Tоа се бара, успешна комбинација да направи. Еволуција на тимот а не револуција. Со неколку подобрувања може да станеме страв и трепет од историски размери. А топла вода нема потреба Пеп да измислува.
А ова за тоа „кој ни донел која круна“, заеби тој муабет. Во афект кога гледаме натпревари сите знаеме да опцуеме кога некој ќе утне зицер или да му аплаудираме на тој што дал гол, ама на крајот фудбалот е тимски спорт. А Баерн функционира подобро со Манџо отколку со Гомез и мислам дека никој не може тоа да го спори. Јбг од лани ни фалеа тие 5-6% за титулите, а Данте, Хави и Манџо ги донесоа тие последни проценти...
Не ми се расправа за ова Гомез-Манџо, зошто веќе сум сит, ама читам тука некои карактери последно време за тоа како Гомез промашил некои работи, како Гомез ова, Гомез она, а забораваат сите кога Гомез во 2010/2011 донесе вкупно 39 гола за Баерн Минхен, рекорд што до ден денес не е скршен, а и седнат на клупа е подобар од Манџукиќ, Манџукиќ со активна игра му бега четири гола.
Заеби, искрено го почитувам твоето мислење, за Мартинез би се согласил дека е клучниот играч, и тоа најклучниот, оној кој навеќе придонесе за тие два три проценти.А дека не сме освојувале титули со Гомез сите се грешка, и со него сме освојувале титули и со него и стигнавме до финалињата против Интер и Челзи, и во сите финалиња и Робен и Швајнштајгер па и Гомез промашија многу, па пак првите двајца не ги обвинуваат како што го обвинуваат Гомез, и Ариен Робен промаши клучен пенал против Дортмунд и поради него го јадевме во купот, па пак на него не му врискаат.Сите се виновни за тие две финалиња неуспешни.И Ноер на крајот требаше да биде посвесен за последната минута во Минхен па не беше.Само памти го ова, ќе дојде и оваа сезона и тоа со нов тренер и нови играчи (засилувања) и нема веќе да се повтори оваа тројка, тогаш, што?Ќе се прашуваме каде исчезнала магијата.
Мене Манџукиќ не ми прави воопшто мерак, можеби има напаѓачки способности, ама како да не сака да ги покаже, мене ми е Манџукиќ промашена инвестиција, во вода фрлени дванаесет милиони евра (или колку беа таму, не се сеќавам најдобро)
Сум напишал и ќе напишам, кога веќе планираа да земаат напаѓач, требаше уште од самиот старт да се земе класа напаѓач, а не вака сега секоја сезона ние ќе бараме напаѓачи.И, сега ќе дојде на пример Левандовски и Манџукиќ на клупа така? А тогаш каде ќе бидат поборциве за Манџукиќ да се врати во прва постава....Не оди тоа така..ама добро, тоа е мое мислење, ти си имаш друго мислење и тоа е тоа.