TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Да,имам слушнато дека сликата на ХД пакетот не била добра
но ако не земам ХД пакет нема ни дигитален ресивер да добијам,колку јас што знам само со ХД пакет добиваш диг.ресивер и според вас кој сателит да го одберам Hotbird или Astra кој има подобра програма ???
P.S. Дали можи откако ќе направиш договор кој пакет ќе го користиш по некое време отприлика 2-3 месеци да доплатиш и за HBO пакетот ?

немаш аналоген, само дигитален ресивер добиваш, ете единчо ставил без ХД пакет, и да можеш да си ставиш ХБО после 2-3 м.

Член од
23 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Pozdrav,edno prasanje dali na mrt1 eden na total tv davaat liga na sampioni ili?oti na sajtot na programa nema fudbal za vecerva,pisuvam od italia zatoa me zanima,fala

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Pozdrav,edno prasanje dali na mrt1 eden na total tv davaat liga na sampioni ili?oti na sajtot na programa nema fudbal za vecerva,pisuvam od italia zatoa me zanima,fala
Се што има на МРТ1 можеш да го гледаш и на Тоталтв, тој е истиот канал.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Изгледа ќе се опростиме од Пинк на Тоталтв. Пинк тестира во DVB-S2 на 16E со низок сигнал кој е нормален само за тест и најверојатно ќе закупи 2 DVB-S2 транспордера за сите вклучувајќи ги и новите најавени Пинк канали. Ако му удрат Ir*e*o 2, нема да ни треба ни Тотал ни ништо. ;)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Изгледа ќе се опростиме од Пинк на Тоталтв. Пинк тестира во DVB-S2 на 16E со низок сигнал кој е нормален само за тест и најверојатно ќе закупи 2 DVB-S2 транспордера за сите вклучувајќи ги и новите најавени Пинк канали. Ако му удрат Ir*e*o 2, нема да ни треба ни Тотал ни ништо. ;)
Надевај се к*ре на пијано пи*е. Си останвит во NDS кодирање.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Надевај се к*ре на пијано пи*е. Си останвит во NDS кодирање.
Не не, ги има на Eutelsat 16A на посебен транспордер во DVB-S2 кодирани во Ir*eto 2 со малку послаб сигнал. Пробај да ги фатиш.
Еве ти доказ:

gc3c98nfc663ltxjt6h.jpg

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Proba li nekoj da gi fati kanalite?

Член од
23 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Pa nista mi preostanuva da go odkazam total tv i da zemam dreambox za da gi imam Pinkovite.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
jas samo so Dreambox.
Ги отвори скроз? Дали е појак сигналот и дали се во DVB-S или DVB-S2 пошто ни на Lyng Sat ни на никој од таквите сајтови не пишува ништо.
--- надополнето: 1 мај 2013 во 19:01 ---
Pa nista mi preostanuva da go odkazam total tv i da zemam dreambox za da gi imam Pinkovite.
И јас на тоа си помислив, ови како РТС1, РТС2, Нова, ОБН... си ги имаме на ДИГИ ТВ или Free на 16Е и за антена со мотор милина. Зафркнато беше кога пинковите беа кодирани во NDS и не можеше никако да се декодираат, ама сега ќе биде како порано. :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
По дигитализацијава, Сител на Тоталтв има многу подобра слика, иста како на Бумтв и Макств. Порано беше некако бледа.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Klasik Tv на канал 35. :)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Некој да каже како е задоволен од Тотал тв?
Можно е да ставам така да ме интересира.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Некој да каже како е задоволен од Тотал тв?
Можно е да ставам така да ме интересира.
Јас како корисник задоволен сум. Сега посебно Сител има слика како на Бум Тв и МаксТв. Ете и МРТ1 го ставија. Така да сега за сега Тоталтв е оператор со највеќе канали. Можеш да имаш прекини на сигналот кога силно врне или грми(тоа е нормално), но кога ќе престане грмењето или силниот дожд пак ќе се врати сигналот(тоа понекогаш се случува, но може и да имаш и тогаш сигнал). Иначе другото се си е добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom