Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    614
Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Среди прво кај тебе што ти е грев а што не :) Јас не гледам никаква разлика помеѓу животни, а богами неможам некогаш ни човек од животно да разликувам...секогаш типувам погрешно.
sreduvam ,ama ,grev e edno, a da napravis grev poradi prakticna pricina e sosem drugo(,prirodni zakoni )

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
А од каде толкава сигурност дека баш вакцинирани и кастрирани кучиња ја нападнале женава? По улиците шетаат и голем број ,,необработени во стационар,, кучиња.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Кучиња нападнале жена во центарот на Скопје

Според мене најголема грешка на надлежниве е што откако ги вакцинираа и ги кастрираа од стационар, ги враќаа на улица...
А, тоа ли било проблемот со скитниците...? што од Вардариште ги враќаат на улица.... Ја па цел живот во заблуда, мислев дека несовесни сопственици ги испуштаат од дома... хм, ми ги отвори очите.;)

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
kako ste takvi be??? edini "prekrsok" sto moze da go napravat e toa. a zar ima covek tuka sto ne napravil prekrsok??? zasto pa nas ne ne uspijat za da ziveat kucinjata raat??? ili sto nie sme privilegirani??? vo sekoe civilizirano opstestvo kucinjata ziveele vo statcionari. toa e civilizacija?? covestvo?? sto zivot e toa za zivotno sto bi izodelo 30 km vo denot na sloboda?? ako e taka i pcelite napagaat i pajacite i zmiite daj se da uspieme. mnogu gledate od zapad a neznam sto dobro stigna od tamu.koga bi bile malku po prirodni podaleku od vasiot kompjuter i moderen zivot vo nikakov dopir so prirodnoto poinaku bi gi svatile ovie situacii.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
А зошто бе толку дискриминирате животински свет? Кучињата да не се успивале. Зошто?

Ако беше истово прашање поставено за кравите? Или гулабите? Глувчињата? Бубашвабите?

D

Daedalus

Гостин
А зошто бе толку дискриминирате животински свет? Кучињата да не се успивале. Зошто?

Ако беше истово прашање поставено за кравите? Или гулабите? Глувчињата? Бубашвабите?
Ми се свиѓа аргументов :)
И мене ми има текнато истото. Знаеш ли зошто е така?
Затоа што кучињата и мачињата се слатки и убави за галење а гуштерите и свињите не се.
Тоа е логиката позади тоа мислење.
Никој не се умара со рационалноста на тврдењето.
Постои едно непишано правило. Колку покомплексно е животното (со развиени социјални способности и емпатија кон луѓето), толку помалку етички е да го "повредиш."
Затоа луѓето се залагаат за делфини, кучиња, мачиња и други флафи животни, а к*р не им чуе за гуштерите.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Добро бе луѓе, дај не ронете ,,зелени,, ! Едно, темава е за КУЧИЊА СКИТНИЦИ - јас последен пат кога проверив по улициве немаше крави свињи гулаби и бубашваби скитници нити пак глувчиња, а ни по стационари не прибираат такво нешто. А и досега мислам никој не се пожалил дека го нападнала сурија прегладнети крави во центар на Скопје. Друго, ако ова е обид за стратешко избегнување на фактот дека има и тоа како има луќе и организации кои се борат за правата и на другите ,,не флафи,, животни,е троа несмасно изведено и само е показ на ниска култура, а особено што па кога некои од нив аргументирале по другиве теми на форумов за таа работа ги прават малоумни и нездрави. Ама тоа ти е Македонче превртливо, нити знае што сака нити знае што сака да каже. Брееејјј на тема за кучиња скитници, никој не се загрижил за гулабите, ауууу, страшна работа!

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ако на некој нешо му значи, во моментов дома имам повреден гулаб. Но, би коментирала на тема заштита на крави и бубашваби, кога некој од вас, паметњаковци ќе отвори нова тема за тоа.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
kako ste takvi be??? edini "prekrsok" sto moze da go napravat e toa. a zar ima covek tuka sto ne napravil prekrsok??? zasto pa nas ne ne uspijat za da ziveat kucinjata raat??? ili sto nie sme privilegirani??? vo sekoe civilizirano opstestvo kucinjata ziveele vo statcionari. toa e civilizacija?? covestvo?? sto zivot e toa za zivotno sto bi izodelo 30 km vo denot na sloboda?? ako e taka i pcelite napagaat i pajacite i zmiite daj se da uspieme. mnogu gledate od zapad a neznam sto dobro stigna od tamu.koga bi bile malku po prirodni podaleku od vasiot kompjuter i moderen zivot vo nikakov dopir so prirodnoto poinaku bi gi svatile ovie situacii.

Аиде и тебе истото прашање: месо јадеш?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Аиде и тебе истото прашање: месо јадеш?

Мац бе, олабави.
И ај едно прашање за тебе, зашо не ги јадеш кучињата што ги успиваат во Вардариште? Нели се месо? И не го тупи веќе со прашањево...:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
а што правиме со овие што ги најдоа во Радишани со беснило? Знаете од тоа дека се умира така?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
а што правиме со овие што ги најдоа во Радишани со беснило? Знаете од тоа дека се умира така?
http://www.novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=4023 Нема беснило. Во Мк. не ни постои лабораторија што може да испита дали некоја единка е заболена или не. Се праќаа мостри во Франција. Резултатите се негативни. Рунтевски ширеше шпекулации и предизвика паника без потреба и без никакво испитување. Вакцините за беснило треба побрзо да се потрошат... владата да си напуни буџетче, вака или така ... И сега се крие како пи*ка, не сака да даде изјава и да се извини на јавноста.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мац бе, олабави.
И ај едно прашање за тебе, зашо не ги јадеш кучињата што ги успиваат во Вардариште? Нели се месо? И не го тупи веќе со прашањево...:)

Кога збориме веќе за природно, нормално дека ќе се постави очигледното прашање. Зашто возиме коли тогаш, тоа баш не е природно, како што замислила природата да живееме. Дечкото проповеда за тоа да не бидеме привилегирани, а го прави тоа на Интернет. Парадокс сам по себе, користењето на компјутер и Интернет е привилегија. На англиски има една изрека:
Get off your high horse.

На македонски не знам како и е соодветниот превод...

Kajgana Shop

На врв Bottom