Крвав петок во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми мириса на странско масло во оваа работа ...
Не дека Турскиот народ не го сака Ердоган(мнозинството е за него), Ердоган економски(како и воено и политички) ја крена земјата до облаци, одреден дел од народот е незадоволен и тоа го користи западот и го буцка тој незадоволен народ да прави улични немири а пак медиумите намерно сликата ја прикажуваат едно десет пати по страотно !
Либијците(мнозинството) беа за Гадафи, во негово време имаа Економски процут, но ете западот за свои цели си ја искористи незадоволната популација во Либија, ги наоружа ’’демократите‘‘ и тргнаа да го соборат Гадафи, бунтовниците и ден денеска ќе се бореа против Гадафи доколку НАТО не ги бомбардираше Либиските армиски сили на Гадафи !
Е сега целава оваа работа смрди труе ... Гадафи како и Бен-Али, Мубарак, Асад(овој сеуште не се дава) сите овие се/беа секуларни лидери кои се заменија(во Сирија сеуште не) со Исламисти(ко оној фараонот Морси во Египет), а пак во Турција секуларистите моментално се обидуваат да го срушат од власт Ердоган(кој е про-Исламист) !
П.С. Смешно е Турција да се става во ист кош со Арапските држави бидејќи Турција е демократска и плуралистичка држава во која редовно си се одржуваат избори, избори на кои Ердоган тепа мислам трет пат по ред и лично не верувам дека изборите Ердоган ги мести, ниту пак верувам дека Ердоган ко наш Гр. ги купува гласачите, туку народот(мнозинството) го сака бидејќи навистина Турција во негово време Економски како и на други полиња доста се подигна, а Економијата е најбитна од се !

И во Грција се промени владата со насилни протести, па исто и во Бугарија..

Кој што те ебел тука 5 века, силувал илјадници Македонки, протерал илјадници семејства. Немој да те чуди тебе воопшто зошто има Турци коишто имаат бела кожа. Се е тоа резултат на тие силувања, јаничарења и слично.

Со својата економска и надворешна политика тие активно работат на новота Отоманска империја на Балканот. Твое е дали ќе се разбудиш од сонот или ќе останеш да живееш цел живот во заблуда.

Да, точно е тоа дека Турците се народ со срце, ама за Турција, својот народ и за себе, а Македонците се народ со срце, ама за сите, а не за себе!
И утре да дојдат пак ќе не ебат. Не прашувај зошто, само спореди протести. И бугарите да дојдат и они ќе не. И Грците исто.
Ќе те ебе и ќе викаш има и полошо, види ги оние излегле на протест против полициска бруталност, види ги сдс сакаат да спречат сечење на дрва, види ги оние хипстери протестираат за скапа струја, соросоидиве излегле бараат стоп на Скопје 2014, Трајче од Дупенци бил присутен на протестот против министерот, а Трајче бил член во 1965 во комунистичка партија, види ги овие од Охис излегле плата од државна фирма бараат, и оние наму види ги и оние зад нив...
Ние сме сите заедно една целина, како ќе не ебат така ќе играме стомачен танц. Тоа да ви е јасно, оти таков ни е менталитетот, со види го оној ни почнува. Такви сме у целина и такви ќе останеме сите заедно како целина.

Сите сме од крв и месо, види ги нашите протести, и турските, за бројчаноста ти зборам, а исто сме загрозени, дури ние сме и повеќе загрозени. А искачаат зошто имаат срце, знааат што сакаат, и не зависат од никој, чист им е гзот, мислат на својата иднина ;)
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 18:40 ---

Па секој народ треба за себе да си гледа, и за својот народ да се бори, на нас кој ни е крив што преку прозор го шпиунираме комшијата?
Никој, имаме клети гени од пра пра, и тоа е.
Океј, тогаш не силуваме турците, а сега шошоните, и што се преземал ти во врска со тоа?
А мене лично турците ми се океј народ, ги респектирам повеќе и од срби и од хрвати итн.

Ако повеќе ги респектираш Турците тогаш оди и земи си Турчинка за жена и ороди се со нив, а не со Срби и Хрвати.
Само пази нож да не попиеш од тие кул Турци.

Си се запрашал зошто веќе никој не презема ништо во Македонија?Па, веќе не се глупи тие 5% цел живот да го јадат, а другите 95% да го прчат на одмори во Грција, Турција или Шпанија и по одреден период тие 5% да бидат шиканирани како “трактористи“ .Поубав е филингот кога гледаш како сите тонат во гомна, а не се свесни зошто.

Ако повеќе ги респектираш Турците тогаш оди и земи си Турчинка за жена и ороди се со нив, а не со Срби и Хрвати.
Само пази нож да не попиеш од тие кул Турци.

Си се запрашал зошто веќе никој не презема ништо во Македонија?Па, веќе не се глупи тие 5% цел живот да го јадат, а другите 95% да го прчат на одмори во Грција, Турција или Шпанија и по одреден период тие 5% да бидат шиканирани како “трактористи“ .Поубав е филингот кога гледаш како сите тонат во гомна, а не се свесни зошто.

Повеќе има шанси да попијам нож од македонец, од „браќата“ срби, хрвати, отколку од турчин.

Кој сакаш да преземе кај нас? Сите сме пички, факт! Ние сме одамна веќе навлезени во септичката јама, само незнам до кај ќе ни е лимитот.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
И утре да дојдат пак ќе не ебат. Не прашувај зошто, само спореди протести. И бугарите да дојдат и они ќе не. И Грците исто.
Ќе те ебе и ќе викаш има и полошо, види ги оние излегле на протест против полициска бруталност, види ги сдс сакаат да спречат сечење на дрва, види ги оние хипстери протестираат за скапа струја, соросоидиве излегле бараат стоп на Скопје 2014, Трајче од Дупенци бил присутен на протестот против министерот, а Трајче бил член во 1965 во комунистичка партија, види ги овие од Охис излегле плата од државна фирма бараат, и оние наму види ги и оние зад нив...
Ние сме сите заедно една целина, како ќе не ебат така ќе играме стомачен танц. Тоа да ви е јасно, оти таков ни е менталитетот, со види го оној ни почнува. Такви сме у целина и такви ќе останеме сите заедно како целина.

Скоро 50,000 протестанти од 80 милионска држава не се “сите“ драга Леандра(y)

Каде се другите? Зошто Ердоган победува 11 години?

Бар турците кога ќе отидеш во Турција не те гледаат надмено ко твоите бели српски браќа што не ти признаваат црква и се бест френдс форевер со твоите најголеми душмани.Тие вајт пауер & ортодокс брадрс филмчиња се штетни за мозокот.;)

А од каде знаеш дека пак ќе победи Ердоган? Можеби веќе нема да победи..

Јас никогаш нема да излезам на протести заедно со комуњари, квази патриоти што ми ставаат знамиња на Македонија во аватар, а ми свршуваат на тоа што Турци дупеле евтини Македонки и “кул“ биле и со квази патриоти од владејачката гарнитура. Кога во Македонија ќе има таква организација како Златна Зора во Грција со чисти намери и солидарност со секој Македонец по потекло, раса и чувство тогаш би правел нешто. Вака ич не ми чуе. Нека скапува овој народ во своите квази патриотски и либерални гомна, а јас и натаму ќе си останам “ сељак“ и “ тракторист“.

Наместо ние да се бориме за она што некои наши претгходни генерации гинеле да опстанеме како народ, традиција и држава некој мене тука ќе ми постира свадби од Турчин и Македонка како некое најголемо цивилизациско достигнување. Со таков јас неможам рамо до рамо да застанам никогаш.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 19:31 ---
Бар турците кога ќе отидеш во Турција не те гледаат надмено ко твоите бели српски браќа што не ти признаваат црква и се бест френдс форевер со твоите најголеми душмани.Тие вајт пауер & ортодокс брадрс филмчиња се штетни за мозокот.;)

Турците не те гледаат тебе надмено, затоа што ти таму во Турција не се населуваш, не го носиш своето семејство со 7 деца, не градиш куќа во автентичен македонски стил, не им наметнуваш твоја култура, не градиш црква на секое ќоше, не вееш македонски знамиња на нивни згради, јарболи, не им заведуваш и не им се пушташ на нивни девојки како што тие го прават тоа во Германија, Шведска, Белгија, Франција, Македонија и слично.

Почни ти тоа да го правиш во Турција , па ќе видиш колку тие нема да те гледаат надмено. Не знаете некои основни работи да ги разликувате.

А шо демек кога ние ќе идеме у Србија наметнуваме наша култура и вееме македонски знамиња?:)
Не бе брату, македонскиот народ кога ќе отиде во Србија, се понаша како србин, ги користи нивните фрази, го збори нивниот јазик, а ако си тераш по свое, е тогаш си им трн во око ;)

За некои работи се сложувам со тебе, ама за ова не си во право!

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Не бе брату, македонскиот народ кога ќе отиде во Србија, се понаша како србин, ги користи нивните фрази, го збори нивниот јазик, а ако си тераш по свое, е тогаш си им трн во око ;)

Знаеш како ве нарекуваат сите кои зборувате српски јазик во комуникација со Срби, без разлика дали сте отишле таму или тие дошле кај нас?

Срби со говорна маана.

Кога Србин говори со Македонец(било во Србија било во Македонија) говори на Српски, а кога Македонец говори со Србин(не само во Србија туку и овде во Македонија) говори на ... Српски ... да ова сум го приметил во илјада случаи и станува збор за онаа повозрасна генерација на луѓе !

Премиерот Ердоган се одважи да замине во 4-дневна турнеја во Северна Африка. На заминување порача - нередите се дело на екстремистички сили, но сепак, на Турција не и се случува Арапска пролет.

Овој стварно бил на тешки дроги бе ццц,исто ко пред неколку месеца на Битпазар дур истакнуваа по 30 метарски орели,на сред Скопје држеа говори за Голема Албанија,тепаа деца по автобуси а Грујче ловеше инвеститори у Јапан или кај и да беше.Се гледа зашто се добри другари со Грујо наш..

--- надополнето: 3 јуни 2013 во 20:33 ---
Премиерот Ердоган се одважи да замине во 4-дневна турнеја во Северна Африка. На заминување порача - нередите се дело на екстремистички сили, но сепак, на Турција не и се случува Арапска пролет.

Овој стварно бил на тешки дроги бе ццц,исто ко пред неколку месеца на Битпазар дур истакнуваа по 30 метарски орели,на сред Скопје држеа говори за Голема Албанија,тепаа деца по автобуси а Грујче ловеше инвеститори у Јапан или кај и да беше.Се гледа зашто се добри другари со Грујо наш..

Смешно е да се споредува Ердоган со Гр наш, Ердоган ја крена Турција Економски како и на други полиња, Ердоган шета по светот ама навистина тие негови шетања вродуваат со плод, за разлика од наш Гр чиви шетања и ловења на инвеститори ширум светот не вродија и не вродуваат со никаков плод и не ја подигна ни за една педа Македонската Економија !
Околу протестите, да речеме дека на улица излегле 50 000, еве нека се и 100 000, нека се и половина милион и цел милион и два милиона Турци ... дали мислиш дека мнозинството Турци се за пад на Ердоган ... Турција не е само неколку квартови во Истанбул и не е само 50, 100 или 500 000 народ, Турција има преку 80 000 000 жители !

--- надополнето: 3 јуни 2013 во 20:33 ---

Смешно е да се споредува Ердоган со Гр наш, Ердоган ја крена Турција Економски како и на други полиња, Ердоган шета по светот ама навистина тие негови шетања вродуваат со плод, за разлика од наш Гр чиви шетања и ловења на инвеститори ширум светот не вродија и не вродуваат со никаков плод и не ја подигна ни за една педа Македонската Економија !
Околу протестите, да речеме дека на улица излегле 50 000, еве нека се и 100 000, нека се и половина милион и цел милион и два милиона Турци ... дали мислиш дека мнозинството Турци се за пад на Ердоган ... Турција не е само неколку квартови во Истанбул и не е само 50, 100 или 500 000 народ, Турција има преку 80 000 000 жители !

Главниот град ти гори,веќе почнаа и во другите поголеми места да изразуваат револт,неговата полиција убива,тепа,сакати свои граѓани,а он си иде на тура у Северна Африка.Ердоган ја кренал Турција е факт,ама дали ја кренал благодарејки на неговите економски вештини или со помош на разни сомнителни исламистички фондации,неговото вазалство на УСА и Израел,е тука лежи зајакот..

Цифрава на протестанти од каде ти е може да добијам линк?
И второ знаеш дека во Турција медиумите се во мрак и не пренесуваат за протестите, а новинарите добиваат предупредувачки пораки за што да најавуваат? Мислам знам дека знаеш нешто исто како кај нас што се случува, за една лопата сите медиуми на едно место, за протест на вработените на Охис никој апсолутно никој не известува. Да ги следиме фактите за да имаме конструктивна дискусија.
Ердоган победува 11 години поради економската сила и тука се вика само амин и ништо повеќе. Очигледно Турција има опозиција како нашава. И овде вемеро победува речиси седум години поради истата причина, само што не сме економски напреднати до 4та Европска економија. Туку последни со Босна и Косово.
Јас никогаш нема да излезам на протести заедно со комуњари, квази патриоти што ми ставаат знамиња на Македонија во аватар, а ми свршуваат на тоа што Турци дупеле евтини Македонки и “кул“ биле и со квази патриоти од владејачката гарнитура. Кога во Македонија ќе има таква организација како Златна Зора во Грција со чисти намери и солидарност со секој Македонец по потекло, раса и чувство тогаш би правел нешто. Вака ич не ми чуе. Нека скапува овој народ во своите квази патриотски и либерални гомна, а јас и натаму ќе си останам “ сељак“ и “ тракторист“.

Наместо ние да се бориме за она што некои наши претгходни генерации гинеле да опстанеме како народ, традиција и држава некој мене тука ќе ми постира свадби од Турчин и Македонка како некое најголемо цивилизациско достигнување. Со таков јас неможам рамо до рамо да застанам никогаш.

Тоа е разликата во моите и твоите согледувања и ставови. Јас ќе излезам на протест против покачување на струја не со комуњари туку со вонземјанци ако треба! На протест против полициска бруталност ќе излезам и со Бранко ако треба рамо до рамо. Јас излегувам за мене и кога излегувам сум убедена дека тоа е правата одлука и правата цел за протест. Мене не ме интересира дали Милчин финансирал тројца новинари да зборат на протестот, разбираш? Мене ме интересира да се намали цената на струјата со овој стандард кој го имаме. Од истата причина излегувам против Талат Џафери, од истата причина излегував и на студенски протести и додека сум жива ќе излегувам ако во таа цел верувам. Мене неможеш да ми переш мозок на овие години, неможеш да ме заведеш со празни реченици, јас сакам дела. Утре ќе испаднам и на протест за мрак на новинарството во Македонија кое ни се случува, ќе испаднам оти сум убедена дека изминативе години живееме во тотале мрак и еден Латас, Јанко и Миленко клошаришта ја кројат пералната на голем број од населението.
Тоа е разликата меѓу мене и тебе, што јас кога излагам верувам дека тоа е правилно, а не кој ќе има на протестот и како ќе ме обојат. Ми е гајле како ќе ме обојат ако сметам дека е тоа правилно. Не ме викнал никој од дома да испаднам, не ми дал некој знаме да веам, не сум лепела плакати, не крадам, не убивам. Излегувам со чисто лице во свое име и за својот народ.
Али бидејќи ми е јасно дека лица со твоите ставови не испаѓам со комуњари и квази либерали се мнозинство, жал ми е после секое излегување бидејќи се враќам бесна. Вас ве гледам како поголемо зло од владата која ја имаме. Токму поради вас, токму поради тие минирања од страна ништо не успева.
И за Златна зора да се надоврзам гледам не отвориле тема па да си го искористам постов, никад нема да поддржам такво нешто. Ќе ти кажам и зошто. Не оти идеите и целите не им се исправни, начините им се лоши. Тоа не е нивна работа да тепаат мигранти или јас да идам по улица и да тепам невини деца оти се Албанци или Грци, туку оти државата со ситемот го дозволила тоа. Она што им го замерувам на Еу во овој поглед е што дозволи да се развијат овие националистички структури како резултат на нивната неспособност и погрешни замисли на некое мултикултурно општество кое во реалноста се покажа дека неможе да функционира. Неможе проста раја необразована и закоравена со 15 деца и стапови да ги примиш помеѓу културно општество. Неможеш, тој неможе да се прилагоди, тој се обидува да те смени тебе, а не себе. Тој заминал од бедно општество, а таа беда сака да ја донесе каде иде. Неможе! Системот е крив, а има милион и еден начин да ги сопреш.
Иако не е дел за Турција може да отвориме сепак тема за ова да видиме човечки кој како размислува, доволно се пцуевме 2 години.

:icon_lol:
K4xRzdN.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom