Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.394
- Поени од реакции
- 26.386
И, што има врска ова со тоа што го напишав јас во врска со Брајтнер, јас ти ја разбрав пораката ама ти не ме разбираш мене.Лева, Гетце и компанија не се сеуште играчи на Баерн.Знаеме дека Лева има повеќе опции, Гетце исто така ама овие не беа сеуште играчи на Баерн кога покажаа Реал интерес за нив, покрај другите клубови.За Рибери и Швајнштајгер не се сеќавам на ова, но еве, нека ти биде.Манчестер Јунајтед е друга приказна, не го ставај Јунајтед во разговоров говориме за Реал.Ако имаш нешто за ова за Швајнштајгер и Рибери да прочитам прати го.
Ти велиш дека нема шанси Реал да ангажира играч од Баерн заради тоа шо се мразеле иако според мене не е така, не дека се сакаат ама да се мразат не. А јас ти одговорам дека нема врска тоа и дека доколку им се пружи шанса да купат наш играч дека ќе го направат тоа, пример Гомез сега доколку сакаат ќе можат да го земат. Ама прашање е дали сакаат зашто не се знае уште кој ќе им биде тренер. Ама небитно е тоа. И ти кажувам дека Рибери и Швајнштајгер можеа да се преселат во Реал доколку сакаа, ама не го направија тоа. И ти спомнувам и други наши играчи кои можеле да играат за други големи клубови и дека во ова златно време нема шанси некој да го напушти Баерн.
После тоа ти ми велиш како можеа Реал во златните години на Ман.Јун да им земаат играчи?
Тогаш и Реал беа повеќе ценети, не дека сега не се, но дојде друго време веќе. А на тие играчи тогаш од Ман.Јун што се преселиле во Реал им е друг менталитетот и има разлика помеѓу тие играчи од Баерн и тие што се преселиле од Ман.Јун во Реал.