Дали можеби се билда наталитетот на Албанците во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе има попис и Дритон ќе иде да донесе вода како амал на попишувачите. Ќе трча и прашува дали има уште вода и кафе да донесе. Оти Дритон е писмен онолку колку да разбере да донесе вода.

Додека го топлиш газот во оваа земја секогаш ќе идеш по вода тоа да ти е јасно. И не само сега и после 50 години по вода ќе те праќаат. Оти толку вредиш.

Ама ти така викаш , еве пред некоја недела албанка вработена во државна институција и одржа лекција на лице место на македонка која глумеше паметна ... Да не беше ти случајно таа ? Сакаше да и каже дека таа не ја знае работата , а беше принудена да се извини.

Ама ти или живееш во Чучер Сандево или си заостанала во 90тите , албанците и тоа како се вклучени во институциите , а тек ќе ги приметиш кога 25% од сите вработени ќе бидат албанци, па и во раководни функции.

Ама ти така викаш , еве пред некоја недела албанка вработена во државна институција и одржа лекција на лице место на македонка која глумеше паметна ... Да не беше ти случајно таа ? Сакаше да и каже дека таа не ја знае работата , а беше принудена да се извини.

Ама ти или живееш во Чучер Сандево или си заостанала во 90тите , албанците и тоа како се вклучени во институциите , а тек ќе ги приметиш кога 25% од сите вработени ќе бидат албанци, па и во раководни функции.

Пред некое време ја шутираа по канцеларии една Албанка во една институција по кафе и вода. Таман се врати ја пратија да копира три лисја. Да не ти е нешто фамилија?

Знам дека се вклучени, знам. Има срамковен за нив и да незнае да се потпише треба да го раниш. Ќе бидат на раководни кога ти ќе речеш Хелихоптер. Дотогаш амалство. По бурек, по цигари, по кафе и вода.

како бе од кози пасење 165 магистрирале се чудам јас или тој вашиот универзитет ко демек многу тежок е

60тина магистрирале во вашите универзитети.

Тоа е твое мислење, иначе бројот на албанци не може да биде под 20%.
А при попишување и на иселените албанци (после 1990) нас ќе не има над 600.000

Во најцрното сценарио за албанците , може да ги има 400.000 албанци , преведено во проценти тоа би било 22%.

Рачунаме: 510.000 албанци во 2002та+ природен прираштај од 40.000 албанци за 10 години = 550.000.

Можеш ли ти да ми ја кажеш формулата како се доаѓа до цифрата од 19% албанци , или 17% или 14% ?

Поназад те прашав зошто пописот во 2012 не се одржа дали може ова да ми елаборираш? И јас никаде не реков дека сте под 20% меѓутоа ако сте 21-22% во ова сегашно време сепак тоа е голема разлика од оние 25%, посебно ако се земе предвид дека се припишани во 2002, кога ако се одземе овој природен прираст што го додаваш бројката е уште помала. Значи во 2002. ако е пописот фалсификуван, се понатаму е само на сила. И кажи ми ако причината за не одржување на пописот беше тоа што не сте прифаќале да не се попишуваат лицата што се заведени во странство, па дали има други држави што функционираат на овој принцип (циркус) како Македонија?

Кога ти ќе им речеш на твоите да не прават грешки при пишување на официјалниот албански јазик.

:гомце: официјален ахахахах
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 13:01 ---
60тина магистрирале во вашите универзитети.

браво за тие другите 100 каде на универзитетот "Пасач на Кози" во Тетово
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 13:04 ---
Тоа е твое мислење, иначе бројот на албанци не може да биде под 20%.
А при попишување и на иселените албанци (после 1990) нас ќе не има над 600.000

Во најцрното сценарио за албанците , може да ги има 400.000 албанци , преведено во проценти тоа би било 22%.

Рачунаме: 510.000 албанци во 2002та+ природен прираштај од 40.000 албанци за 10 години = 550.000.

Можеш ли ти да ми ја кажеш формулата како се доаѓа до цифрата од 19% албанци , или 17% или 14% ?

еве ти ја формулата http://brif.mk/makedonija/bedjeti-p...-albancite-koi-ne-ziveat-vekje-vo-makedonija/ или не знаш да читаш па нормално е кога си студирал на универзитетот "Пасач на Кози"

Имам 3 пријатели што се многу образовани луѓе и еден период предаваа на ДУТ(Тетово) после завршување на магистратурата. Двајца дадоа отказ, а само уште еден остана да работи таму поради неможност да се вработи во Скопје.

На секое мое сретнување со нив и прашањето “Како ти е на работа?“, следуваше одговор “ Брат, страшно е! Неможам да издржам повеќе таму!

Македонците кои се во мал број на ДУТ секојдневно доживуваат психичка тортура( не физичка) . Им се поставуваат далеку построги критериуми при полагање, а на Ш*птарите им се даваат оценки како “добро утро“.

Така да дипломска и магистратура на ДУТ и Штулов ти е еднаква како основно одделение да си завршил. Тотално неквалификувани и необразовани кадри. Затоа и 98% од Ш*птари одат на доктор кај Македонци, затоа што кога е во прашање живот и важна услуга ќе преголтаат националност.

Поназад те прашав зошто пописот во 2012 не се одржа дали може ова да ми елаборираш? И јас никаде не реков дека сте под 20% меѓутоа ако сте 21-22% во ова сегашно време сепак тоа е голема разлика од оние 25%, посебно ако се земе предвид дека се припишани во 2002, кога ако се одземе овој природен прираст што го додаваш бројката е уште помала. Значи во 2002. ако е пописот фалсификуван, се понатаму е само на сила. И кажи ми ако причината за не одржување на пописот беше тоа што не сте прифаќале да не се попишуваат лицата што се заведени во странство, па дали има други држави што функционираат на овој принцип (циркус) како Македонија?

Не е фалсификуван пописот од 2002, имало поинакви правила за попишување ... Сега насекаде се применува попишување на граѓани кои не се отсутни повеќе од една година.

Причината за незавршување на пописот е недоверба кај другата страна. ( од двете страни)

Кога ти ќе им речеш на твоите да не прават грешки при пишување на официјалниот албански јазик.
Тоа у Албанија иди и барај го. Додека си овде ќе пишеш, збориш и ако посакам ќе пееш на Македонски.

Не е фалсификуван пописот од 2002, имало поинакви правила за попишување ... Сега насекаде се применува попишување на граѓани кои не се отсутни повеќе од една година.

Причината за незавршување на пописот е недоверба кај другата страна. ( од двете страни)

Причината за незавршување на пописот си кажа вашиот академик кој бил во комисијата за попис и самиот рече цитирам" Пописот се прекина поради можноста Орките да испаднат под 20%"
поздрав, пријатно ..

Без навреди само, Dardania многу е едноставно правилата за попишување беа "поинакви" за да испаднете 25%, денес со овој нормален закон за отсуство од една година ќе има драстична разлика и јас пак прашувам дали знаеш на кој метод во поразвиени земји се припишува население?

Незнам зошто правите муабет со него. Битно му е да го има и со тоа да помогне во перењето на мозок на идиотите од МК.
Многу е битно да го игнорирате!

Тоа у Албанија иди и барај го. Додека си овде ќе пишеш, збориш и ако посакам ќе пееш на Македонски.

Понекогаш и со едно паковање кафе отвараш железни врати , леандрите ти играат шота.

^^

Умре тоа време.

Еве пошо најмногу албанци административци има во Тетово, гледам како функционираат институциите. Ете ви ја власта во општината, еден водовод не сте кадарни да го направите. 100 метра асфалт нема ставено од памтивек. Закашкано недокашкано е Тетово во последниве 12 години!

Понекогаш и со едно паковање кафе отвараш железни врати , леандрите ти играат шота.
Од Цеца лепотан ќе ја пееш бе и тоа на цел глас у име Милошевиќ еден ден. И пајдушко ќе го везеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom