Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ич те неразумем, ама добро збориш.Според преданието, Azor Ahai е роден до солца и чад.
Денерис е еднаш родена во Драгонстоун, до сол (морето), и втор пат преродена како Калиси во чад(во оганот на Кал Дрого), разбудувајќи ги змејовите.
Исто, црвената ѕвезда што е предвесник на доаѓањето на Азор Ахаи падна од кога Калиси излезе со змејчињата.
Според преданието, Azor Ahai е роден до солца и чад.
Денерис е еднаш родена во Драгонстоун, до сол (морето), и втор пат преродена како Калиси во чад(во оганот на Кал Дрого), разбудувајќи ги змејовите.
Исто, црвената ѕвезда што е предвесник на доаѓањето на Азор Ахаи падна од кога Калиси излезе со змејчињата.
Привите 3 на титлови.Има македонски преводи за 8 те епизоди од 3 та сезона ?![]()
Знам за првите 3 ама за другите ми требат глупо ми е со српски преводПривите 3 на титлови.
она со Дарио ми беше малку безвезе како од нигде и се наредија коцките
Мало појаснување а беше и спомнато во самата епизода од некој од ликовите со Daenerys. Second Sons, Stormcrows, Brave Companions и сите дргуи банди на платеници кои оперираат низ Westeros и Essos се борат за пари и од страст за крвопролевање, се борат затоа што им е ветено дека можат да пљачкосуваат и силуваат онаму каде ќе победат во борба. Никој од овие банди не се бори за кауза и нема лојалност кон раката која го храни. Платениците се борат секогаш за победничката страна, за оние со поголема бројност и подобри позиции.
Затоа додека Mero и глумеше бос на Khaleesi, Daario Naharis доаѓа да се увери со свои очи во бројноста и квалитетот на Unsullied и останатите следбеници (неговите скаути преходно го имаат запознаено со точниот број на армијата на Dany). Кога гледа кого има за противник но и потпомогнат од убавината на Dany ја согледува шансата да смени страна и на тој начин да си го спаси платеничкиот задник. Платениците во миг ќе сменат страна доколку другата страна ги плати повеќе или имаат поголема шанса за успех и преживување.
И уште еднаш ќе повторам еден цитат на оваа тема бидеќи го сумира она што го кажав погоре: "There are old sellswords and bold sellswords but there are no old, bold Sellswords".
А зашо тогаш Mero не прифати поткуп ако се такви како што опишуваш? Нели платеник во платеничка банда, и тоа не обичен, somewhat a leader even.
Maлце ретардирано искочи со него и Дарко убавецот, како Дарко проценил убаво, а тој не успеал кога тоа го прави фор а living. Калиси ќе стане мизерен лик предосечам. Уште следната сезона макс ќе ја трпиме.