Ќе поскапат алкохолот и цигарите

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Значи на литар етил алкохол се става 340 денари. Во коњак има колку посто етил? (не го пијам коњаков само како пример го земам да ја изведам математиката) од 38%-45%. Значи од шише ќе се дигне за околу 150 денари. Ако го купувал досега за 300 денари, ќе го купува за 450 да речеме. Значи пијачката во кафиќ ќе ја дигне за речиси 50%, нели златен? :)
Ако е 120, ќе биде 180. Мислам дека ценава за мак стандард не е интересна.

Досега акцизата беше 300 денари. Сега е 340. Зголемувањето е за 40 денари. Значи место 150 имаш 20 денари од шише. :)

Досега акцизата беше 300 денари. Сега е 340. Зголемувањето е за 40 денари. Значи место 150 имаш 20 денари од шише. :)
Извини во мене е грешката не го видов зборот НА, прочитав за 300 до 340 литро. Твојата математика е точна :)

А ова не го даваат на сител а? За ова не објаснуваат како е добро да се покачи? Туку ќутни бутни исто како со спомениците... Само пак ќе страда простата раја и сиромавиот кај нас... Нема да страда Диме Спасов кој го бутнаа за министер и кој ги има најголемите врски..

Само што тропам јас глупости... све е убаво кај нас ние нечиниме и пребираме..

Бегајте од државава дур можете... Ова е стварно срамота што се прави... На толку мали ебани плати, уште покачување ни треба свашта... Има ситуации каде луѓето многу кнап живеат што ќе биде да неможе да си дозволат алкохол страшно нешто...

Ја еве преговарам со FARANG да ме понесе натака :D Јес да и кај него не цветаат рози , ама барем е колку толку по розево отколку тука. Батали патриотизам и све ова веќе е претерано.

Значи на литар етил алкохол се става 340 денари. Во коњак има колку посто етил? (не го пијам коњаков само како пример го земам да ја изведам математиката) од 38%-45%. Значи од шише ќе се дигне за околу 150 денари. Ако го купувал досега за 300 денари, ќе го купува за 450 да речеме. Значи пијачката во кафиќ ќе ја дигне за речиси 50%, нели златен? :)
Ако е 120, ќе биде 180. Мислам дека ценава за мак стандард не е интересна.

За литар коњак со 40% алкохол досега акцизата беше 120 денари
Со новите акцизи ќе биде 136 денари
Покачувањето е 16 денари на литар коњак со 40% алкохол
Трговците најверојатно ќе ја искористат ситуацијата и ќе додадат нешто плус.

За литар коњак со 40% алкохол досега акцизата беше 120 денари
Со новите акцизи ќе биде 136 денари
Покачувањето е 16 денари на литар коњак со 40% алкохол
Трговците најверојатно ќе ја искористат ситуацијата и ќе додадат нешто плус.
10 денари плус на чашка. It's all good business .

Koga rekov da si gi namalat platite ne mislev na rabotnicite...vladata da si gi namali platite,pa da vidat kako e da se zivee;)

[quote="Strenght, post: 5905208, member: 39404"]Бегајте од државава дур можете... ..[/quote]
(y) единствена шанса да останете нормални

Ја еве преговарам со FARANG да ме понесе натака :D Јес да и кај него не цветаат рози , ама барем е колку толку по розево отколку тука. Батали патриотизам и све ова веќе е претерано.

Кој патриотизам бе брат, за гомно луѓе што седат на фотеља и прават се и сешто нема да седам тука и да правам добро за државата... Бегај што можеш побрзо и не жали и јас почнав со средувањето документи...

Кој патриотизам бе брат, за гомно луѓе што седат на фотеља и прават се и сешто нема да седам тука и да правам добро за државата... Бегај што можеш побрзо и не жали и јас почнав со средувањето документи...

Освен Америка брату , нигде на друго место не те сакаат ако немаш пасош од земја која е во ЕУ. И јас кројам планови , договарам со другари ова она ама не бива брат никој не се сложува , демек пари требало ова она епа овде повеќе пари ќе ти земат за 1 година неголи што ќе те чини преселбата во друга земја. Апашана е ова се тука , па после се чудат зошто македонските студенти после дипломирањето бегале во странство , а оние што седат во пошироката столица демек незнаат зашто младите бегаат во странство после дипломирањето на факултет. Пу ја'зк !!!

Купувајте на големо цигари и алкохол и кога ќе ги оскапат продавајте по стара цена. Промет - загарантиран :D

Абе остај еден промет што ќе фатиш :facepalm:
Да речеме овој http://www.doma.com.mk/artikal.aspx?ArtikalID=37047 сега се продава за
450,00 МКД

Коњак ST-REMY VSOP 700ml

76659g.jpg

После покачувањето ќе се продава за 461 денар :pos: ќе имаш ќар од цели 11 денари, значи ако продадеш вакви 100 шишиња ќе имаш профит од цели 1100 денари :LOL:

се разбира ако нешто не украдат и нашите трговци

Па нека ја поскупат и сланината бе, нели е штетна?

Нека стават акциза и на газираните сокови, нели к.кола содржи мал процент на алкохол а и има негативни последици по телесната тежина.

Не е чудно и нимиц да достави предлог за име Здрава Македонија!

Освен Америка брату , нигде на друго место не те сакаат ако немаш пасош од земја која е во ЕУ. И јас кројам планови , договарам со другари ова она ама не бива брат никој не се сложува , демек пари требало ова она епа овде повеќе пари ќе ти земат за 1 година неголи што ќе те чини преселбата во друга земја. Апашана е ова се тука , па после се чудат зошто македонските студенти после дипломирањето бегале во странство , а оние што седат во пошироката столица демек незнаат зашто младите бегаат во странство после дипломирањето на факултет. Пу ја'зк !!!

Па фала богу... Мене мислиш не ми зборат тие што имаат пари? И мене таткоми да е во партија на јака функција и да имам загарантирана иднина ќе се мислам дали да идам странство... Појди ако имаш прилика во партија да видиш што се се случува како идат работите, донесување постапки одлуки ова она :)

Какви пари не зезај.. во рок од 2-3 месеци ќе ја вратиш целата инвестиција за визи и карти што си ја вложил.. Ќе станеш човек ќе си ја кренеш фамилијата и нема да се замараш со прашања од типот дали имаш за леб, цигари или дали треба да искочиш..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom