Е најбитно од се беше оти требало да се заштитат ради причината оти биле кул бе?
ц ц ц ц
извини што те цитирав ама неможев а да не ти го запазам битниот факат
Шо има толку наводно гневови да се силат на теми низ форуми,кој е толку гневен доволно му е видеото за да некого пријави во полиција.
Ама нели од овде ни е полесно да јачаме мускули.
Доста од имровизирани гневови и идеи,нели Македонија се сакаше со дела?
Кај се сега оние што ја сакаат на тој начин?
Еми оти да не се кул?! ,
Јас не см ут Штип, от друг грат см, погоди кој.
Пред неколку години бех у Штип да купам некој ствари за кумпјутер, купих ги и требаше да си одам дома.Одам нкј коолата да си тргнам веќе........
и тогај еден мајмун штипски ми вика - Имаш ли цигар да ми дајш?
-Немам, не пушам.-му викам јас.
И он ми вика - А кур пушаш ли?
И му викам -На мајка ти у пи.... да го турам!!!
Келешо тргна накај мене со зборовите - На кој ти пцуеш мајката!!??
И ме фака за јаката од палтото, и тогај(мурах тва да го напраам оти ептен ме затегља за шиита) му опнах еден тумрук директ у мурлата.
Типо не знајше шо му биде и се спростре като черга на асфалто. Нокаут.Зема да се подига лека полека и тогај се собераа неколку души , у близина имаше некој дуќан и човеците сичко видеа шо се случи.. мене не ме пипнаa, него го бутнаa на страна и му викат ој си дома. изгледа го знајаа кој е
Јас си влезех и си тргнах да си одам,оти ситуацијата беше хот. Мајмуно се јавуваше на некој по мобилен, можда да викне некој да ме суредат.
И така си тргнах накај дома и си бркам по џебувете да се јавам со мобилнио дома.
Нема го!!
И застанах баш на излезо ут Штип и земах да бркам сегде и у коолта, и у џебуфте, не гу најдех.Ојдех купих картица за фиксен телефон и се јавувам на мојо број да видам дали ќе звоне ,ништо....... телефоно звоне не се слуша да е у близина а никој не се јавува.
И тугај ми текна оти може да е паднал додека се џенкаах су тај ајвано.Се врнах назад баш там дек се случи тва , земах едн катанец да го користам кто боксирач за секој случај.
Терам дек може да е паднал, ама не се надевам да го најдам оти сигурно некој го е најдел и си го е земал.
И не поминаа ни две минути иде една бабичка откај дуќано и ми вика - Шо бараш ? Телефоно го изгубих - и викам.
И го ваде од џебо и вика тај ли е? Тај е(маската беше паднала и малце беше оштетена от падо) , Мој е -и викам.
Синче, се видевме како се случи, телефоно падна до тротоаро,еден човек шо ве раскачува го најде и ми го даде на мен да го почувам.
И така... бабичката ме чекала там на дуќано за телефоно да ми го даде.
Не сакаше ништо да ја почастам, ојдех у дуќано и купих и пакетче кафе и едн сок и дури и тва се противеше да го земе, нејќала ништо,.И го тутнах ќеесто у рацте и си тргнах нкј дома.
Тва е тва... постааарте се ногу попоштени и културни од млајте денеска,