NelTu
Coffee addict
- Член од
- 1 август 2011
- Мислења
- 2.370
- Поени од реакции
- 7.013
Чекај, ако добро те сфатив, најубаво посети си ја темава
http://forum.kajgana.com/threads/Диети-за-зголемување-килажа.66520/page-3#post-5673839
Не не ми треба за здебелување, килажава ми е супер.
Сакав диета за здрава храна, не за здебелување или за слабеење, пошто имам многу мака со кожата и косата, па си реков ај да се хранам здраво.
Јас мојата "диета" до која се придржувам веќе неколку месеци, ја правам таква да биде колку што се може повеќе со здрава храна. Имам само генерални принципи до кои се придржувам, па ако некако ти помогнат...изгледаат вака:
1. Исклучување на секакви месни преработки (паштети, колбаси, салами,..итн)
2. Исклучување на секаква пржена храна.
3. Исклучување или минимизирање на секакви производи од типот на кечап, мајонез, разни преливи и сосови, потоа разни супи од маркет и слични производи кои имаат "Е" во нив.
4. Исклучување на секакви безалкохолни пијалоци. (само цедени, по можност дома)
5. Исклучување или минимизирање на секакви слатки, колачи, чоколади, бел леб и бели пецива.
Ова се моите 5 принципи до кои генерално се придржувамСепак колку и да се држи човек до некои принципи за здрава храна, гледаме што се случува кај нас (прво со пченкарното брашно, сега со млекото), така да никогаш не можеш да бидеш 100% сигурна што и колку здраво јадеш. Можеби овие принципи би ти дале некаква генерална насока.
Супер, и јас размислував на ова.
Црн леб јадам, бидеќи ако јадам бел ме боли стомак.
За утре сабајле планирам да си сварам компири, тоа спаѓа во здрава храна?
Можеш да ми наброиш што јадиш, бидеќи јас на секои 2-3 саата јадам.