Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување
B

Borg_Drone

Гостин
Oва.

Гомез може да дава 142040420140 голови против било кого, кога највеќе треба - него го нема. Не дека не е јак, одличен е, ама ваљда таква му е ѕвездата...
Манџо за една сезона изигра како Олич за три... А сите знаеме каков коњ беше Олич
Е тоа де, гледаше натпреварот со Штутгарт?Тоа не беше финале?Што беше тоа, маалски натпревар така?Како да не гледате вие фудбал.

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Улетвам ко падобранец,ама читајки морав да се вметнам....
Манџо финалето даде гол...при што Барен победи 2:1.Дали со рака,со нога,со стомак,од 4 метри,без голман,го даде.И благодарение на тој гол,Барен тепа ЛШ.Макар и тој гол да му беше ПРВ во цела сезона(шо уопте не му е)...го напрај Манџо играчиште,и во очите на навивачите,тренерите,управата,соиграчите,вредит 120 милиони,не 12...толку!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Имаш право, еве ги имаме тројца и само еден е активен во нападот оваа сезона, другиве двајца греат клупа (Пизаро и Гомез).А повеќе од сигурно е дека Гвардиола дека ќе се одлучи за Левандовски, Левандовски и Манџукиќ се светлосни години разлика, како да правиш разлика меѓу Роналдо и Меси.Да не беше подобар Лева, немаше ни да го бараме во нашите редови, ќе си го задржевме Манџукиќ.
И тие три титули според мене веќе не се освојливи, Шалке ќе настапи идната сезона со бомба тим, Дортмунд исто така, плус Гвардиола е нов, ќе му треба време да се приспособи, барем една сезона минимум.Така е ова, прошетка низ паркот освојувањето титули.Да ја освоиме Лигата на шампионите повторно и ќе бидам пресреќен, зошто тоа е сепак интернационална титула.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 21:58 ---

Тие триста педесет гола го прават резултатот, не асистенциите.И Гомез ти донесе сега титула.
Него да те прашам, Робен промаши клучен пенал против Дортмунд во купот?Швајнштајгер во Минхен? И сега, зошто овие двајца не се прогласени за лузери како што е прогласен Гомез.
Гомез не дал гол во ниту едно финале, а вчера каде беше да гледаш?

Ја не сум го прогласил Гомез за лузер....Само објаснувам дека функционално не се уклопува во екипата...Зашто не читате убаво.

Какви резултати кажи ми направиле тие 350 голови??? Второ место у сите натпреварувања,најлузерска сезона евр??Ако се тоа резултатите браво за Гомез,али Баерн ништо не направиле,а мене Баерн ме интересира.

По 100ти пат ќе повторам,Гомез не е лош напаѓач али не одговара на оваа екипа и на оваа тактика.

Ја незнам зашто се објаснувам,кога Јуп кој е тренер на екипата го играше цела сезона Манџо место Гомез...Сите вие што викавте дека тоа биле привремено демек Гомез да се вратил од повреда и он ќе играл,се заебавте.Манџо ја изигра цела сезона,Баерн освои ТРИПЛ и друго не ме интересира.

Башка што го носат Левандовски ако Гомез е добар за Баерн...??? Ваљда Ули и Румениге знаат нешто од фудбал а?

Не е забрането да си фан на Гомез,не ми смета,само ја разјаснуваме дилемата што поише одговара за Баерн.

B

Borg_Drone

Гостин
Улетвам ко падобранец,ама читајки морав да се вметнам....
Манџо финалето даде гол...при што Барен победи 2:1.Дали со рака,со нога,со стомак,од 4 метри,без голман,го даде.И благодарение на тој гол,Барен тепа ЛШ.Макар и тој гол да му беше ПРВ во цела сезона(шо уопте не му е)...го напрај Манџо играчиште,и во очите на навивачите,тренерите,управата,соиграчите,вредит 120 милиони,не 12...толку!
Баерн не победи поради на Манџукиќ голот во Лигата на шампионите, туку поради голот на Робен.Него баш поради тоа засилувањето Данте, ризикувавме на крајот да ја изгубиме и таа титула откако го направи тој киксот со копачка кога му се улета на Ројс.Среќа што не доби црвен.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Е тоа де, гледаше натпреварот со Штутгарт?Тоа не беше финале?Што беше тоа, маалски натпревар така?Како да не гледате вие фудбал.

Сакам да кажам никаде го нема кога е потребен гол на голем натпревар. Со Штуттгарт даде гол, да, но резултатот веќе беше 1-0. На 0-0 го нема никаде. Лани финалето со Челзи не ни е губено ради Робен или Швајни, туку заради Гомез!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

Лелеее дај не заебавај,демек па многу опасен натрпевар беше...Баерн шампион на Германија,Европски првак,и сеа со Штутгарт испадна битна утакмицата....Ги здрвија ко мали деца,а резултатот на крај беше последица што се опуштија...

Неможеш никад да споредиш финале на домашен терен у Минхен кај што очите на цел свет беа вперени и финале куп со Штутгарт.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 22:08 ---
Сакам да кажам никаде го нема кога е потребен гол на голем натпревар. Со Штуттгарт даде гол, да, но резултатот веќе беше 1-0. На 0-0 го нема никаде. Лани финалето со Челзи не ни е губено ради Робен или Швајни, туку заради Гомез!

Па не е само ради Гомез,многу фактори беа,али он беше еден од нив...

Да не вадам сеа хајлајтс да се потсетите какви шанси утињаше уште црева ми се превртуваат...

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Манџо дава голови против Јуве Арсенал Дортмунд и игра главна улога за тимот на уткамицата со Барселона ама не Гомез го решил Штутгарт :facepalm:

B

Borg_Drone

Гостин
Ја не сум го прогласил Гомез за лузер....Само објаснувам дека функционално не се уклопува во екипата...Зашто не читате убаво.

Какви резултати кажи ми направиле тие 350 голови??? Второ место у сите натпреварувања,најлузерска сезона евр??Ако се тоа резултатите браво за Гомез,али Баерн ништо не направиле,а мене Баерн ме интересира.

По 100ти пат ќе повторам,Гомез не е лош напаѓач али не одговара на оваа екипа и на оваа тактика.

Ја незнам зашто се објаснувам,кога Јуп кој е тренер на екипата го играше цела сезона Манџо место Гомез...Сите вие што викавте дека тоа биле привремено демек Гомез да се вратил од повреда и он ќе играл,се заебавте.Манџо ја изигра цела сезона,Баерн освои ТРИПЛ и друго не ме интересира.

Башка што го носат Левандовски ако Гомез е добар за Баерн...??? Ваљда Ули и Румениге знаат нешто од фудбал а?
ѓ
Па така де, додека некои го сметаат за лузерска позиција три години да си втора екипа во Европа, другите го сметаат за успех.Ама гледаш, ние толку се вивнавме во облаци со тројкава што ја освоивме и сега ништо не ни е рамно.Ќе дојде и идната сезона, ќе видиме со овој состав дали пак ќе освоиме тројна титула.Тогаш што ќе биде проблемот? Тапа се играчите?
Него ова твоево последново си важи за Манџукиќ, зошто Манџукиќ е тој кој требаше да биде подобар од Гомез, а всушност е поголема тапа од него.
Него објасни ми ти за промашениот пенал на Робен и на Швајнштајгер во финалињата.Гомез не давал голови во финалињата, а вчера ти го донесе купот, тројката, гледате ли вие фудбал?
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 22:13 ---
Што има тоа врска ако бил резултатот веќе 1-0.Демек ова има разлика нели?Ако е за тоа Штутгарт ни ги втера два гола после тоа, и? Каде ќе бевме ние ако не беа двата гола на Гомез?
Која логика, со Штутгарт даде два гола, не даде само гол.
Лани ради сите беше изгубено финалето, не само ради Гомез, Ноер ако е за тоа требаше да биде посвесен дека може да се даде гол во последна минута.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Па така де, додека некои го сметаат за лузерска позиција три години да си втора екипа во Европа, другите го сметаат за успех.Ама гледаш, ние толку се вивнавме во облаци со тројкава што ја освоивме и сега ништо не ни е рамно.Ќе дојде и идната сезона, ќе видиме со овој состав дали пак ќе освоиме тројна титула.Тогаш што ќе биде проблемот? Тапа се играчите?
Него ова твоево последново си важи за Манџукиќ, зошто Манџукиќ е тој кој требаше да биде подобар од Гомез, а всушност е поголема тапа од него.
Него објасни ми ти за промашениот пенал на Робен и на Швајнштајгер во финалињата.Гомез не давал голови во финалињата, а вчера ти го донесе купот, тројката, гледате ли вие фудбал?

:pos:

Незнам дали може да се црта на форумов,али не гледам друго решение за да ти објаснам...

Уште вака ќе пробам:

Баерн со Манџуќич,сезона 2012/13 Резултати: ТРИПЛ,ШАМПИОНИ НА ГЕРМАНИЈА,ШАМПИОНИ НА ЕВРОПА,ОСВОЈУВАЧИ НА КУП

Баерн со Гомез сезона 2011/12 Резултати:ВТОРО МЕСТО БУНДЕС ЛИГА,ВИЦЕ-ПРВАЦИ на ЕВРОПА,ВИЦЕ-ПРВАЦИ ВО КУПОТ

КРАЈ!

--- надополнето: 3 јуни 2013 во 22:17 ---
Манџо дава голови против Јуве Арсенал Дортмунд и игра главна улога за тимот на уткамицата со Барселона ама не Гомез го решил Штутгарт :facepalm:

Пробај на португалски може ќе те разбере....:pos:

B

Borg_Drone

Гостин
:pos:

Незнам дали може да се црта на форумов,али не гледам друго решение за да ти објаснам...

Уште вака ќе пробам:

Баерн со Манџуќич,сезона 2012/13 Резултати: ТРИПЛ,ШАМПИОНИ НА ГЕРМАНИЈА,ШАМПИОНИ НА ЕВРОПА,ОСВОЈУВАЧИ НА КУП

Баерн со Гомез сезона 2011/12 Резултати:ВТОРО МЕСТО БУНДЕС ЛИГА,ВИЦЕ-ПРВАЦИ на ЕВРОПА,ВИЦЕ-ПРВАЦИ ВО КУПОТ

КРАЈ!

Пиши де кој ти го донесе купот, не се срами, нема потреба од цртање нацртано е таму во која минутажа се постигнати головите....
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 22:19 ---
Бре, бре, бре и Гомез дава голови против Барселона, пенали за Баерн против Реал па сега логикава ти е уби боже.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Пиши де кој ти го донесе купот, не се срами, нема потреба од цртање нацртано е таму во која минутажа се постигнати головите....

Гомез го донесе,ГОМЕЗ....Вечно ќе му бидам благодарен,уште таа титула ни фалеше во витрините,дека ја немаме освоено едно 70 000 пати....:pos:

B

Borg_Drone

Гостин
Гомез го донесе,ГОМЕЗ....Вечно ќе му бидам благодарен,уште таа титула ни фалеше во витрините,дека ја немаме освоено едно 70 000 пати....:pos:
И со тоа те внесе во книгите по историјата како најдобра генерација на Баерн и германскиот фудбал воопшто.;)

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Баерн не победи поради на Манџукиќ голот во Лигата на шампионите, туку поради голот на Робен.Него баш поради тоа засилувањето Данте, ризикувавме на крајот да ја изгубиме и таа титула откако го направи тој киксот со копачка кога му се улета на Ројс.Среќа што не доби црвен.
Човеку,мафни го голот финалето,ајде заборај го.

1.Баерн освој триплета годинава,со Манџо прва постава,не Гомез.
2.Хрватот ти е прототип и пример како требит еден модерен играч,такозвани коњ да делуват во денешно време.Баерн даде 20-30 гола од прекинати напади на 30-40 метри од противничка одбрана,заради пресинг.Манџукич трчаше,не Гомез.Гомез после три такви шпринта ,ќе се распаднит ко кула од карти.
3.Целиот свет е полн со пофалби за Манџукич..од негови соиграчи,противници,тренери.Спомна некој погоре,донесе нова димензија во Баерн.Гомез и самиот е свесен за тоа,и зато ќе си заминит од Баерн.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Човеку,мафни го голот финалето,ајде заборај го.

1.Баерн освој триплета годинава,со Манџо прва постава,не Гомез.
2.Хрватот ти е прототип и пример како требит еден модерен играч,такозвани коњ да делуват во денешно време.Баерн даде 20-30 гола од прекинати напади на 30-40 метри од противничка одбрана,заради пресинг.Манџукич трчаше,не Гомез.Гомез после три такви шпринта ,ќе се распаднит ко кула од карти.
3.Целиот свет е полн со пофалби за Манџукич..од негови соиграчи,противници,тренери.Спомна некој погоре,донесе нова димензија во Баерн.Гомез и самиот е свесен за тоа,и зато ќе си заминит од Баерн.

Не не не.....Гомез купот ни го донесе! :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.609
Поени од реакции
22.343
Секојпат сум го почитувал Гомез покрај својте слабости кој ги има, но успехот на Баерн годинава да му се префрли на Манџо мислам не е во ред. Одличен играч е и направи чекор напред годинава но сепак имал и тој слаби утакмици. Се разликуваат доста двата играчи и добро би било да имаат и во иднина такви разни типови на напаѓачи. Што е впечатливо кај Манџо е дека е многу поактивен и игра голем пресинг, Гомез тоа не го покажува на ист начин. Све е прашајне на системот и засега Манџо подобро се вклопува оти и други играчи кај Баерн можат да дадат голови.

Kajgana Shop

На врв Bottom