Ќе поскапат алкохолот и цигарите

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
е сеа ке им ги пушиме на гоце на даме на кирчо на цар самоил и ред други споменици... а ако сакате да пиете - ете ви на плоштад огромна фонтана у аеродром исто ке може да се напиете.. сеа кај и да е карпошово востание ке го пуштат па и од таму ке пиете...

[quote="Strenght, post: 5905208, member: 39404"]Бегајте од државава дур можете... ..
(y) единствена шанса да останете нормални[/quote]

Гледам брат 50 % од другарите имаат такви планови... Само ме чуди не си одат сега само тие што немаат пари туку и оние кои имаат солиден и комфортен живот тука :)

Па нека ја поскупат и сланината бе, нели е штетна?

Нека стават акциза и на газираните сокови, нели к.кола содржи мал процент на алкохол а и има негативни последици по телесната тежина.

Не е чудно и нимиц да достави предлог за име Здрава Македонија!
Хахааааааааааа! ЅВЕР! ме насмеа добро!
--- надополнето: 29 мај 2013 во 23:55 ---
(y) единствена шанса да останете нормални

Гледам брат 50 % од другарите имаат такви планови... Само ме чуди не си одат сега само тие што немаат пари туку и оние кои имаат солиден и комфортен живот тука :)[/quote]
тие шо немаат знаат дека немаат шанси... тие што имаат на време му ја мислат зашо утре и они ке паднат како и друите па ке се заглават... мислат пред време изглеа

Па фала богу... Мене мислиш не ми зборат тие што имаат пари? И мене таткоми да е во партија на јака функција и да имам загарантирана иднина ќе се мислам дали да идам странство... Појди ако имаш прилика во партија да видиш што се се случува како идат работите, донесување постапки одлуки ова она :)

Какви пари не зезај.. во рок од 2-3 месеци ќе ја вратиш целата инвестиција за визи и карти што си ја вложил.. Ќе станеш човек ќе си ја кренеш фамилијата и нема да се замараш со прашања од типот дали имаш за леб, цигари или дали треба да искочиш..

Па добро од една страна и тоа што викаш , еве конкретно ќе ти кажам за Штип , глеам деца возат моторчиња по 3000 4000 евра од каде бре сите тие пари ? Кукаат по интернет дека немало пари ни за леб ова она ... од една страна не им е на сите толку црн животот чим имаат паричка за таков луксуз. Јас не сум таков калибар и лично ми треба живот надвор од Македонија ... ама асален живот.

Многу ме чуди како може некои луѓе да оправдуваат поскапување? Сватете дека било какво поскапување значи помалку пари во џебот на сите нас, а повеќе во џебот на грујо&цо ЛТД. Па и уште морал шират како било лошо да се пие и пуши, па дај да удриме по џебот. Ако сакам да пијам и да пушам тоа е моја работа, возрасни луѓе сме, свесно бираме што не исполнува и во што уживаме. Ако не сакате алкохол и цигари, не ги купувајте и решен проблем, а не да ширите морал тука.Ќе ја стигнете Англија уште малку со цениве по кафичиве.

Многу ме чуди како може некои луѓе да оправдуваат поскапување? Сватете дека било какво поскапување значи помалку пари во џебот на сите нас, а повеќе во џебот на грујо&цо ЛТД. Па и уште морал шират како било лошо да се пие и пуши, па дај да удриме по џебот. Ако сакам да пијам и да пушам тоа е моја работа, возрасни луѓе сме, свесно бираме што не исполнува и во што уживаме. Ако не сакате алкохол и цигари, не ги купувајте и решен проблем, а не да ширите морал тука.Ќе ја стигнете Англија уште малку со цениве по кафичиве.

Така е, и јас сум да се буниме за секое поскапување, протести пред влада во најмала рака али народов нема абер, ништо не му смета! Ужива и си го лади. Незнам што треба на овој народ да му се направи за да реагира? :confused:

Па добро од една страна и тоа што викаш , еве конкретно ќе ти кажам за Штип , глеам деца возат моторчиња по 3000 4000 евра од каде бре сите тие пари ? Кукаат по интернет дека немало пари ни за леб ова она ... од една страна не им е на сите толку црн животот чим имаат паричка за таков луксуз. Јас не сум таков калибар и лично ми треба живот надвор од Македонија ... ама асален живот.

Ипак имај во предвид Скопје е многу поскап град од останатите... Еве еден пример ќе ти кажам... имам другар си има дечкото пари си троши дневно минимум 300-400 денари си искача ни работи ни ништо... кога има тренинзи си фрла пари на тоа + има куќа на 6 спрата просечно ќе каже некој... Ми вика пред некој ден па што ќе правам јас тука ништо нема боље странство... Сега они што имаат сакаат да идат а некој што го нема ни тоа се мисли дали да иде... епа не сум глуп

Кога ве читав, ме искочи изјавата на покојниот Никола Младенов како он се чувствува во државава. Епа погледнете го клипов. Посебно делот со владините реклами.
Владава не чува како баба и дедо внуче. Абе срцки се. Сериозно, не конзумирам цигари ги откачив, од алкохол обично пивце или чат пат винце, ама качување цени да го правдаш со подобро здравје е без врска. Не можеше да одлучи државата дали некој ќе јаде брокула или ќе пуши малборо. Комично е ова се. :D

животот веќе нема смисла. нема за што да се живее.

Ова за цигарите добар потез според мене пошто со ова темпо ако се продужи 70% од популација ќе станат пушачи... Е сеа иронија што они за буџет удираат по ова а не за некаква си кампања..

многу добро што ќе поскапат цигарите и алкохолот јас лично не конзумирам и многу ми е убаво ако не повеќе 50 евра во месецот си заштедувам со тоа а плус и со здравјето сум многууу добро

многу добро што ќе поскапат цигарите и алкохолот јас лично не конзумирам и многу ми е убаво ако не повеќе 50 евра во месецот си заштедувам со тоа а плус и со здравјето сум многууу добро
Работава "Јас не се викам Никола ама многу добро би било да воведат данок за оние што се викаат" :facepalm:

Sent from my Nexus

Не те сфатив со споредбава во која смисла ја напиша?
Во врска со селективните закони и цените,а за споредба најблиску е бугарија само што таму просечна плата е 400-500 евра

Во врска со селективните закони и цените,а за споредба најблиску е бугарија само што таму просечна плата е 400-500 евра
Бугарија мислиш дека селективно одбира закони од ЕУ?
--- надополнето: 30 мај 2013 во 09:01 ---
Ова како од владина реклама да излета.
Сега видов. Парите си ги даваш во кладилница, пак си на нула :)

Си имате, си имате и ајвар ќе си имате и лутеница. Се ќе си имате за скоро време.

А бе кој смее мене некој да ми пререче или такво нешто, и прасе во дворов колеа пред некоја година, крв по улица надолу кога го пуштивме цревото, овај од Комуналец што ни го мети тротоарот се крстеше :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom