LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Nikakov digitalen kanal ne mozam da najdam preku DVB-C i DVB-T , Panasonic , znae nekoj ???

Пробај во опции за скенирање или во подесување на телевизорот стави земја да ти биде Данска, Шведска, нешто така беше.

Хитно ми требаат еден до два половни или нови LCD телевизори.Да бидат од 32 инчи или преку сила 37 инчи.Не ми е битна марката.Битно да е исправен и да е сочуван.Плаќам по договор.Вашите понуди пратете ми ги на порака по можност со ваш телефон.Благодарам
Купен еден.Потребен ми е уште еден!АКо имате понуда пишете пп.

Ќе може некој да ми каже како да го поврзам телевизорот(Samsung ES5500) мрежно со рутерот, има некои посебни заебанции што треба да ги знам во рачниве подесувања, не знам зашто не им ги прифаќа подесувањата на IPto...

Го поврзав, јутуб растура, ATB - Could you believe ;)

Па прилично доста, со далечинско сега зашто денеска го земав, па ќе видиме за понатака.

Добро телевизорче..ако го поврзеш со компјутер ќе видиш аир од него...инаку smarttv и воопшто интернет преку tv е крајно непрактично и неподносливо бавно :notworthy:

Добро телевизорче..ако го поврзеш со компјутер ќе видиш аир од него...инаку smarttv и воопшто интернет преку tv е крајно непрактично и неподносливо бавно :notworthy:
Почнувам да го приметувам тоа, иначе сликата е џам. Е сега кај мене е проблемот што лаптопот нема HDMI :tapp:

Почнувам да го приметувам тоа, иначе сликата е џам. Е сега кај мене е проблемот што лаптопот нема HDMI :tapp:

Со ваков телевизор иде исклучиво bluray филмче преку HDMI, дигитална телевизија или некое dvd да му пушташ преку scart или composite или component video е гревота :(

Со ваков телевизор иде исклучиво bluray филмче преку HDMI, дигитална телевизија или некое dvd да му пушташ преку scart или composite или component video е гревота :(
Слимни си од piratebay имаш full hd филмови ги ставаш на usb стик и не се замараш не ти треба ни да поврзуваш лап топ да гледаш ни да купуваш bluray player.

Слимни си од piratebay имаш full hd филмови ги ставаш на usb стик и не се замараш не ти треба ни да поврзуваш лап топ да гледаш ни да купуваш bluray player.

Има неколку варијанти:
1. Го поврзеш со лаптоп или десктоп кој има wireless тестатура и маус преку hdmi и го користиш како монитор (најдобра и најбрза варијанта)
2. Го врзеш со блуреј плејер (пред да го купиш обавезно да го провериш дека чита се што планираш да гледаш, земи си со тебе надворешен хард диск со сите можни формати и на лице место во продавница пушти и види што чита и каква слика вади) преку hdmi а плејерот преку усб го поврзеш со надворешен хард диск на кој ги чуваш филмовите (побавна варијанта пошо ќе треба да ги префрлаш филмовите од компјутер на хард диск)
3. Да ги симнеш на усб и ги пуштиш преку тв (од искуство оваа најмалку ме бендисува пошо одредени формати телевизорот не ги чита или пак дава само слика без звук и ќе треба пак да префрлаш од компјутер на усб стик кој во повеќето случаи и неможе да собере цел блуреј филм од 40 гига)

Нека си купи хард диск(наместо усв стикче) 500 гб ке му заврси голема работа,A зошто да слимнува филм од 40гб кога не се разликува со верзијата од 16 гб.Единствена разлика ке видиш ако слимнеш некоја верзија од YIFY кој се по 2гб ама не се баш нај нај. Немој да купуваш bluray player бидејќи не ти треба.А во врска со какви фајлови чита,ти треба само .mp4 i .mkv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom