Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Во спецификацијата на телевизорот ми стои: DTV Tuner: DVB-T / C / S2 Дали ова значи дека не ми треба рисивер/антена за да ги фаќам дигиталните канали? Скенирав завчера и ништо освен аналогни немаше.
dobro e da proveris dali podrzuva mpeg4 za priem na kanali.antenata podobro e da e nadvoresna.pri skeniranjeto dali ima opcija vo menito da bara analogni i digitalni kanali?mozebi gi skenira samo analognite.proverete go upatsvoto od aparatot.

dobro e da proveris dali podrzuva mpeg4 za priem na kanali.antenata podobro e da e nadvoresna.pri skeniranjeto dali ima opcija vo menito da bara analogni i digitalni kanali?mozebi gi skenira samo analognite.proverete go upatsvoto od aparatot.

Tuner/Broadcasting

• DVB-T / C / S2
  • Analog Tuner available
  • MHEG 5
  • EPG available
  • Channel List USB-Clone available
  • CI+
  • Auto Channel Search available
  • Teletext (TTX) (1000 pages) available
  • HbbTV available (DE, AT, CH, ES, NL, BE, LU, FR)
Не можам да најдам.. Скенирав и за аналогни и дигитални, и не најде ниеден дигитален. Сепак изгледа ќе мора антена

gledam deka ima moznost i za satelitski priem.dovolno e da se postavi i povrze satelitska antena pa ke imate i satelitski kanali.

Сите канали идат на mpeg-4 формат? Скенирав предмалку и најде се што можеше да најде ама не дава слика а звук дава. Тие што се mpeg-4 ми дава порака HD not supported (немам таков декодер на TV-то) а на другите ништо не дава.

mozebi kanalite vo boom paketot se vo mpeg2 megjutoa tie imaat poslab signal i barem vo nasiot region doagjaat od drug pravec vo odnos na ovie od mrt i tie na novata koj se posilni.zavelezav deka ja promenaja identifikacijata na kanalite i sega tie vo paketot od boom se ispisani so golemi bukvi a tie na novata frekfencija so pocetna golema pa potoa so mali bukvi.analognite predavateli za prva programa povtorno zracat so ubav signal vo struga / ohrid.

Стварно не ми е јасно како некои членови може да се толку мизерни, два пати (еднаш на форум а потоа и по порака) го прашувам DVB-T2 каков ресивер има, и не кажува. Абре чоече нема да ти го земам ресиверот ако кажеш што марка ти е ц ц ц

Стварно не ми е јасно како некои членови може да се толку мизерни, два пати (еднаш на форум а потоа и по порака) го прашувам DVB-T2 каков ресивер има, и не кажува. Абре чоече нема да ти го земам ресиверот ако кажеш што марка ти е ц ц ц

Јас се извинувам за задоцнувањето на одговорот. Еве го одговорот на вашето прашање: јас имам само ТВ со DVB-T (LED PHILIPS 32PFL4258H/12) и една антена што сам ја имам изработено види како. Со ова опрема јас во Штип ги следам следниве канали:
МРТ1ХД е со многу добар ХД квалитет, МРТ1 и 2, Собраниски канал, СИТЕЛ, АЛФА, ТЕЛМА, КАНАЛ 5, АЛСАТ М, сите се џам.
Се гледат повеке регионални канали како што се: ТВ Стар и ТВ Д1(Д3-Туртел), ТВТиквешија и КТВ (Д1-Црн Врв Велес), ТВ Шутел, МТМ, ЕДО, БТР, и ЕРА (Д1-Црн Врв Скопје), сеуште ТВ Ирис не е приклучена на дигиталната платформа БОМ и покрај тоа што има добиено регионална дозвола за дигитална ТВ од Совет за радиодифузија на република македонија.

Attachments

• LED PHILIPS 32PFL4258H12.jpg
    LED PHILIPS 32PFL4258H12.jpg
    140,6 KB · Прегледи: 26
  • HD-antenna-01.jpg
    HD-antenna-01.jpg
    83,8 KB · Прегледи: 26
vo struga/ohrid povtorno se aktivni analognite ptedavateli na prva programa (VHF opseg) no so namalen intenzitet.

hare
ke uspejme da fatime nekoj signal od sosednive regioni ili tesko preku planinive?
Teшко другар,требит да фатиме мултиплекс од Оне од друг регион,то во околинава на Охрид не се фаќат овој мултиплекс на 37 ухф а камо ли друг :))),ама шо да прајме ко ни е таков регионов,без друг поголем град...источна Македонија е полесно,клавет на црн врв предавател и 10 града се покриени...:)

Teшко другар,требит да фатиме мултиплекс од Оне од друг регион,то во околинава на Охрид не се фаќат овој мултиплекс на 37 ухф а камо ли друг :))),ама шо да прајме ко ни е таков регионов,без друг поголем град...источна Македонија е полесно,клавет на црн врв предавател и 10 града се покриени...:)
eee ovde vo struga 37 UHF ne mavat ko sonceno na rucek.ke vas tamu onoj ridon so tvrdinana strcit mnogu.ubo e da si go zaramnite malce :) .
mozda imat sansi da se fatit nesto od istok po visokive struski sela.se sekavam deka se fakase po nekoe radio na FM od grcija vo gorna belica.

eee ovde vo struga 37 UHF ne mavat ko sonceno na rucek.ke vas tamu onoj ridon so tvrdinana strcit mnogu.ubo e da si go zaramnite malce :) .
mozda imat sansi da se fatit nesto od istok po visokive struski sela.se sekavam deka se fakase po nekoe radio na FM od grcija vo gorna belica.
Абе фаќам и грчко и италјанско радио на фм,ама за дигитална тв е малку потешко,требит појак сигнал...

Направив фабрички ресет и сега кодот 1234 не фукнционира. Ни 0000 не сака. Некој за помош?
gledam deka ima moznost i za satelitski priem.dovolno e da se postavi i povrze satelitska antena pa ke imate i satelitski kanali.

Сериозно?

А чекај ако имаш ТВ со HDMI што е пак ти треба апаратче за да ги гледаш телевизииве или пак може само со антена ?

Не знаат да објаснат... Тотално неписмени вработени. :D

Направив фабрички ресет и сега кодот 1234 не фукнционира. Ни 0000 не сака. Некој за помош?

Сериозно?
vidi koj model i koja marka e TV-to i pobaraj na google ili napisi ja ovde pa da pobarame za kodot i za specifikacii.
za satelit vidi pozadi ako ima eden antenski priklucok ispaknat so navoj od nadvor i malo dupce vo sredinata togas toa e.

vidi koj model i koja marka e TV-to i pobaraj na google ili napisi ja ovde pa da pobarame za kodot i za specifikacii.
za satelit vidi pozadi ako ima eden antenski priklucok ispaknat so navoj od nadvor i malo dupce vo sredinata togas toa e.

Sagem ITAD83

deco.jpg

Има некако шанси да го декодирам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom