Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Па со обична надворешна антена се факаат, во некои предели со домашна антена го примиш сигналот но ти треба дигитален ресивер .
--- надополнето: 27 мај 2013 во 21:21 ---

Да од Водно Боом ТВ во Скопје ја прикажува нивната пограма и од Радишани имаат предавател
http://boomtv.mk/pomosh/mapa-na-pokrienost еве и мапа на покриеност посебно за секоја општина
i koi kanali se pusteni od nacionalnive i na koja frekvencija.

А сигурно е од мали влај сигналот или е од Горенци?!?
иначе и канал 5 е пуштена на мултиплексот на Оне,е сеа не знам дали и Мрт каналите ќе требит да ги пренесвет или само комерцијалните тв...па само локалните и регионалните ќе требит да ги пуштет....

Da,i kanal 5 go najdov.Sitelot imat nekoj problem so zvukot.Inaku ne znam od koj pravec e signalot.Prilicno e silen vo Struga i se fakat duri i samo so dolg kabel i bez antena(se odkaci kabelot od antenata pa taka odkriv).Kolku sto doznav od lokalcite ke odit samo NTV - Ohrid.Ne znam dali ke ostanet mrt kanalite na frekfenciite od one.Drugo sto razbrav deka resiverite od one ne gi sintoniziret kanalite koj odet vo HD rezolucija kako MRT1 HD pa i nekoj od ostanatite ako se odlucet za HD rezolucija.

Vo Kumanovsko skopskiot region pusteni alsat, alfa, edo, sitel i test 1 i 2.

jas sum vo skopje, nema nitu alfa, nitu edo, nitu sitel

И јас сум од скопје но нема ниеден канал од националниве и од ЕДО

Во Скопје дигиталната ќе се пушти на 01.06.2013 на 33 и 47 канал. Бидејќи каналите се зафатени ќе има повремени тест проби до конечното пуштање.

Кој знајт бе другар, во Охрид и струга според АЕК Оне треба да зрачи на 44 и 50 uhf,арно ама тие фреквенции се зафатени од аналогни сигнали,па пуштија на 37 UHF....Ама уште 4 дена останаа па кај да е треба да пуштат сигнал и во Ск..

ни А ни Б кои ќе бидат регионални телевизии :tapp:

Дали само мене ми се чини така, или овие од Далекуу сакаат да ловат во матно со тоа што ќе им ја исклучат аналогната кабловска на корисниците - која инаку нели не треба да се исклучува. Како поинаку да се протолкува ова нивно соопштение кое се појавило вчера?

http://blizoo.mk/news.html?single_news=48

Дали само мене ми се чини така, или овие од Далекуу сакаат да ловат во матно со тоа што ќе им ја исклучат аналогната кабловска на корисниците - која инаку нели не треба да се исклучува. Како поинаку да се протолкува ова нивно соопштение кое се појавило вчера?

http://blizoo.mk/news.html?single_news=48

Бев вчера јас и едвај се разбравме, викаат дека нема да ја гаснат, значи ловат. :D

Site sakaat da lovat vo matno. Prvo One sega i Blizoo. Blizoo na pocetokot velea deka niv nema da gi zasegne digitalizacijata i deka ukinuvanjeto na analogniot signal ne vazi za niv. A sega velat nesto drugo.

Може ли со обичен антенски кабел да се фатат дигиталните ? Пробал некој ?

da moze,kaj mene fakam so pola metar antenski kabel od ednata strana "izgolen" 84% jacina na signal ...

е вака имам прашање дали има кириличен фонт ресиверот дали го вади текстот исправно епг водичот, и како сто гледам ресиверот е околу 2000 денари,колку го плати?
...da ima ...tocno kako treba go pokazuva duri i EPG podatocite... cenata mu e okolu 900 den. posto poracav pogolema kolicina :) bracedi parabracedi :)

Sitelot imat nekoj problem so zvukot
da ShiTel ima problemi so zvukot i na reonot kaj nas... :P normalno

nekoj da dade lista na lokalni kanali koj ke zracat dvb-t po reoni ?

pozd

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom