и затоа излегуваат вакви недоумици и 387543 скршени срца!
Па што ако сме поголемки, кога гледаш како ти се улизува колку и да сакаш да останеш камен, сепак ќе ти се развие некое чувство. Посебно ако се отвориш и си природна, а тој си глуми некое лудило.
Значи поракиве од другарка ми, тоа ни Казанова не му е рамен, после ситуацијава дел ми прочита за да утврдиме што била работава. Не некои апла фрази, туку ептен добро избрани зборови, тоа ти е веќе преголемо искуство!

А најлошо е што таа се прашуваше - Ами што направив јас грешка, зошто мене ми се случува истово? Значи слично ко девојчево што пишало, двајца или тројца по ред се вакви и излегуваат. Таа мисли дека во нејзе е проблемот, што нема врска, девојче наместо, какво што секој дечко би посакал.
Али ете, вакви идиоти и рушат самодоверба.
Не знам што повеќе да кажам, за вакви морони ни грам почит немам, кукавици и глуперди.

Член од
4 јуни 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
Крусер да не ја грдиме темава и одиме оф топик ако сметаш бриши.
ЈАс тргнав лично од примериве околу мене. Пример опнува кај 10 чупи, кај една опалува. И така среќно весело си тера месец дена дури да му се јави потреба за нешто ново поинакво. Или да бидам поточен, машките со идеја дека секое женско мора од старт да се налегни, не оделе на сериозна работа, барем не во таа тинејџерска возраст каде се цени донекаде подло, перфидно неискуството. Значи сега тука игра улога и возраста. Девојчето не знам колку години е, но да речеме дека е тинејџерка сеуште. Кај возрасните како ми како над 25ка да одат директ со таква цел и ако се погоди партнерка в кревет, се размислува и за посериозно. Кај младежов сеуште сакале ние или не сакале се оди од онаа глупа фраза- Сакам да дупам ама не сакам да си најдам дупена за сериозно. Јесте да е педерски, глупо до немајкаде, но ова сметам дека е реалноста кај поголемиот дел сериозни тинејџери. Плус правиш рачунај ти муабет од старт за искусни девојки/момци, а за девојкава ние не знаеме доволно информации кои се приватност како гледа на тие работи, има искуство, нема. Во случај да нема, не можеме да ја советуваме, ако со некое бате се гледаш една недела, нека те налегни дозволи му, че те засака со сигурност. Плус карактери се тука :)
И сега ќе те цитирам ,,После време и време поминато во неуспеси и стекнување на искуство, во даден момент човекот сфаќа што сака и што му треба. Во таков момент на јасност, ги привлекуваме луѓето што ги бараме, а и тие нас." Тоа е клучот по мое, тоа време и време е добро и треба да се помини(како потребно искуство) , а не да се скока одма на наредна фаза. Очигледно јас можам да кажам за себе и по сопствено видување колку што е добар либерализмот без граници, толку и го презирам. Или како што учеше Фројд(Ид) сексуални нагони, Его (разум), Супер Его(социјализација, морал, општествени вредности), Егото секогаш го ставам во послушност на Супер егото, а Идот го истиснувам, тоа е така оти донекаде си ги носам со себе традиционалните сфаќања, не оние апла затупени од памти век, но оние поновите, последните, за кои сметам дека се добри и дека треба да се почитуваат.

Јас само би ја советувал девојката по мое без да ме интересира дали ќе и е прв пат или не, онака само нека прочита, доколу станува збор за неискуство, таа работа да си ја направи со некој кој ќе биде спремен да почека, некој кој ќе ја засака најпрвин како личност и кој ќе заслужи со љубов да го добие и да ужива во тоа за кое зборуваме. Ако пак станува збор за искуство, нејзина одлука за однесување, со нејзини последици. Јас по напишаното имам впечаток за првото.

Epa ako im dades vednas si kurva,ako ne im dades pak si kurva ne te biva..pa iskreno mazi kraj ne vi se naoga,mozebi i nie ne sme cvekinja za mirisanje ima i od nas losi i polosi ali vie stvarno ja preteruvate bez navreda :facepalm:
I da ne se raboti za neiskustvo,ako veke zborime za seksualnoto iskustvo, bev vo vrska 3 god. i posle nedela dena mu dadov iiii ete ostanav so nego celi 3 godini
Vo sekoj slucaj fala vi na site za mislenjata i sovetite (y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Epa ako im dades vednas si kurva,ako ne im dades pak si kurva ne te biva..pa iskreno mazi kraj ne vi se naoga,mozebi i nie ne sme cvekinja za mirisanje ima i od nas losi i polosi ali vie stvarno ja preteruvate bez navreda :facepalm:
I da ne se raboti za neiskustvo,ako veke zborime za seksualnoto iskustvo, bev vo vrska 3 god. i posle nedela dena mu dadov iiii ete ostanav so nego celi 3 godini
Vo sekoj slucaj fala vi na site za mislenjata i sovetite (y)
Оти толку негативна енергија имаш? И толку лошо мислење за мажите, т.е низ нервоза ги искажуваш зборовите, со револт? Ако оваа горчина ја тргаш и во иднина, низ пракса, и од старт дека жените ги декларираш како цвеќиња, мажите се трња, а ако си се издраскала на еден трн не треба да носиш заклучок по автоматизам дека секое машко е трн, тогаш имаш кочница на самодоверба и грешна перцепција.
То недела дена шо поминало сметај си го како еден џокер кој те врзал,го немаш повеќе. Сега барај човек што ќе те сака и прифати искрено како личност без нештото да му смета, па макар и не го добил од веднаш. Твоја тактика, твој избор. И од Крусер држи логика во случајов, затоа реков да не тргаме од старт со предискуствена фаза(иако не се согласувам целосно).
Јас не знам што точно се случува, но сигурен сум во едно. Некогаш барајќи го проблемот и вината на најразлични места во другите, забораваме да провериме на најбитното, да побараме во нас, каде обично вешто се скрил. Размисли си за нештото. И не толку негативна енергија. Краток е животот за да толку негативна енергија ја оставаме да владее со нас.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Оти толку негативна енергија имаш? И толку лошо мислење за мажите, т.е низ нервоза ги искажуваш зборовите, со револт? Ако оваа горчина ја тргаш и во иднина, низ пракса, и од старт дека жените ги декларираш како цвеќиња, мажите се трња, а ако си се издраскала на еден трн не треба да носиш заклучок по автоматизам дека секое машко е трн, тогаш имаш кочница на самодоверба и грешна перцепција.

Постојат и мажи и жени кои се губриња.Факт.Но некој ке си го брани својот пол без разлика на се.Не знам зошто некои жени упорно упатуваат навреди кон машкиот пол без притоа да се погледнат себеси...Знаеш...Прво во својот па во тугиот двор.Можеби некоја ке испадне илјада пати полоша од дечкото но ке си молчи и ке си прави и понатаму она што го има на ум.

Kajgana Shop

На врв Bottom