Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ima spekulacii deka za Nejmar sme platile 50-60 M...ako e ova vistina ondak go jadovme stapot,nema pari za CB....

Како што прочитав јас 28м евра е вкупно (100% од правата за Нејмар) + 2 пријателски (една во Шпанија една во Бразил со Сантос) и за Нејмар 7м по сезона што не е многу ако се земе во предвид дека и на Валдес му дававме +6м по сезона само плата

Не е толку проблем цената која сте ја платиле отколку тоа што немате никакви image rights над Нејмар. Ќе немате скоро никаква маркетингшка заработка од него, а детето е златен рудник за тоа. На крај само да се погоди како играч па сега еби ја заработката.

Ако Меси е тој што ги лобуваше, гледам Нејмар е тој што ќе ги дрибла голманите :icon_mrgr:

Абидал си заминува од Барца !

Не е толку проблем цената која сте ја платиле отколку тоа што немате никакви image rights над Нејмар. Ќе немате скоро никаква маркетингшка заработка од него, а детето е златен рудник за тоа. На крај само да се погоди како играч па сега еби ја заработката.

Нејмар нема 100% од image rights. Има 100% од тие што му се сега потпишани, а сите следни што ќе го потпишуваат Барса ќе зема процент кој не е објавен ама веројатно е 50%.

Плус најголемата заработка на Барса ќе биде од дресовите што ќе ги продава во Бразил и Азија. Истиот ден кога Нејмар потпиша за Барса се отвори твитер профил на португалски, а и сајтот на Барса ќе се преведе скоро. Освоен е пазарот со еден потег и парите ќе се вратат пред Нејмар да изигра официјална утакмица за Барса. Исто како што Мадрид ги вратија за Роналдо.

Не почнувајте уште од сега дека нема да го бидува Нејмар. Јас баш се надевам дека Барса ќе добие многу со овој трансфер. Досега секој противник кој играше бункер одеше претежно да го маркира Меси да не може да одигра ништо. Сега секој противник нема баш толку лесно да го прави тоа зошто од друга страна би делувал и Нејмар кој може да биде исто непредвидлив ко Меси. Добивате разновидност во играта, разновидност која досега ниту Санчез, ниту Педро, ни Тељо, ни Куенка не можат во иднина да ви ја пружат. Е сега за оваа замисла со Меси и Нејмар во ист тим треба да имате добар кормилар. Не знам каква е ситуацијата со Тито, но ви треба авторитет на клупата, нешто што беше Пеп во вистинска смисла зошто оваа сезона имавте големи потенцијали да играте многу подобро, но ради турболенциите со Тито заврши сезоната како што заврши (сепак солидна ви беше сезонава, титула во Примера со толкава бодовна разлика и лежерна игра ретко се освојува). Затоа не судете пред време, дајте му време па потоа коментар.

Инаку ако сте го зеле до 30 милки, секоја ви чест, зошто во ваква ера кога и еден Лукас летна во ПСЖ за 35 милиони, за Нејмар очекував минимум толку да бара Сантос знаејќи дека Нејмар во моментов има поголемо реноме, искуство и докажаност во бразилско првенство во споредба со Лукас.

ziak92 мислам дека влегува во последната година од договорот и затоа толку мала сума беше прифатена

Како и да е одлична зделка па со среќа нека ви е :)

Инаку 7 милиона годишно ми се гледаат као многу за него ама нека

Moenchengladbach GK TerStegen has reportedly said "no thank you" to the Gunners and Inter, as he is holding out for a move to Barcelona.

Moenchengladbach GK TerStegen has reportedly said "no thank you" to the Gunners and Inter, as he is holding out for a move to Barcelona.

Од поодамна некој го постира ова само што од тогаш ни трага ни глас од Штеген. Да видиме сепак е рано и има време до затварање на трансфер периодот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom